Engamorgen 15/4-15: Tap for damelaget og vi skal hylle “Hauger’n” og “Ørni”

Foto: grydis.no
Foto: grydis.no

Damelaget tapte, herrene skal snart ut i ilden. Her er dagens Engamorgen!

Foran 294 tilskuere i Vallhall i går gikk damelaget på sitt andre tap på like mange kamper denne sesongen. Røa ble for sterke og vant til slutt 1-0. Vålerenga følte de fortjente mer ut i fra kampreferatet til NFF (!). Ekstra kjipt var det for Vålerengas Daniela Schwarz som deler kåk med Røas keeper Kirvil Schau Odden. Mer om dette i Aftenposten. Grydis tok bilder som du kan se her.


 

Klubben har et intervju med Herman Stengel. Sjekk det ut. Han er desidert en av Vålerengas beste spillere på trening for tida og det var tidlig klart at han skulle spille fra start mot Sarpsborg. Ikke bli overrasket om han starter mot FK Haugesund på fredag heller.


 

Som et fast innslag denne sesongen skal to tidligere Vålerenga-helter hylles før kampene på Ullevaal, og denne gangen er det to av de mest profilerte gutta fra “Class of 97” som skal til pers.

ESPEN HAUG

Foto: vif-fotball.no
Foto: vif-fotball.no

Født: 30. januar 1970. Midtbanespiller.
Sesonger i VIF: 7 (1993-99)
Meritter i VIF: Norgesmester 1997. Kvartfinale i Europacupen 1999 mot Chelsea.
Toppseriekamper i VIF: 94.
Obligatoriske mål i VIF: 65. Toppseriemål i VIF: 22.  Toppscorer for VIF 1993 (16 mål)
Andre klubber: Strømmen (-1992), Kongsvinger, Lyn (1999-01), Ham-Kam (2002-06), Hønefoss (2006-07).

Mens han var i HamKam ble “Hauger’n” og Espen Olsen (nå hovedtrener for Strømmen) nærmest pålagt å si at Vålerenga ikke lengre betydde noe for dem og at det var Kamma all the way. Ett av tidenes mest kleine intervjuer da det var soleklart at begge har følelser for klubben på Oslo Øst. Olsen spilte i sin tid løkkefotball med sønnen til Nordbrekken, John Carew, Franko-bror med flere, og disse gutta spilte en avgjørende rolle for at Carew valgte Vålerenga foran Lillestrøm. “Jeg har alltid drømt å spille for Vålerenga” var Carews beskjed til pressen da han signerte. Vel. “Hauger’n” på sin side var svært sentral i både “opp som en ståpikk” i både 1993 og 1997. Espen Haug spilte i det legendariske “Brakkebandet” med Kjell Roar Kaasa, Tore Krogstad og Håvard Lunde. I 1998 utga de til og med CD-en “Tilbake om drøye 90 minutter”. Bandet står blant annet bak den klassiske låta “Mitt Vålerenga”. Nå har “Hauger’n” bytta bort tippelappen med travbonger og kan titt og ofte sees på objektservice.no som leverer Norges beste travtips. Ooh Aah Espen Haug, si Ooh Aah Espen Haug!

 

BJØRN ARILD LEVERNES

Foto: vif-fotball.no
Foto: vif-fotball.no

Født: 27/4-1972. Midtbanespiller.
Sesonger i VIF: 9 (1995-2003)
Meritter i VIF: Norgesmester 1997 og 2002, Kvartfinale i Europacupen 1999 mot Chelsea.
Obligatoriske kamper for VIF: 226 (183 seriekamper herav 136 i toppserien / 34 cup / 9 e-cup)
Obligatoriske mål for VIF: 21 (16 seriemål herav 13 i toppserien / 4 cup / 1 e-cup)
Internasjonalt: 2 A-landskamper, ett A-landskampmål (1995)
Tidligere klubber: Kurland, Strømmen (1992) og Kongsvinger (1993-94).

Jeg har hatt muligheten til å intervjue “Ørni” flere ganger og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har kjent en mer hyggelig mann i klubben noen sinne. Med en tilnærming mot kampene som selveste Paul Scholes var han profesjonell til fingertuppene, han var godt likt og lykkemynten ga oss cupgull i både 1997 og 2002 før han gavmild som han er, lot Daniel Fredheim Holm låne den i 2008. “Ørni” er en kanonfyr og burde få en ambassadørjobb i klubben ASAP.

 

 

 

Mer info om begge spillerne finner du på klubbens sider.


Vålerenga Hockey har allerede startet sesongoppkjøringen, det er meget tidlig. De strammer inn voldsomt og kjører møteplikt på treningene, i motsetning til i fjor hvor det var mer fokus på egentreninger. Dette er altså en stor justering fra opplegget i fjor, og er vel kanskje nok et hint i retningen om hva som gikk galt denne sesongen. Dårlig treningsgrunnlag om sommeren. Man kan da spørre seg om spillerne har tatt alle egentreningene de hadde i fjor sommer like seriøst. Som Follestad sier til Dagbladet: “Det er ikkeno hemmelighet at det lønner seg å være godt trent”.

Så da er vi en erfaring rikere på det….


 

Èn kommentar på “Engamorgen 15/4-15: Tap for damelaget og vi skal hylle “Hauger’n” og “Ørni”

  • 15. april 2015 i 10:37
    Permalink

    At Ørni er verdens hyggeligste er helt sikkert! Tror det var i -95 jeg sendte et fotballkort til han med ønske om autograf, og så fikk jeg brev tilbake hvor han beklaga at det tok lang tid (“typisk meg, surrete og rar”, skrev han). Stort for en utenbys supporterfjortis!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *