Vålerenga – Stabæk 2-2: Ett poeng.

Denne kampen bør gi Fagermo noen svar på hvor skoen trykker. Greit at vi skal presse hardt på ballfører, men etter 2 kamper har vi snart samlet opp en hel kortstokk. Det vil være mange kamper der vi har spillere ute med karantene om dette fortsetter. I dag blir vi feilaktig straffet med ett rødt kort, men det første gule til Shala er unødvendig.

Vi spiller en rotete kamp, vi starter igjen med å la motstanderen komme til målsjanser før kampen egentlig har satt seg. Å gi bort to sjanser første nitti sekundene må vi slutte med. Mot bedre lag risikerer vi å ligge under 0-2 og kamp avgjort før den egentlig har begynt.

Man skaper sine egne marginer pleier vi å si. I dag ble vi nektet dette av dommeren. Etter de første minuttene skaper Stabæk ingenting og vi spiller oss inn i kampen. Vi tar ledelsen etter fantastisk lagarbeid. Aron Dønnum forserer frem på høyrekanten, sentrer til Lekven, som fint legger ut til Shala. I mellomtiden har Matti tatt løpet innover og nekter midtstopperen til Stabæk å komme opp i Shala. Enkelt 1-0.

Etter halvtimen vinner Lekven en duell og er først på ballen. Blir stemplet av Kassi på Stabæk. Dommeren blåser frispark til Stabæk og gult kort til Lekven, i en situasjon der Kassi kunne fort vært utvist for stemplinga. Kassi ender istedet opp med å utligne til 1-1 på noe som kan ligne på albu i hodet på Borchgrevink. Og er nest sist, når Borch er ute etter hodeskaden. Men det målet må Sam ta skylda for. Riktig nok skal ikke Klaesson gi en retur der, men Sam står å ser på ball istedet for å markere ut han som scorer. Når så Shala får etter min mening ett feilaktig rødt kort, så blir det vanskeligere. Heldigvis har vi dommeren litt med oss og Osame skaffer oss en straffe som Matti setter sikkert.

Etter kampen så bruker Saggi frasen “Fra min posisjon ser det ut til….”, han innrømmer feil på det gule til Lekven, men er litt mer usikker på Shala sitt røde. Jeg anbefaler Saggi og jobbe med å skaffe seg bedre posisjoner og vinkler i fremtiden. Han skal ha cred for at han står frem ydmyk og innrømmer feil. Husker den tiden der dommere med store feil nektet å snakke med presse og omtrent ble smuglet ut bakveien. Dette er mye bedre, men det hjelper oss ingenting nå.

Stabæk er et lag som vi sliter med å få skikkelig tak på. Eurosport forsøker i mangel på Eliteserie lag fra stasjonsbygda å hause opp Stabæk som våre erkerivaler eller de plagsomme naboene. Terningkast 1 til Eurosport.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 4 – Virker som han fortsetter trenden med en tabbe pr kamp. Dette må lukes vekk, gjerne snart også. Det er riktig å fortsette å bruke han, keepere er avhengige av tillit, hjelper ikke å bytte frem og tilbake. 1-2 målet må han ta deler av skylda for. Ballen er glatt og skuddet hardt, men han kan ikke gi retur ut i farlig område slik han gjør.

Christian Borchgrevink – 4 – Er stort sett trygg. Kan virke som at valget med å la Dønnum hjelpe til mer bakover ble mye tryggere i dag. Blir slått på 1-1 målet, men ikke lett å si om han får albue eller hodet til Kassi i tinningen i duellen. Borch måtte ut etter den Duellen, Kassi var ikke spesielt påvirket.

Johan Lærdre Bjørdal – 4 – Kom inn for en skadet Tollås og gjør det han skal. Blir ikke spesielt utfordret i hverken lufta eller bakken. Klarer seg bra de gangene han blir utfordra.

Ivan Näsberg – 4 – Blir heller ikke utfordret, men begynner mer og mer å fremstå som et sikkert valg ved siden av Tollås. Gir Sam en skyllebøtte etter 1-2 målet. Ofrer også kropp i en klyngesituasjon i andre omgang.

Sam Adekugbe – 2 – Ballwatching er noe man må legge fra seg helst før junioralder, i dag koster det oss antageligvis ett mål i mot. Og i andre omgang er han i en situasjon som kunne endt med 1-3 og game over. Angrepsspillet hans har blitt endel bedre fra i fjor, spesiellt innleggene. Så får vi håpe at han legger dette bak seg og spiller seg opp.

Fredrik Oldrup Jensen – 4 – ut etter 63 min. Skal styre spillet spillet bak på midten og spre rundt seg med gode pasninger. Gjør antageligvis mye jobb bak som er vanskelig å se, kan virke som han tar vekk overganger. Blir ofret da vi legger om til 4-4-1, da han passer best som midtanker i 4-3-3. Vanskelig spiller å bli klok på.

Magnus Lekven – 5 BB – Står helt klart frem som en mye bedre indreløper enn som sentral på midten hvor han spilte mest i fjor. Er vår soleklart beste spiller i første omgang, legger en lekker pasning til Shala på 1-0 målet. Blir mer borte i andre omgang, sammen med resten av laget.

Herolind Shala – 4 – Ut med rødt etter 58 minutter. Fullfører årets beste Vålerenga angrep ved å sette 1-0. Går unødvendig hardt inn i en takling og får gult kort tidlig i kampen. Går for hardt inn i taklingen og det gule kortet er greit. Etter en times spill utfordrer han Stabæk forsvaret, får to hender i kroppen og mister balansen. Dommer mener at Shala trekker opp beina og dermed filmer. En håpløs avgjørelse som dessverre medfører rødt kort. Hadde Shala på en 3er, men etter å ha sett mye repriser trekkes han opp til 4.

Aron Dønnum – 4 – Var leken og artig å se på i dag. Er arkitekten bak 1-0 målet. Er veldig god 1 mot 1 og må være et mareritt og spille mot. I andre omgang leker han karusell med 4 forsvarere og er nærme å vinne kampen for oss. Helt klart en kandidat til BB, men klarer på idiotisk vis å snakke på seg ett gult kort.

Bård Finne – 4 – Starter kampen veldig bra. Kombinerer med Sam og Shala flere ganger. Hadde også skudd på 0-0 som med litt mer flyt kunne gått inn. Blir ofret når vi må legge om til 4-4-1.

Matthìas Vilhjàlmsson – 4 – Matti får tyn for å ikke være målfarlig nok. Har lest folk som mener at en spiss kun måles på antall mål. Men Matti er en lagspiller, som like gjerne setter opp lagkameratene som å gå for egne muligheter. På 1-0 målet gjør han viktig jobb, som er vanskelig å se. Der han nekter midtstopperen å komme opp i Shala før målet.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – 4 – Inn etter 63 minutter. Jobber hardt, men kommer inn med vanskelige arbeidsvilkår når vi er en mann mindre.

Osame Sahraoui – 4 – Skaffer oss straffen som blir diskutert. Forsvarsspilleren som tar han sier straffa er grei. Spennende ung spiller som gjør sin debut i Eliteserien.

Èn kommentar på “Vålerenga – Stabæk 2-2: Ett poeng.

• 21. juni 2020 i 22:04
    Permalink

Hjelper lite at Saggi beklager i pausen at det gule kortet til Lekven var feil. Hadde Stabæk spilleren fått rødt kunne han ikke utlignet for Stabæk! Stabæk med 10 mann ikke Vålerenga en hvis forskjell. Shala får to strake armer når han får rødt. Samme gjorde han når han laget straffe!