Vålerenga – Tromsø 3-0: Svar på tiltale

Jeg synes Vålerenga startet veldig positivt og produserer to digre sjanser med finne som kombinerer fint med bla Nouri, og på den andre kommer scoringen. Vi fortsetter å kjøre på, men klarer ikke sette den. Tromsø er åpenbart ikke et lag som knekker sammen, men vi spiller de lave i lange perioder i begge omganger. Vi har dessverre noen downperioder hvor det blir litt gåfotball, og Tromsø presser oss tilbake hovedskelig en periode i hver omgang.

Jeg skulle gjerne sett at vi satte det 2. målet så vi slipper det nervegreiene utover kampen, når Adam må bokse en ball opp i tverrligger, og Bakenga plutselig kommer alene med keeper. Men denne gangen holdt vi unna, og fortsatte å skape sjanser.

Denne gangen er det vi som setter 2-0 på slutten når Tromsø begynner å stå høyt for å få en utligning. Deilig. Da var det kjørt, og 3-0 er kremen på toppen.

Her så vi hvordan Deila-ball ser ut når det funker. Ivrige backer som dobler på kantene eller kombinerer med de i midten. Vinger som gjør det samme. Løp og kryssløp fra midtbanen inn i boksen som angriper innlegga og gir rom for andre. Da får plutselig spissen arbeidsrom, i stedet for å bli bundet opp av to midtstoppere kampen igjennom. Da funker angrepsspillet.

De to nye gutta Abu og Israelsson gjør en fenomenal kamp, og ser ut til å passe perfekt i dette systemet. Abu er ankeret som rydder foran backrekka. Han hjelper alle de fire bak, vinner baller og setter i gang angrep. Israelsson løper og løper, og burde fått seg en scoring i dag. Han ble fratatt en mulighet alene med Kongshavn av dommeren, som mente det var større fordel å få frispark. En dommer som var helt vannvittig pirkete, forøvrig.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Får ofte middels karakter i kamper han har lite å gjøre. Nå reddet han oss med en refleks i starten av 2. hvor han bokser ballen opp i tverrligger, og senere er han raskt ute når Bakenga kommer alene. Starter flere angrep, god kamp.

Amin Nouri – 7 BB – Den beste kampen i Vålerenga-drakt? Assist på 1-0. God defensivt, god en mot en. Vinner ballen, starter angrep, gode innlegg, gode overlapp, generelt bare meget god i alt.

Ivan Näsberg – 6 – Litt mer anonym enn sidemannen, men spiller på det trygge og tar ingen sjanser. Tråkker til i dueller.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Helt direktør bak, og kandidat til BB. Rydder opp i midten, hjelper andre, leser spillet godt. Bra samarbeid med Abu, ser ut som de har spilt sammen i lang tid.

Sam Adekugbe – 6 – Også mye med fremover, slår ikke alltid så gode innlegg. Ryddig bakover, og er med når de to siste måla scores. Ser ut til å orke mye.

Mohammed Abu – 7 – Går rett inn i Deila-systemet. Rydder foran hele backfireren fra venstre til høyre, hjelper medspillere, får oss ut av trøbbel og starter angrep. Meget god debut.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Med Abu og Israelsson får han muligheten til å være litt mer seg sjøl. Mer kreativ og fremoverretta. Kombinerer fint med lagkamerater. Ut etter 83″

Erik Israelsson – 6 – Løper masse, bidrar til å vinne ballen, og går på farlige løp inn i boksen. Hadde fortjent en scoring, og ble fratatt en kjempesjanse av dommeren.

Bård Finne – 7 – Kandidat til BB. Scorer ett, kunne fort blitt flere. Har flere gode avslutninger, og et frispark i tverrligger. Kreativ, kjapp og flink. Ut 88″

Peter Godly Michael – 6 – Fortjente scoring, og fikk den til slutt. Får mer plass når resten av angrepet funker, men blåser også noen sjanser. Spesielt den alene med keeper.

Chiddi Ejuke – 6 – Fortjente også scoring. Kanskje årsbeste fra han. Flinkere til å se lagkamerater, ta seg til dødlinja og slå innlegg, og spille pasninger. Gjør mange gode defensive løp. Ut etter 85″

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – Inn 83″. Inn for Fredheim for å trygge seieren, starter med å vinne ballen. Inntar en defensiv rolle sammen med Abu. Godt innhopp, for kort tid for karakter.

Magnus Grødem – Inn 85″ for Chiddi. Presser høyt og får betalt da han vinner ballen fra Tromsø-forsvarer, og er iskald da han venter ut keeper med en forsvarer hengende på. Fin scoring som punkterer kampen. For kort tid for karakter.

Aron Dønnum – Inn 88″ for Finne. Friskt innhopp, drar seg fint rundt på kanten, går langs dødlinja og slår inn til Michael. For kort tid for karakter.