Engamorgen lørdag 7. april: Kampdag!

Sam Johnson har vært sterk i sine første kamper for Vålerenga. Fortsetter det i kveld? Foto: Grydis.no

I kveld tar Vålerenga i mot Strømsgodset hjemme på Intility. Kampen som Godset prøver å hype opp til å være et slags derby og et hatoppgjør. Vel, det er mange som gjerne skulle hatt et gjensidig hatforhold til Vålerenga, så det er bare å stille seg i kø, bønder.

Men godsetsupporternes mani rundt forholdet til Vålerenga gjør faktisk at jeg også kjenner litt på en ambivalens før kampen i kveld. For selv om jeg ikke har et snev av spesielle følelser for Godset, og tenker at de er en helt vanlig motstander på samme linje som Bodø/Glimt eller FK Haugesund, så veit jeg at kampen betyr mye for dramenserne. Veldig mye.

 

For etter at Deila og Espeseth kom til Vålerenga har det ikke vært annet enn vålerengahat som har veltet ut fra Drammen.

 

Og når det å slå Vålerenga er det viktigste målet i sesongen for godsetsupporterne, så blir det plutselig ekstra viktig for meg at de ikke klarer det. Jeg vil ikke gi dem den gleden det er å kunne reise hjem til Drammen med tre poeng i bagasjen og tenke at de vant det påståtte prestisjetunge oppgjøret mot den påståtte rivalen Vålerenga.

Og dermed har en kjønnsløs og uinteressant klubb klart å løfte seg selv til å bli litt viktigere å slå enn de andre anonyme lagene vi møter i Eliteserien. Og det irriterer meg.

Men Vålerenga har sett sterke ut hjemme på Intility Arena, både i høstsesongen i fjor og i kampen mot Odd før landslagspausen. Det nivået vi har ligget på i vår nye leikegrind viser at på Valle kan vi slå hvem som helst. Tar vi med at Strømsgodset på sin side har hatt en svak sesongstart med to uavgjortkamper som eneste beholdning, så må Vålerenga leve med et klart favorittstempel før dette oppgjøret.

 

Deila har stilt med det samme mannskapet de tre første kampene denne sesongen, men i kveld blir det nok minst én endring. Som vi nevnte i går så ser det ut til at Samúel Kári Friðjónsson kommer inn for Abdisalam Ibrahim, og bare for å by på noe litt mer så tipper denne skribenten at også Felipe Carvalho kommer inn for Ivan Näsberg (selv om alt egentlig tyder på at forsvarsrekka forblir uendret).


 

Årvoll away

NFF offentliggjorde oppsettet for første cuprunde i går, og Vålerenga kan glede seg til et skikkelig lokaloppgjør onsdag den 18. april, når turen går til Årvollbanen for å møte fjerdedivisjonsklubben Årvoll. Årvollbanen ligger rett ved Årvoll skole, på den andre siden av Trondheimsveien for Bjerkebanen, så her kan man ikke klage på reiseveien i hvert fall!

 

Blant spillerne på Årvoll finner vi Simen Stamsø Møller, som de fleste nok kjenner som fotballkommentator på TV 2.

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 7. april: Kampdag!

  • 7. april 2018 i 16:23
    Permalink

    Vålerenga Stadion, ikke Intility Arena.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *