Vålerenga – Sandefjord 2-2: Nok en elendig start

Denne kampen var lagt opp til å bli et klassisk bananskall for Vålerenga. Vi møter et lag vi skal slå syv dager i uka. Vi er uten vår desidert beste midtstopper, og vår eneste målfarlige spiss. De har ny trener, spiller totalt uten press og vil være henrykt med å sabotere hele kampen fra start til mål. Her lukter det klassisk stanging mot parkert buss, drøying av tida og faking av skader.

 

Alt for mange lag i denne ligaen er totalt uinteresserte i å spille noe som ligner fotball. Og vi snubler mot dem gang på gang på gang. 

Også skjedde det igjen, det som skjedde mot Molde, og har skjedd flere ganger tidligere. Gutta er ikke mentalt til stede når kampen starter. Det er ser ut som hele gjengen har akutt narkolepsi. Feilpasningene florerer, ingen veit hvem som skal gjøre hva, det taes helt hodeløse beslutninger. Vi mister ballen langt inne på egen banehalvdel, roter bort flere muligheter for å vinne den tilbake, også ender Ivan med å lage straffe i bortimot første inngripen i matchen. Tråkker Kastrati litt på foten, og han lar seg ikke be to ganger. Rett ned som en melsekk.

Her snakker vi om en spiller som er så til grader umoralsk og usportslig. En regelrett juksemaker. Og nei, jeg sier ikke dette fordi jeg egentlig er sjalu på skillsa dine, Kastrati. Jeg sier det fordi jeg virkelig, virkelig ser ned på den typen fotballspiller du er. Det er holding, draing, forslengere, etterslengere, filming og skadefaking og kjefting om hverandre. Klasseeksempelet får være i andre omgang når Nouri hopper forbi han for å hente en ball som har gått til innkast. Men Nouri tok Kastrati på skuldra i det han gjorde det, så da åkte han selvsagt rett ned. Også rett opp igjen. Det var så deilig når du endelig fikk gult kort for filming. Og jeg skulle virkelig ønske dommeren hadde baller til å gi deg ditt andre da du drøya tida ved å bare dasse ut når du skulle byttes ut.

Uansett betyr det gule kortet du fikk for filming at du har karantene neste kamp. Jeg håper dere taper den og resten av kampene denne sesongen. Rykk ned og bli der.

/Rant over

Resten av første omgang ble mer eller mindre brukt på å dasse rundt mens Sandefjord kunne scora fler. Det Vålerenga-laget var så nakent at det var helt krise. Da var det stolpe på børsen hele veien. Uforståelig.

I andre omgang får vi se helt andre takter. Da er det plutselig enorm klasseforskjell mellom lagene. Grødem kommer inn for en elendig Fridjonsson og tilfører kreativitet. Samtidig spiller vi nå hurtig og i lengderetningen, vi kommer rundt på kantene og vi skaper målsjanse på målsjanse. Sandefjord har egentlig full panikk hele omgangen, og vi burde scora 4-5 mål før de setter 2-0.

Da skal gutta ha cred for at de ikke gir opp. I stedet øser de på, og på tross av masse store, svidde sjanser, stolpetreff, redning på strek, offside og det ene med det andre, så klarer man å berge ett poeng til slutt.

Men hvorfor havner vi i denne situasjonen igjen? Dette MÅ Deila fikse opp i – NÅ. Nå skal vi ut i en fæl bortekamp mot Haugesund neste gang. Da må gutta være våkne fra start. 


Vanskelig børs, men her kommer den:

Adam Larsen Kwarasey – 4 – Gjør mye rart i første, som resten av gjengen, men kan ikke klandres for målene.

Amin Nouri – 3 – Stolpe etter første, langt bedre i andre. Er han som passer på Ofkir når Ofkir scorer i andre omgang, men han fikk ingen hjelp av de andre.

Felipe Carvalho – 3 – Også bedre i andre. Er delaktig i det offensive spillet på slutten.

Ivan Näsberg – 3 – Lager straffe. Mer med i andre.

Sam Adekugbe – 4 – Kanskje den som var dårligst i første. I andre er han med i mye angrepsspill, holder tempoet høyt og er svært aktiv på kanten. Ut ’77 for å gi plass til Dønnum.

Erik Israelsson – 4 – Løper mye, dekker mye rom og jobber hardt. Må lure på hva slags sprø klubb han har havna i.

Daniel Fredheim Holm – 4 – Svak i første, langt bedre i andre.

Samúel Fridjónsson – 1 – Totalt naken. Ut etter ’45.

Peter Godly Michael – 4 – Scorer på en pen lobb. Burde strengt tatt scora fler, men får en heading reddet på strek, bla. Stolpetreff på slutten.

Bård Finne – 4 – Kandidat til BB, rett og slett fordi han kanskje var minst svak i første omgang. God i andre, som resten.

Chiddi Ejuke – 4 – Bra innsats, viser mye bra. Men for mange muligheter rotes bort i misforståelser og manglende vilje til å passe. Ut ’87 for Myhre.

Innbyttere:

Magnus Retsius Grødem – 6 BB – Inn ’46. Blir en sentral brikke i 2. omgang, bidrar med mye kreativitet og tempo i angrepsspillet. At han ikke spilte første hjelper også..

Aron Dønnum – 5 – Friskt innhopp mot et Sandefjord i full panikkmodus.

Felix Horn Myhre – For kort tid til å karakter, men faen så fin scoring ‘a gitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *