Engamorgen torsdag 12. april: Det nærmer seg kamp på sørlandet

Blø for Enga! Bilde: Vålerenga Fotballs Twitterkonto

Det drar seg mot kamp i Kristiansand. Vi gir deg siste nytt om hva som ligger an til å bli startoppstillinga på Sør Arena.

Under den horrible kampen mot Godset savna vi en ledertype som kunne gå foran og vise litt guts når det butta i mot. Felipe Carvalho kom innpå mot slutten av kampen og viste litt av det vi hadde savna de første 70 minuttene, blant annet ved å dele ut både noen gode doser kjeft til de medspillerne som fortjente det, og noen litt i overkant tøffe taklinger til motspillerne som fortjente det.

 

Han skulle nok hatt et gult kort for en stempling tidlig i innhoppet sitt, men etter 70 minutter med veik fotball var det egentlig akkurat det vi på tribunen trengte å se.

 

På gårsdagens trening fikk Carvalho utgjøre stopperpar sammen med Ivan Näsberg, kan Dagsavisen melde (bak betalingsmur). Men det betyr nok ikke at Deila vurderer Carvalho som et sterkere kort enn Jonatan Tollås Nation, for dette handler om at Tollås sliter med en skade, som mest sannsynlig er fullt ut leget innen lørdag, slik at han kan spille kampen mot Start.

 

At Tollås er en ekstremt viktig spiller for oss er det ingen tvil om. Vi ønsker ham god bedring, og håper han er raskt tilbake. Men sett at han fortsatt er ute på lørdag, ja da tror jeg en spillesugen og litt i nærmest overtent Felipe Carvalho kunne tilført laget litt sårt tiltrengt råskap.

 

Også på høyrebacken var det et nytt ansikt på gårsdagens trening, sammenliknet med startoppstillinga mot Strømsgodset. Amin Nouri er også ute med en skade, og Christian Borchgrenvink tok hans plass til høyre for Carvalho. I følge Dagsavisen er også Nouri tilbake fra skadeoppholdet innen kampen på lørdag, og derfor ser vi trolig Amin fra start.

 

Foran høyrebacken, derimot, ser det ut til å bli endringer. Simen Juklerød gjorde ikke en spesielt solid forestilling sist helg, mens Bård Finne var frisk da han kom inn. Derfor kommer det ikke som noen stor bombe at Finne spilte på ”førsteellever”-laget under gårsdagens spilløkt, og at Jukle var forvist til reservelaget. Her kan vi forvente Finne fra start på lørdag.

 

Etter at de utsatte kampene fra begynnelsen av sesongen, Tromsø – Strømsgodset og Sandefjord – Ranheim, ble avviklet i går så ligger Vålerenga på en sjuendeplass. Bak begge seierherrene fra i går, Tromsø og Ranheim. Det at Ranheim har like mange poeng som oss med en kamp mindre spilt er en forstemmende tanke, så her trenger vi poeng på lørdag.

 

Men enda viktigere: Vi trenger en solid oppvisning, og et spill som vi kan være stolte over. Nok tull og tøys nå, Vålerenga! La Start få gjennomgå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *