Engamorgen mandag 9. april: Blåmandag

Foto: Grydis.no

Det er blåmandag i dag, etter at helga som skulle bli en skikkelig opptur etter smellen mot Sarpsborg endte opp med å by på nok en misere.

Før kampen var jeg mest opptatt av hvor mye prestisje godsetsupporterne la i oppgjøret, men i etterkant av det vi fikk se på lørdag er det helt andre og mer alvorlige ting å tenke på for oss som holder med Enga. For hva har skjedd med moralen i spillergruppa? Hvor er kapteinstypen som kan stikke kassa fram når det butter i mot? Og hvorfor har det de to siste kampene virka som om absolutt all luft går ut av ballongen når vi får et mål i ræva?

 

Hvis dette er nivået vi skal ligge på resten av sesongen så kommer vi til å få nok en drittsesong med ryggen mot veggen og fullt fokus på å overleve i Eliteserien. Det kommer til å bli sådd massiv tvil om Ronnys stilling, og det kommer til å bli en klappjakt på Vålerenga i media. Vi kan forvente negative artikler signert Tore Ulrik Bratland i Dagbladet hver eneste dag.

 

Men, selv om vi er skuffa og forbanna på alt og alle etter lørdagens elendige forestilling: La oss prøve å ikke ta sorgene helt på forskudd. For det er ikke mer enn tre uker siden vi klarte å snu kampen mot Odd etter å ha fått et ufortjent baklengsmål, og uka før det klarte vi å hale i land en seier på den mest u-vålerengelske måten man kan tenke seg, nemlig ved å spille kynisk og disiplinert.

 

Hvis gutta klarer å finne igjen godfølelsen før helgas kamp mot Start, og vi klarer å ta med oss tre poeng hjem fra Kristiansand, så ser ting plutselig mye lysere ut. De siste tre kampene har vist at ting kan snu fort i fotball, og forhåpentligvis vil kampen til helga understreke det poenget, men denne gangen i positiv forstand.


Seier for rekruttene

Som en boost inn i arbeidet med å finne igjen godfeelingen så kan gutta ta med seg gårsdagens 7-0-seier for rekruttene over Nybergsund. Bård Finne, Ernest Agyiri og Felipe Carvalho, som alle hadde innhopp mot Godset, startet kampen, og de to førstnevnte noterte seg for henholdsvis en og to mål. Får vi se en av dem fra start mot Start?

3 kommentars på “Engamorgen mandag 9. april: Blåmandag

 • 9. april 2018 i 13:02
  Permalink

  Om rekruttkampen, alle tre nevnte la inn gode søknader om å spille fra start i Kristiansand. Nå var det riktig nok “bare” Nybergsund de møtte men det var bud på mer enn 7 mål og keeperen var kanskje lagets beste!

  Svar
 • 9. april 2018 i 14:04
  Permalink

  Carvalho må inn fra start. Eneste som så ut som han ikke var likegyldig til tapet på lørdag. Muskler og kraft bak der som vi sårt trenger. Pedersen hadde satt en til hvis han ikke hadde møtt carvalhoveggen når han kom mot Adam.

  Svar
 • 9. april 2018 i 15:22
  Permalink

  Carvalho må inn fra start, Det var spiller med hår på brøstet. Likte stilen hans. Når han kom inn så luktet det rutine og storspiller

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *