Vålerenga – Strømsgodset 1-4: Pinlig.

Det er kamper som dette som gjør at Vålerenga sliter med å tiltrekke seg nye fans som blir værende over tid.

Når man forventer en god match, og forhåpentligvis kanskje seier, så overrumples man plutselig av et skittshow uten like. Spesielt om det er en kamp med litt ekstra krydder. Kan vi sende ned en gammal fiende? Spiller vi mot en klubb en del av fansen ikke liker? Eller er det noen betente overganger som legger på litt ekstra krydder?

Det virker som at når vi møter lag vi har ei høne å plukke med – eller de har ei høne å plukke med oss. Da går det i dass så jævlig. Jeg advarte mot nettopp dette i tirsdagens Engamorgen: Vi skal IKKE være Vålerenga-julenissen sa jeg. Spillerne fikk ikke det memoet.

For Strømsgodset er det åpenbart like viktig å slå Vålerenga som den bruntrøya reality-gjengen fra landsbygda der nede de hater så jævlig. For meg er de fortsatt Odd med kortere reisevei, men det er åpenbart at Godset er på desperat jakt etter noen å hate. Og de har fått det. Da må vi ikke gi dem den jævla gleden.

Så hva skjedde i matchen?  Vi starter egentlig ikke så galt. Vi har mye ball, men problemet er at kantene ikke får til noen verdens ting. Chiddi spiller med skylapper og dribler og dribler, men slipper ikke ballen til motspiller, og hvis han gjør det er det feil timing. På andre siden lykkes ikke Juklerød med noenting. Da står vi igjen med Sam Johnson som jobber som en mann alene, fordi vi har en midtbane som ikke bidrar offensivt de heller.

Da har vi ballen i laget, butter og butter, men det er Godset som får det enkelt og scorer.

Når vi så får 1-1 rett før pause er det jo en klisjé i fotballen at da skal liksom det laget som scorer få en boost. Det memoet fikk heller ikke våre gutter. Vålerenga så ut som de fikk drikkeflasker med flytende kryptonitt i pausa. 1-2 kommer nesten med en gang, etter at ingen blokkerer en trilleball fra en umarkert spiller i boksen. Lompa ser ut til å gå inn av beinet til Juklerød. DET HOLDER FAENMEG IKKE, GUTTER.

Til slutt er det selvsagt Stengel som setter den fra 750 meters hold, slik det er bestemt av fotballgudene. Da hadde gutta våre for lengst sluttet å presse, og bare gikk rundt og subba. Samtidig er det kanskje fortjent med den pinlige synginga som gikk hele tida. Kanskje det var det som gjorde at han valgte å fortsette å søke ball når kampen var vunnet på slutten? Et enormt selvmål av de på tribunen som sang med. Det måtte jo skje. Da vet vi jo også hva som blir fokuset til media etter kampen. Pinlig.

Og hvis det skulle være noen tvil: Vålerenga er like ustabile som i fjor. Faen.

Børs:

Adam Larsen Kwarasey – 4 – Er belemra med et bedritent forsvar. Lager straffe på Nguen når han kommer alene, ser ut som han blir stående å rope på offside før han ruser ut. Ser også ut som han er feilplassert på 1-2 og 1-4.

Sam Adekugbe –  3 – Ingen fantastisk kamp, sender flere innlegg til gokk. Bra inngripener innimellom, men veldig opp og ned.

Ivan Näsberg – 2 – Får tidlig gult, og sliter veldig bak der. Er innblandet i flere baklengs.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Frikjennes ikke helt, men baklengsene kommer vel mest pga andre bak der.

Amin Nouri – 2 – Han svakeste kamp i VIF-drakta. Blir pissa på av Nguen og Parr hele tida, men får da heller ikke spesielt mye hjelp av Juklerød foran seg.

Daniel Fredheim Holm – 4 – Var ganske god i første omgang, men klarer ikke bære laget som en kaptein må når det butter i mot.

Magnus Lekven – 4 – Var i likhet med Daniel ganske god i første, vinner en del baller og løper opp mange. Men faller i kvalitet utover 2. omgang. Ut etter 57′.

Samúel Kári Friðjónsson – 4- Får endelig starte, men spiller ingen god kamp. Utmerker seg egentlig ikke på noen måte.

Simen Juklerød – 2 – Skaper omtrent ingenting offensivt, og klarer heller ikke hjelpe Nouri defensivt. Ser ut som han styrer inn 1-2 målet. Ut etter 57′.

Chidera Ejuke – 5 BB – Dribler med skylapper, slipper ikke ballen til medspillere når han skal. Går for sjelden ned til dødlinja. Tar mange gode defensive løp og vinner ballen ofte. Holder huet kaldt og tar vare på nedfallsfrukten.

Sam Johnson – 5 – Legger igjen ned en enorm arbeidsinnsats, men uten leveranse fra noen andre må han skape nesten alt sjøl. Skaper omtrent alt Vålerenga får av sjanser. Herlig spiller og en fabelaktig signering.

 

Innbyttere:

Ernest Agyiri – 3 – Inn etter 57′ men klarer ikke prege kampen i noe særlig grad.

Bård Finne – 3 – Samma som Ernest.

Feilpe Carvalho – 5 – Inn 77′. Går rett inn og kjefter opp gutta. Første anledning brukes til å stemple en Godset-spiller. Den stemplinga aleine kunne være verdt BB om ikke Chiddi hadde scora.

 

 

Vålerenga Stadion

 9304 tilskuere.

Mål: 0-1 Marcus Pedersen (26), 1-1 Chidera Ejuke (45), 1-2 Tokmac Nguen (48), 1-3 Pedersen (65), 1-4 Herman Stengel (90).

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Ivan Näsberg, Adam Larsen Kwarasey, Vålerenga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *