Engamorgen mandag 2. april: Fortsatt muligheter for billetter i Sarpsborg

Sarpsborg 08 har studert Sam Johnson. Foto: Grydis.no

Endelig er påska over. Påska. Tida da du kjører i kø i timesvis for å sitte på en iskald utedass, spille 2003-utgave av Trivial Pursuit, og drekke med slektninger du ellers aldri ser. Man pakker opp bilen med mat og utstyr en doomsday prepper verdig og drar avgårde, for å få inn årets eneste skitur med de rådyre skia du kjøpte for tre år sida.

 

Den ene dagen hvor været er bra med et to timers solvindu roter du rundt etter bestefars blå Swix. Deretter er det ut i sporet for å gå i kø med alt fra barnefamilier til fartsfantomer i kondomdress som kjefter på alle som er tregere enn dem – inklusive snøscootere fra Røde Kors. Så slenger du avgårde en snapchat med en velfortjent øl i sola etter endt skitur, før du trekker inn i hytta igjen fordi det er for kaldt.

Da er det jo deilig å returnere til normalen, nemlig by, fotball og Vålerenga. I dag spiller Vålerenga bortekamp i Sarpsborg, og å si at vi skylder dem litt juling er et understatement. De slo oss tre ganger i fjor, og ikke bare slo de oss i åpningskampen på stadion, de slo oss også ut av cupen på samme bane rett etterpå. Surt, men samtidig må jeg si jeg ikke har så mye i mot dem. Geir Bakke har bygget et lag som spiller hardt, men fair. De har fått mye ut av hver enkelt spiller, og har et lag med bra organisering. Det er ikke mye filming, skadefaking og annen sleazy oppførsel, det er rett og slett et ganske ærlig lag. Da er det langt lettere å akseptere nederlag.

Men nå er det vår tur. Reidar Sollie har en bra sak om kampen, hvor han forteller at forsvarerne til Sarpsborg har studert Sam Johnson spesielt.

Spørsmålet er hvor gode Sarpsborg er i år kontra i fjor. De slo Rosenborg i første runde, men Rosenborg kan finne på å starte tregt. De vet at de vinner serien med 20-30 poeng uansett. Sarpsborg spilte 2-2 på Åråsen sist, og da fikk Sarp to scoringer på keepertabber. De har hatt store utskiftninger.

Jeg har trua.

Det har dere også, fordi bortefeltet i Sarpsborg er nå utsolgt, det betyr 500 syngende Vålerenga-fans på langsida på det nye bortefeltet.

Men fortvil ikke, du har fortsatt sjans:

Det hviskes om publikumsrekord i Sarpsborg i kveld.


 

Engaland

Vålerenga og KFUM inviterer til årets andre Engaland-arrangement. Det går på Kåffa-banen på Ekeberg i morgen tirsdag kl 17. Det er åpent for alle, og Moa kommer. Sammen med en som heter Nicholas Carlie, som jeg måtte google og fant ut er en TV-personlighet.

I morgen kl 17, altså. Ta med kidden!

Les mer her


 

Synes du det er mange lange borteturer? Er du en av de som synes det er litt pes å reise til Sarpsborg for å se fotball?

Det som må være verdens lengste bortetur i ligaspill gikk av stabelen i helga da Baltika Kaliningrad reiste på tur for å spille bortekamp mot Luch Vladivostok. Kaliningrad er en russisk eksklave som ligger på østersjøen, og Vladivostok er ut mot Japanhavet. Flyr du direkte tar det over tolv timer:

Det er i følge Google 10328 km, og kan kjøres på 134 timer uten tissepause. I realiteten bruker du nok over to uker.

God utfordring for Blue Lagune om vi trekker dem i Europa en gang.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *