4. runde NM: Tromsø – Vålerenga 3-3 og seier på straffer

En slitekamp på alle måter, men både revansje og avansement til neste runde er sikret.

Med 118 i puls ble kampen fulgt på en ganske amatørmessig nettproduksjon fra NRK sin side. Det hele fremsto mer som Tromsø IL-Klubb TV enn en produksjon fra Rikskringastingen.

Vel, nok om det (ihvertfall for idag). Det var tydelig et revansjelystent Vålerenga som løp ut på banen. Tromsø ble satt under konstant press. Flere personlige feil fra hjemmelaget burde gitt større uttelling for Oslos Stolthet. Dessverre var  Grødems føtter mest involvert og han haddeikke  en god dag taktisk.

Heldigvis var Bård Finne i storslag og det stod tidlig 0-1.

Så begynte selvfølgelig Vålerenga med flere dårlige involveringer og dermed sto det 1-1, etter et takk for sist fra Daniel Berntsen. Hvordan kan en gutt som aldri viste noe hos oss plutselig komme med de vakreste perler i en annen drakt?

Tromsø tok ledelsen 2-1 etter 70 minutter og dommeren begynte å forskjellsbehandle destruktivt spill. Var det Tromsø som gjorde det ble det frispark. Ofte til dem. Var det Vålerenga ble det gult kort. Takk og pris ga ikke i\gutta opp. Da Adekugbe fant Johnson helt alene foran kassa kom utlikningen vi hadde håpet på.

Kampen bølget frem og tilbake. Klart for overtid. Vålerenga tar tidlig ledelsen, nok en gang ved Bård Finne. Nå handlet det om å holde ledelsen.

Noe vi ikke gjorde.

Daniel Fredheim Holm tar et taktisk gult kort etter 114 minutter. Hans andre i kampen, så han bruker god tid på å gå av banen.

Men et godt trent Vålerenga holdt ut og i straffekonkurransen holdt alle hodet kaldt.

Dette er styrken i årets Vålerenga

Dette laget tåler å drite seg ut og vi har blitt langt flinkere til å omstille og reise oss igjen. Det var ikke verdens beste Vålerengalag som idag slo ut Tromsø fra køppen, men det var betydelig bedre enn det laget som møtte opp i mai.

Nå venter Rosenborg borte, både i serie og NM. La oss holde på vinnerviljen og pusse videre på form og spill.

Spillerbørs

Marcus Sandberg – 7 – Er mannen som holder oss inne i kampen når TIL først får til noe. Gode redninger og kan lite gjøre med målene imot – uansett hva han selv tror. Strafferedning og er nesten på tre av de andre straffene.

Amin Nouri – 6 – Solid defensivt. Tromsøs farligheter kommer ikke på hans side. Blir ofte satt under press når han har ballen og det blir noen feilpasninger ut av det, men kan likevel ikke lastes for mye.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Ikke mannen det er enklest å lure. Et par feilpasninger, men jevnt over en solid kamp. Sterk straffe.

Felipe Carvalho – 5 – Flere viktige siste-liten involveringer, men burde forhindret Tromsøs andre og tredje mål. Litt upresis med pasningsfoten han også.

Samuel Adekugbe – 5 – Nøkkelperson idag, i begge ender av banen. Blir utfordret mye på sin side. Jobber iherdig begge veier, men taper begge dueller som skaper Tromsøs første to scoringer. Blir heldigvis belønnet med målgivende på den viktige 2-2 scoringen. Strålende straffe.

Daniel Fredheim Holm – 6  – Gir og tar mye juling. Mye involvert, spesielt offensivt. Tar to taktiske gule kort.

Felix Horn Myhre – 5 – Dette er vel Felix sin beste kamp i den… rosa trøya. Absolutt en kriger med mange offensive involveringer. Vinner like mange dueller som han taper, men pasningsfoten kunne vært bedre skrudd på. Ut etter 74. minutter.

Magnus Lekven – 6 – Gjør den usynlige jobben , til tross for at han er involvert i det meste. Sender pasningen foran første mål. Bryter opp Tromsøs pasninger gang på gang.

Bård Finne – 7 BB – Bård kunne lett stått med flere scoringer idag. To blir nesten litt lite. Konstant uromoment mot Tromsøs bakre rekker.

Magnus Retsius Grødem – 4 – Rets fikk mye juling idag. Høyst sannsynlig grunnet mye ballinvolvering. Dessverre ble det lite ut av det han foretok seg. Litt dårlige taktiske valg trekker ned. Ut etter 69 minutter.

Sam Johnson – 6 – Alles favorittspiss luktet og tok scoring idag også. Mannen gjør savnet etter Morten “Dukk opp” Berre mindre. Trygg straffe.

INNBYTTERE

Chidera Ejuke – 5 – Inn 69. min. Er Chiddy på litt mer godt enn vondt og bidrar til at vi holder på ballen høyere opp på banen, i tillegg til målgivende på vårt tredje mål. Med litt mer dyktighet hadde det blitt scoring på han også. Kald og trygg kampavgjørende straffe.

Simen Juklerød – 5 – Inn 74. min. Skaper litt farligheter  og bidrar til rom for de andre på banen.

Joao Meira – Inn i 115 minutter for å sikre bakover, etter at Fredheim blir sendt av. For kort tid til å prege kampen.

Èn kommentar på “4. runde NM: Tromsø – Vålerenga 3-3 og seier på straffer

• 15. juni 2018 i 10:11