Vålerenga – Viking 2-1: For krevende spillestil?

Vi har sett det før og vi så det igjen i dag. Vålerenga går ut i full fart og tar kontroll over kampen. I dag har vi mange gode pasninger ut til vinger og sidebacker, og igjennom i midten. Vi veksler med gode angrep fra begge sider og vi har god kontroll. Så et sted mellom 60 og 70 minutter, så går vi helt tomme. Vi faller sammen, blir baktunge og inviterer Viking inn i kampen.

Når vi får ballen, så er det stort sett bare klarering rett til Vikingspillere. Selvfølgelig scorer Viking når vi inviterer dem så til de grader inn i kampen igjen. Etter scoringen løper Vikingspillere for å ta ballen til kjapt avspark, mens Sam holder ballen for å drøye tiden og la oss hente oss inn. Med andre ord, vi henger i taua og ser ut til å ha mistet trua på tre poeng. Heldigvis står vi opp og slår tilbake.

Fagermo mener at vi ikke er gode nok til å presse høyt og at vi dermed blir slitne unødvendig. Så håper jeg det finnes tid til å rette på dette. Fordi mot bedre lag enn Viking blir vi straffet hardere, som feks i Skien.

Første målet er vakkert. Dønnum spiller ballen på venstresiden av forsvaret og passerer han i stor fart på høyresiden. Viking har ingen mulighet til å stoppe Dønnum lovlig og lager frispark. Frisparket serveres lekkert av Shala inn til Matti, som forlenger ballen med en stuss bakover. Keeper rekker ikke opp, 1-0.

Så skaffer en meget dyktig Osame oss straffe. En straffe som aldri var straffe. Ingen som ser den situasjonen i reprise kan mener at det var en god dommeravgjørelse. Hadde vi fått den dømt i mot oss hadde vi slakta dommeren. Men når vi får tildelt slike gavepakker, så må vi ta den og avgjøre kampen. Senere i kampen har både Stokke og Finne gode muligheter til å score på stillingen 2-1. Men en god Vikingkeeper og udyktighet fra vår side gjør at vi kun vinner 2-1.

Men hvorfor er det ikke vannpauser i kampen?
Det er opp mot 30 grader i Oslo og sola tar bra i store deler av kampen. Fagermo etterlyser dette midt i første omgang, men det er ikke dommeren interessert i. Med det tette kampprogrammet er det merkelig at de ikke tar seg tid til å gi spillere vannpause på en så varm dag.

Viking i Oslo er for meg ingen god følelse, og 0-4 tapet fra i fjor sitter godt i. Viking er dessuten ett lag med utrolig mange nevemagneter på laget, selv om han største ikke var med til Oslo. Før kamp på vei hjem for å se kampen, snakker jeg med yngste sønnen min. På spørsmål svarer jeg ærlig på at jeg ikke er sikker på at vi vinner. Får klar beskjed tilbake: “Slapp av pappa, vi vinner 2-1.”

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Kristoffer slår tilbake. En retur han kanskje burde holdt, ellers en prikkfri kamp. Har en reaksjonsredning på strek som er vannvittig sterk. Klaesson er ung og vil fortsatt gjøre feil, men fra å stå rakrygga på tv og ta skylda i Skien til å stå frem sånn i dag er sterkt av en 19åring.

Christian Borchgrevink – 7 BB – Har stort sett kontroll bakover, og er med bra fremover. Slår frisparket som lander farlig og Vega scorer på. Må ta noe av skylda for 1-1 målet, men ser ut som han dekker en mann og ikke får beskjed om at det er en farligere spiller bak han.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Sjef i lufta, sjef langs bakken. Virker å være utrolig viktig mann å ha på banen, så får vi håpe han ikke må ut igjen med en gang nå.

Ivan Näsberg – 5 – Ut etter 67 minutter. Ser ut til å være foretrukne makker til Tollås og virker veldig trygge sammen. Har god kontroll i lufta og står stort sett i veien når Viking er frempå.

Sam Adekugbe – 6 – Nest sist på seiersmålet. Ser litt tilfeldig ut, men mål er mål. Er flink med fremover og innleggene ser ut til å havne litt oftere der han forsøker å legge de. Bakover har han god kontroll. Ser ut til å få krampe på slutten av kampen, men kan ha vært drøying av tid også.

Frederik Oldrup Jensen – 6 – Ut etter 73 minutter. Første gang denne sesongen hvor jeg føler at han ikke er usynlig. Lekre pasninger til vingene og virker trygg som midtbane anker. Er flink til å dekke farlige rom når Viking har ballen.

Magnus Lekven – 4 – Er mye med i spillet uten å hverken gjøre seg bort eller stå frem. Tar endel løp som åpner opp for Dønnum. Ingen tvil om at Lekven er bedre som indreløper enn midtbane ankeret han var ifjor

Herolind Shala – 4 – Ut etter 45 min. Er god offensivt. Legger frisparket til 1-0. Men har overtenning, tar et unødvendig gult kort. Og rett etterpå går han i en takling som fort kunne gitt gult igjen. Fagermo sier at han bytta ut Shala for å unngå det røde. Shala må jobbe med å finne det rette tenningsnivået.

Aron Dønnum – 6 – Skaper situasjonen som gir frispark og 1-0. Får en mulighet nesten alene med keeper, men ser ut til å få for god tid og keeper redder. Blir slått av armen til en Viking spiller på 16 meteren og får noe vondt i skulderen, etter dette bytter han side til høyre siden og er farlig frempå etter at han trekker inn og skaper farlige situasjoner.

Osame Sahraoui – 6 – Ut etter 77 min. Debuterer fra start og gjør seg absolutt ikke bort. Er rask og god med ball. Er en spiller som hele tiden ser etter medspillere og legger lekre pasninger. Viser spilleforståelse ved å hoppe over ballen som går til Dønnum som kommer nesten 1 mot 1 med keeper. Skaffer straffa som aldri burde vært blåst. Spennende ung spiller som absolutt må gis tillit og spilletid.

Matthìas Vilhjàlmsson – 6 – Scorer på hodet når han forlenger frisparket til Shala. Skyter en litt svak straffe som keeper dessverre redder. På slutten av kampen settes han ned som indreløper og tar gode defensive løp og hindrer en farlig sjanse i mot.

2 kommentars på “Vålerenga – Viking 2-1: For krevende spillestil?

• 28. juni 2020 i 13:05