Vålerenga – Haugesund 2 – 2: Historien om å komme tilbake

Et vunnet eller to tapte poeng? Det kommer an på øyet som ser. Vålerenga møtte et dyktig, solid og ekstremt kompakt Haugesund-lag på Intility Arena søndag kveld. Og slik kampen utviklet seg er jeg ganske fornøyd med det ene.

Vi ventet oss en hard, tett kamp der duellen mellom Haugesunds offensive midtbanekaptein Christian Grindheim og Vålerengas defensive midtbanekaptein Daniel Fredheim Holm skulle bli det sentrale. Hva skjedde med det? Tja?

Ingen av dem var matchvinner, men begge var viktige for sine lag. Grindheim vant kanskje den duellen såvidt, men det var andre spillere som dominerte.

I det 16. minutt fulgte ikke Vålerenga med på et Haugesund-innkast. Jeg mistenker at det først og fremst var høyreback Amin Nouris oppgave. FKH fikk derfor et gratis, upresset innlegg. Ingen vålerengaspillere inni boksen fulgte med, spesielt ikke Felipe Carvalho som er den som sto nærmest Vegard Skjerve. Sistnevnte satte ballen enkelt i mål. 0 – 1.

I det 23. bestemte Carvalho seg for at nok fikk være nok, og forserte som en Sander Berge. Det skapte voldsom ubalanse, og han bestemte seg for å skyte som en hest. Utagbart. 1 – 1.

Innimellom var det en intens kamp der Vålerenga hadde ballen, uten å komme seg rundt Haugesund-forsvaret. På VIFs venstreside lekte Chidera Ejuke og Sam Adekugbe seg med ballen, og inviterte innimellom med Samúel Kári Fridjónsson, uten at det ble skikkelig farlig.

Og det samme spillet fortsatte i andre omgang. Haugesund var kompakte, Vålerenga hadde ball.

Etter 64 minutter fikk Haugesund corner. Dommer, forsvar og keeper lot Aleksander Stølås få gå ballen gjennom Adam Larsen Kwarasey og inn i Vålerengas mål. Passivt av alle våre. 1 – 2.

Men det var ikke slutt. For andre gang kom Vålerenga tilbake. I det 81. minutt flikket Sam Johnson ballen genialt gjennom til innbytter Peter Michael, som enkelt satte ballen ved stolperota. Det er lekkert. Og det er 2 – 2.

Spillerbørs

Adam Larsen Kwarasey – 6 – Gjør en solid kamp, kunne kanskje vært mer aktiv ved deres andre, men fikk heller ingen hjelp. Et par store redninger.

Amin Nouri – 6 – Sin beste kamp i VIF-drakta. Der han tidligere har vært feilplassert er han stort sett på riktig sted. Overlapper godt offensivt, og dekker opp defensivt. Blir sliten, og byttes ut etter 77 minutter.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Sedvanlig solid i forsvaret. Vinner nesten alle dueller, kjemper opp ball etter ball og løper opp mange haugesundere, iblant litt upresis i avleveringer.

Felipe Carvalho – 7 BB – Går foran som en kjempende maskin. Selv om han gjør mye feil, driver han også motstanderne til vanvidd gjennom sin voldsomme styrke og sitt solide tempo. Passiv på deres første mål.

Samuel Adekugbe – 5 – Bedre offensivt enn defensivt, mange brukbare innlegg.

Daniel Fredheim Holm – 5 – Er solid, men er ikke den av våre som dominerer kampen. 50/50 i duellene sine mot Grindheim.

Felix Horn Myhre – 4 – Blir smågutt i dag, avleverer og tar i mot baller for sent og er for upresis. Byttes ut etter 67 minutter.

Samúel Kári Fridjónsson – 4 – Vil mye, men har for mange farlige balltap og klarer ikke helt å henge med på de offensive kombinasjonene til Adekugbe og Ejuke.

Chidera Ejuke – 6 – Det uromomentet vi er vant til, men gjør en mer ivrig defensiv jobb i dag enn han har gjort i tidligere kamper. I raidene hvor han vender innover ender han dessverre like ofte opp med å lure egne spillere som motstandere.

Sam Johnson – 5 – Låses opp feilvendt av to midtstoppere på Haugesund, og blir derfor litt for usynlig. Noen fantastiske detaljer.

Simen Juklerød – 4 – Litt rotete og får ikke gjort så mye sammen med Nouri som vi skulle ønsket på høyrekanten. Byttes ut etter 67 minutter.

Innbyttere

Magnus Retsius Grødem – 5 – Inn etter 67 minutter. Gjør et OK innhopp. Starter tafatt, men har etter hvert flere viktige defensive involveringer.

Bård Finne – 5 – Inn etter 67 minutter. Det blir farligere på vår høyrekant etter at Finne kommer inn. Innleggene blir mer presise.

Peter Godly Michael – 6 – Inn etter 77 minutter, og vi la om til et slags 4-1-1-4 med Michael og Johnson i midten. Det ga umiddelbart resultater. Og han kunne scoret ett til i et farlig innhopp.