Engamorgen onsdag 11. april: Snakker om dritten, så..

Tabloidjournalist på jobb. Foto: Karen Alchin/Pexels

To tap på rad, fire kamper spilt, og snøen har ikke smeltet skikkelig. Tabloidene skriver om Vålerenga igjen.

 

Forventninger er noe dritt, spesielt når du ikke har innfridd på over ti år. Og spesielt når det finnes folk i media som lever av at du feiler. Da er det morsomt å skru opp forventningene mer, så man feiler fortere. Vi kjenner alle argumentene. Vålerenga skal være et topplag fordi hovedstad, stor klubb, og blabla. Og det er i prinsippet vanskelig å være uenig, bortsett fra det vi vet om at vi har hatt et blylodd rundt i anklene i form av Ullevaal i mange år, og at klubben har slitt voldsomt med spons og goodwill pga tidligere fuckups.

 

Tore Ulrik er tilbake

Allikevel må vi bli bedre enn i fjor, og tapet i Sarpsborg svei. Men det var mulig å svelge, selv om det var et varsku om at vi ikke er bedre enn i fjor pr nå. 1-4 for Godset var helt jævlig. På mandag skrev vi at det tapet var så kjipt at nå er det ikke lenge før den konfliktsøkende Dagbla-skribenten Tore Ulrik Bratland skriver om Vålerenga igjen. Dagen etter var han på pletten.

Sist han hadde fokus på oss var med den elendige seriestarten i 2016. Bare tre serierunder inn produserte han saker om Vålerenga på løpende bånd med herlige vendinger som “skyene ligger tungt over Valle” og “Rekdal føler varmen fra trykkokeren”. Gjerne flere saker om dagen. Under konflikten mellom Grindheim og Rekdal i mai 2016 omtalte han for eksempel Rekdals vraking av kapteinen som en “offentlig henrettelse” og ringte en redaktørkollega i Ukeavisen Ledelse for å få en fjernvurdering av Rekdal. Denne eksperten konkluderte med at Rekdal i praksis hadde sparket Grindheim der og da. Personlig mener jeg å ha sett Christian på Valle i 2017, men kanskje jeg tok feil..

Nå har han tatt en ringerunde fra kontoret sitt igjen, og denne gangen svarte Vidar Davidsen velvillig. Det er ikke første gangen, forøvrig. Vidar sier at de to første kampene var bra, men så falt man igjennom når man møtte lag som skal være like gode. Kritikken av Vålerenga er helt fair sånn sett. Vidar sier at  midtbanen har vært svak – spesielt defensivt. Hans kritikk av spillerlogistikken er litt merkeligere, jeg skjønner ikke hvordan Davidsen kan konkludere med at vi ikke er bedre spiller for spiller etter fire spilte serierunder. Jeg vil i alle fall påstå at Sam Johnson er en smule bedre enn Henrik Kjelsrud Johansen, eller? Alt i alt sier Davidsen at han har trua på det Vålerenga driver med, og det er i alle fall hyggelig.

Men hva med Deila? Får han noe tilsvar? Nei, han blir bare sitert på det han sa etter kampen på lørdag.

 

 

Dommersjikane i Bundesliga – hæ?

Så da var det vel over fra Tore Ulrik i denne omgang? Neida. I en sak om at den kvinnelige Bundesliga-dommeren Bibiane Steinhaus ble kalt “hore” fra tribunen etter hun annulerte et mål for Gladbach i helga, så presterer han på merkelig vis å dra inn en link til synginga mot Stengel i helga, akkurat som at det har noe med hverandre å gjøre over hodet.

Vålerenga har så vidt jeg vet ikke blitt knyttet til slavene som bygger VM-stadion i Qatar eller kampfiksingen i Albania enda, så det er da noe.

 

Men hva med de nevnte forventningene?

Jeg tror kanskje Reidar Sollies Twitter-svar på et spørsmål om hvorfor Vålerenga aldri kan leve opp til hypen er passende å avslutte med:

 


 

Hockey’n forsterker

Vålerenga Hockey ser ut til å holde god kontroll økonomisk i sin nye eksistens på Furuset. Backen Kalle Ekelund på rundt 192 og 100kg er klar for klubben. VIF Hockey informerer ikke hvor lenge han har signert for, men han kommer fra Sparta hvor han har vært de to siste sesongene. Opprinnelig kommer han fra Nybro i sørvest-Sverige.

Kalles profil på Eliteprospects


 

Berre på podd

Morten Berre er gjest i Enga på pod. Hør han snakke om tiden i Vålerenga (den er lang), samt hvordan det var å spille i St. Pauli, og mer.

Enga på pod

Èn kommentar på “Engamorgen onsdag 11. april: Snakker om dritten, så..

  • 11. april 2018 i 09:27
    Permalink

    Kalle Ekelund 2 sesonger

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *