Haugesund – Vålerenga 1-0: Surt tap

 

Kampen starter med et lite overtak til Haugesund, men Vålerenga tok over og skapte flere gode sjanser. Deilig å se gutta matche halvgrisete Haugesund fysisk. Daniel Fredheim Holm sto fram i krigen, det samme gjorde Israelsson og flere andre.

I andre omgang starter Haugesund best, og går opp til 1-0 da det skjærer seg totalt hos oss. Hele forsvaret vårt trekker mot venstre, og Stølsås, en av deres beste spillere, får fri bane til å sette 1-0. Det er først og fremst Ejuke som trekker inn i banen, og lenger ned gjør Nouri det samme. Da er det autobahn opp for vingen til Haugesund.

Derifra og ut sliter vi mer. Michael er ikke så bevegelig på topp, men er en god hodespiller. Dessverre klarer ikke vingene å få slått særlig med innlegg på han.

Mot slutten klarer vi å sette Haugesund under press, men vi skaper bare en stor sjans, og det er corneren på overtid. Da klarer ikke Adekugbe stokke beina, og Michael blåser den over. Da var allerede motspillerne på vei for å blokkere skuddet. Det er Adekugbe som virkelig misser der – han får ballen rett i bena på en meters hold.

Ikke verdens dårligste bortekamp, og vi holder stort sett FKH fra å skape brukbare sjanser. Men vi skaper alt for lite, og slipper dem til en gang. Det er surt. Haugesunds trener mente vi hadde fortjent å vinne, men jeg er ikke helt sikker på om han mener det.

Marginene var kanskje i mot oss, men da passer det å minne om min kjepphest: Marginer er noe du skaper, det er ikke noe du får.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 4 – Gjør vel det som forventes av han. Plukker innlegg, gjør de enkle redningene. Stølsås mål er utagbart, men blir ikke satt så mye på prøve.

Amin Nouri – 4 – Gjør stort sett en god defensiv jobb, men får ikke til stort fremover i likhet med Näsberg. Skal også ha noe av skylda for baklengsen, men det er Ejuke som ikke følger løpet til Stølsås. Ut etter 82 for mer offensive krefter.

Felipe Carvalho – 4 – Tøff i duellene når det trengs. Får et par stygge etterslengere i første, men fortsetter. Ok kamp.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Spiller også helt greit.

Ivan Näsberg – 4 –  Spilte på det trygge, og klarte seg bra defensivt. Ikke like med offensivt, men løp veldig mye. Ut etter 77″ for Adekugbe.

Erik Israelsson – 4 – Jobber og sliter, men klarer ikke prege kampen spesielt.

Daniel Fredheim Holm – 4 BB – Veldig god i første omgang. Går inn i duellene, blokkerer skudd og står fram. Ikke like markant i andre, men vi finner ingen andre som utmerket seg mer.

Magnus Grødem – 3 – Blir passet bra på, og får ikke til noe særlig. Kommer til et par sjanser utover i andre omgang, men blir stanset i siste øyeblikk.

Bård Finne – 3 – Får alltid en motspiller i veien når han skal avslutte. Kunne gitt oss ledelsen før pause.

Peter Godly Michael – 2 – God hodespiller, men det hjelper ikke når han ikke får noe særlig å heade. Dårlig teknikk og ikke mye til fart. Da blir det tungt.

Chiddi Ejuke – 2 – Får ikke til noe særlig, men bidrar ganske mye defensivt. Går seg allikevel en del bort, og er fraværende da Stølsås får fri bane. Ut etter 69″.

Innbyttere:

Abdisalam Ibrahim – 2- Inn etter 69″ for Ejuke. Kan ikke se at han bidrar med noe spesielt.

Samuel Adekugbe – 3 – Inn etter 78″. Får en gigantisk mulighet på corner på overtid, men klarer ikke få kontroll over ballen som rikorsjerer frem og tilbake mellom anklene hans en meter fra målstreken. Klarer ikke bidra til å snu kampen.

Aron Dønnum – 3 – Inn etter 82″ for Nouri. Preger ikke kampen. For kort tid for karakter.

2 kommentars på “Haugesund – Vålerenga 1-0: Surt tap

 • 13. august 2018 i 23:09
  Permalink

  79 dager uten seier. Av Rekdals første-11’er er bare DFH og Tollås igjen. Deila spiller med sine egne utvalgte. Vi rykker ikke ned. Men medalje neste år…..?
  Pensjonist, Sinsen

  Svar
  • 14. august 2018 i 22:16
   Permalink

   Du vet det var fotballferie inni der?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *