Engamorgen 28. mars: Avlyst i dag, fullt kjør videre

Sånn så det ut sist Lyn møtte Vålerenga, på Bislett 1. mai 2012. I dag skulle damelagene møtt hverandre på Kringsjå, men kampen er utsatt på grunn av snøforholdene. Foto: Grydis

Engamorgen står opp fra påskehvilen og melder om at det ikke blir Lyn-kamp i dag, at gutta er klare til å legge ned ekstra innsats før mandagens kamp mot Sarpsborg og at det går bra med VIF-spillere i utlandet.

Det er ikke lange køer fra Tjøme og Hemsedal, uenighet om årstiden passer best for å stenge hytta på fjellet eller åpne hytta ved sjøen som er bakgrunnen. Men dagens kamp i Toppserien mellom Lyn og Vålerenga på Kringsjå er likevel utsatt til et uvisst tidspunkt i framtida.

Skitten snø er bakgrunnen. Såvidt Aperopet vet er dette verken Solli-plass-dialekt for urent kokain eller idrettsslang for noe som handler om doping, men simpelthen at «brøytekantene» rundt Lyns hjemmebane på Kringsjå ligger for tett på banen, og er for fulle av snø som har hentet møkk fra omgivelsene.

Fordi snøen er full av granulat fra kunstgressbanen er det begrensninger på hvor denne snøen kan kjøres, og det bidrar til å forsterke problemet.

– Når de mener det er riktig å starte så tidlig, ja da må vi bare være med på det. Dette er beslutninger som er tatt over våre hoder. Man kan være enig eller uenig, sier Lyn-trener Kleven til Dagsavisen og lar det skinne gjennom at han vel er uenig.

 


Vålerengas herrer

A-laget for menn har hatt et par dager fri, men var tilbake på trening i går. Ronny Deila er fornøyd med hva gutta har vist på trening og fått ut i kamp så langt, men mener vel at Sarpsborg og Strømsgodset er bedre målestokk for hva som må til enn Kristiansund og Odd.
– Det skal bli veldig gøy å se hvor vi står, sier Deila til Freddy dos Santos i treminuttersvideoen du ser her.

Til kampen i Sarpsborg andre påskedag er det solgt 4500 billetter, og østfoldlaget håper på publikumsrekord.

 


Landslag
Et norsk G19-landslag med Christian Borchgrevink på benken kvalifiserte seg til sommerens EM i Finland etter en dramatisk 5-4-seier på overtid i går, ifølge NRK og NFF.

På det norske G17-landslaget spilte Leo Cornic og Harald Martin Hauso hele kampen, mens Oskar Opsahl ble byttet inn da laget gikk ubeseiret gjennom turneringa og kvalifiserte seg til EM de også.

Ivan Näsberg ble byttet inn da Norge slo Israel 3-1 i en EM-kvalifiseringskamp for U21 i går. Dagsavisen har skrevet en sak om Ivan som er mer enn lesverdig.

Og noen – uten Vålerenga.tilknytning, såvidt oss bekjent – har spilt fotball enda lengre borte. Det melder NRK.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *