Engamorgen lørdag 24. mars: Bem vindo, João!

 

João Diogo Serpa Meira har signert for Vålerenga. Foto: Vålerenga Fotball

Ok, jeg tror det er riktig, portugisisken min er litt rusten.. Vi har altså signert en portugisisk midtstopper, gutta slo Nomme Kalju på fredag, og: I dag er det damenes aften.

 

João Diogo Serpa Meira ble i går klar for Vålerenga, og er vel med det den første portugisiske spilleren i klubben? Han er en 30 år gammel midtstopper som sist spilte i Chicago Fire, og kan vise seg å være en veldig interessant forsterkning. Enar Jääger er ute lenge, og vi trenger en ballsikker midtstopper. I tillegg kan han spille defensiv midtbane.

Hvem er João?

João er Setubal, en havneby rett utenfor Lisboa. Han spilte guttefotball i CD Cova da Piedade, og juniorfotball i toppklubben Vitoria Setubal. Han er en såkalt late bloomer, og spilte på lavt nivå inntil han rykket opp til andre nivå med Lisboa-klubben Atletico de Portugal. Senere ble det flere sesonger på toppnivå i Lisboa-laget Belenenses, før han endelig tok karrieren ut av byen og til Chicago Fire. Der spilte han 59 kamper på to sesonger.

I Chicago Fire var han lagkamerat med blant annet Bastian Schweinsteiger og den ungarske landslagsspissen Nemanja Nikolic, som ble ligaens toppscorer i fjor. MLS-sesongen endte i desember, og da havnet Chicago Fire på tredjeplass totalt. João havnet på rundens lag i serierunde 15 etter en 2-0 seier over Atlanta United. Ikke noe kokkoslag, altså.

Det er merkelig hvor kritiske norske fotballfans er. Jeg ser flere som avskriver han bare fordi han kom fra MLS, selv om det burde være helt åpenbart at MLS har gått forbi Eliteserien i kvalitet for lenge siden. Chicago Fire er en av de beste lagene i den ligaen, og snitter over 17.000 tilskuere. Også har vi jo godeste Ola Kamara da, som på nåde ble innkalt til landslagstroppen etter noen fravær, og leverte hattrick i går kveld mot Australia på Ullevaal.

João var vel egentlig klar for den spanske Segunda-klubben Lorca FC, som er nyopprykket og sliter der. Men klubben slet med økonomien og måtte slippe João av økonomiske grunner.

For en spiller som er ferdig i MLS eller i en annen liga som ender om vinteren, så er det kanskje ikke så mange alternativer. Noe den mislykkede overgangen til Lorca, og så til oss vitner om. De fleste klubbene er fornøyd med stallen, og markedet skriker nok ikke etter en portugisisk stopper med MLS-erfaring.

For meg er dette en veldig spennende spiller, som kan være et godt supplement til forsvarsrekka vår.


 

Nomnomnom

Estiske Nomme Kalju ble den første utenlandske klubben Vålerenga spilte mot på Valle. Dog kun treningskamp, og således ikke tellende. Estisk motstand skal nedsables, og Vålerenga vant 3-1 i kampen som gikk midt på dagen fredag. Vålerengas første mål kom på et langskudd av Juklerød, før Fitim Azemi satte 2-0 på straffe etter et Ejuke-raid. 3-0 kom ved Peter Godly Michael.

Veldig hyggelig med seier, og veldig hyggelig å se Ernest Agyiri tilbake fra skade.

Vålerengas ellver, brutalt stjålet fra klubbsidene: Vålerengas startellever: Sandberg – Nouri, Lekven, Carvalho, Juklerød – Agyiri, Fredheim Holm (K) (Horn Myhre 64′), Retsius Grødem – Dønnum, Azemi, Ejuke (Michael 64′)


 

Vålerenga – LSK Kvinner FK kl 17, Intility Arena. 

Damelaget serieåpner mot franchiseklubben Lillestrøm Sportsklubb Kvinner Fotball Klubb, og kanari-fansen mobiliserer med gratis busser til Oslo for å få utløp for sitt innestengte Vålerenga-hat som har kokt seg opp som en trykk-koker i løpet av vinteren.

Her kommer det til å slå gnister, og det lukter potensiell publikumsrekord i Toppserien.

Med duoen Monica Knudsen og Eli Landsem i sjefsstolene, og klassespillere på banen kan dette bli veldig morsomt.

Jeg gleder meg i alle fall til å se Isabell Herlovsen nedsable gamle lagkamerater.

Kl 17 på Valle. Be there!

4 kommentars på “Engamorgen lørdag 24. mars: Bem vindo, João!

  • 24. mars 2018 i 11:44
    Permalink

    Og kanskje tenkt som en mentor til Carvalho? Det var iallefall min første tanke. En som kan oversette, forklare og demonstrere hva trenere forsøker å vise. Time will show!

    Svar
    • 25. mars 2018 i 09:49
      Permalink

      Har nok vansker med å tro det, siden begge har ettårskontrakter. Men hvem vet. Kanskje det blir som den gangen man hentet to brødre ved navn Hagen. Klubben var egentlig mest opptatt av denne Rune, men så fulgte jo denne Erik med på lasset.

      Man kan vel si at det endret seg noe til “mest opptatt” med tiden.

      Kanskje blomstrer denne Meira ettertrykkelig, og man plutselig står med bunnsolide stoppere. All ære til Ivan for åpenbart tatt skritt fremover. Men jeg sitter fortsatt med en ørliten frykt om at juniorfeil kan dukke opp. Selv om det har vært fraværende i to første kamper

      For man har ikke glemt tidene med Wæhler og Panzer baki der. Vi scora kanskje ikke mye mål den gangen, men det var jo nærmest lettere å score i et nonnekloster enn det var på oss

      Svar
  • 24. mars 2018 i 12:38
    Permalink

    Mens vi venter:
    Sjekka siste nytt om damelaget, og havnet på en treningskamp i februar. Skrev da:
    «På jakt etter info om dagens damekamp – damesesongkortet bestilt for lenge siden og hentet i går – har jeg ransaket fjesboka og klubbes sider for konkrte info om dagens kamp. Jeg skal selvfølgelig være der med kona på slep (eller var det motsatt?), men det hadde vært greit å vite hvem som er på laget, mer om hva motparten er god for (Fulamennene har jo mista gamlekeeperen, er han kjønnsoperert?) og anna snacks som lag, strategi og denslags.
    Fant denne artiklen. Lukter lunta. Har verken VIF-sidene, vpn eller Aperopet mv noe nytt å si utover kampstart, dato og pris på opplevelsen. Mens Aftenposten har en dobbeltside har våre egne lite konkret å si foran dagens kamp.
    Svakt… Om det er sånn at Jerusalem er et psevdonym for en med et annet psevdonym, også det hentet fra Den Nye Eventyrboka, så få’n inn i den faste stallen, ellers biter jeg!»

    Nå har Aperopet skjerpa seg, kommet med en oppfordringe til dagens kamp – og sier (som jeg håper) at vi kan bygge opp under samme kampvilje som vi vanligvis har mot LSK på herresida med et solid fundament og mange stemmer som synger: Tramp, tramp, tramp på en ful…
    På vegne av folket – håper jeg – kan vi mønstre samme kampkraft også på supportersida når fula kommer med alt de kan mønstre, også på damesida.
    Med andre ord:
    En liten merknad for å komme en smule seint i gang med lørdagen (og det må være tilgitt etter en fredag…) er Engamorran godkjent også denne dagen. (Morran, liksom…)
    pr. 24. mars kl. 12.37

    og mvh

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *