Engamorgen torsdag 3. mai: Lyn-VIF 1 – 1: Tatt av vinden!

Sherida Spitze (her fra kampen mot Kolbotn) og Vålerenga-damene klarte bare 1-1 mot Lyn på Kringsjå i går kveld.

I første obligatoriske kamp mellom damelagene til Vålerenga og Lyn, endte det 1 – 1 på Kringsjås humpete kunstgress i går. Og i cupen for herrer ble et par eliteserielag som sov straffet av lag fra lavere divisjoner. I kveld forteller NFF oss hvem som skal møte hvem i neste runde.

Aperopets utkremte, forfrosne og flaggende medarbeider har sendt telegrammer fra Vestkanten, der det var fotballkamp for kvinner i går. Med utgangspunkt i dette har flere i Aperopets redaksjon sammen utarbeidet noe som kan betegnes som en kortere kamprapport:

420 tilskuere hadde møtt opp ved noe buskas på Kringsjå, som visstnok er hjemmebanen til Lyn. Her ble publikum unødvendig vannet og høyttalerne var ferdigsprengte. Borgerskapet er visst ikke sååå fine på det. Fotballbanen var av kunstgress, men minnet like mye om en åker som omgivelsene. Vinteren har gjort sitt oppe i høyden.

I stiv kuling var Vålerenga det klart beste laget, men Lyn ville yppe seg. Kampen minnet mye om guttas kamp mot Grorud tidligere i uka, i og med at vi var tydelig bedre men aldri klarte å få helt grep om begivenhetenes gang.

Vålerenga kranglet ballen inn og tok ledelsen 1-0 etter 20 minutter, ved Stine Reinås. Men rett før første omgangs slutt svarte Lyn.

I andre omgang fortsatte kampen mye i samme tralten, og Lyn-forsvaret fikk kjørt seg. Vålerenga rullet opp angrep etter angrep og ingen skjønner egentlig hvordan VIF-jentene ikke klarte å sette inn to-tre-fire mål til.

Lyn var helt klart mest fornøyde med poengdelingen. Ørene til Aperopets utskremte var mest fornøyde med at kampen endelig ble ferdig.

Vestkantblikket sikres i Nordre Aker Budstikke, mens du kan kikke over til Dagsavisen hvis du er opptatt av en mer objektiv framstilling.

Vålerengas damer spiller neste kamp lørdag klokka 15.00 borte mot Klepp.

Cupens andre runde

Etter at Vålerenga sendte Grorud ut av køppen tirsdag, var det de fleste av de øvrige norske topplagenes tur i går. Og mellom en serie trauste og forventede resultater fant vi også noen litt morsomme:

• Brattvåg – Molde 1 – 0 etter ekstraomganger
  • Fyllingsdalen – Sogndal 2 – 1 etter ekstraomganger
  • Skeid – Sandefjord 3 – 0
  • Bryne – Viking 1 – 0

Lillestrøm møter Lørenskog og Stabæk møter Moss i kveld. Tredje runde spilles allerede onsdag 9. mai, og skal settes opp etter kveldens kamper.

Aperopet håper selvsagt på Lørenskog eller Moss, men ser også muligheten for en rekke andre motstandere basert på geografisk oppsett.

Siden NFF ikke lenger bryr seg om reisebelastning når det gjelder hjemme/bortekamper fra fjerde runde, tror vi kandidatene er å finne her: KFUM Oslo, Bærum (begge litt kjedelig fordi vi hadde dem for ikke så lenge siden), Ull/Kisa eller Skeid med HamKam som en litt vrien outsider.

Mest av alt tror vi at Oslo-losen får viljen sin og ser tredjerundekampen som Skeid-Vålerenga på Nordre Åsen.