Vålerenga – Strømsgodset 2-0: Bunnsolide bakover

I dag så fremstår Vålerenga på langt vei slik jeg tror at Fagermo ønsker. Vi skaper flere gode sjanser fremover, mye takket være Dønnum og Osame. Og defensivt jobber vi bra og kynisk. Vi er rett og slett tette i forsvar i kveld, og har vært det i flere kamper nå. Vi slipper Godset til veldig få sjanser, mens vi ruller opp sjanse etter sjanse.

Godset var dårlige i kveld, men også dårligere lag må slås. Og i kveld er vi gode og skaper mye offensivt, hvis vi er litt snille, så teller jeg 3 målsjanser FØR vi scorer første målet. Og vi er bunnsolide bakover nå, de siste 4 kampene har vi nå holdt nullen. Og med en defensiv trygghet, så kommer også målene fremover. Samtidig gir vi unge spillere spilletid. Osame gjør det vanskelig for Fagermo å holde han unna laget fremover, men han bør nok fortsatt matches forsiktig og jeg har full tillit til at Fagermo har en plan.

Spennende å se at fremtiden får spilletid, når Osame måtte ut med skade, så kommer Odin Thiago Holm innpå og er nærme å score også. Selv om kampen stort sett gikk på å drepe kampen fikk Odin vist frem noe av hva som bor i han offensivt.

Har vi nå begravet de hjelpeløses hjelper? Har det gavmilde Vålerenga endelig blitt borte? Eller er bare Strømsgodset så dårlige?
De neste 3 kampene vil vise oss hvor vi står. Molde borte, Brann borte og Glimt hjemme er alle tøffe kamper. Kan vi få se et kynisk og tett forsvar også i disse kampene?

I kveld viser også Fagermo hvor mye han vil vinne. I andre omgang går ballen ut midt på banen, til innkast til Godset. Godset spilleren stjeler noen meter og forsøker å kaste inn da vi er litt i ubalanse. Fagermo velger å peke hvor han mener kastet burde tas fra. Den armen står så i veien og hindrer innkastet i 5 sekunder og vi er i balanse. Deilig.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 6 – Stødig kamp. Velger å bokse ett par ganger pga meget våt og sleip ball i første omgang. Blir ikke satt på de helt store sjansene pga bra spill av forsvaret. I dag var heller ikke den ene tabben der, bra.

Christian Borchgrevink – 6 – Løper utrettelig opp og ned. Alltid villig til å ta løpet og åpne opp for enten rom for Dønnum eller at han blir spilt fri. En av gangene han fikk ballen fra Dønnum legger han ballen inn i farlig rom der Osame dukker opp. 1-0.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Tar et meget viktig gult kort tidlig i kampen, hindrer Godset i å komme farlig forbi. Sånne gule har jeg ingen problemer med, gult kort for å hindre scoring er veldig greit. Har flere gode involveringer og mange gode pasninger ut til vingene våre. Løser det aller meste sammen med Ivan enkelt.

Ivan Näsberg – 7 BB – Når Mawa fra Godset kommer alene med keeper, så kommer Ivan inn med stor fart og tvinger spissen til å løfte skuddet, som går i tverrligger. Går hardt i duell med Salvesen flere ganger. Spilte i dag med en vinnervilje og ga ikke en millimeter. Slår Salvesen i flere viktige hodedueller.

Sam Adekugbe – Ut etter 18 minutter med problemer med finger. Knekt? Ute av ledd? Usikkert. For kort tid.

Magnus Lekven – 6 – Ut etter 39 min. Usikker hvorfor Lekven blir bytta ut, antar det var pga skade. Kanskje årets beste kamp av Lekven offensivt. Har flere skudd og gode pasninger. Fortsatt ser han usikker ut med en gang han kommer til 16 meteren og ikke finner noen å sentre til.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Forsøkte å følge ekstra med på Oldrup i dag, for å se om det er noen skjulte rom eller oppgaver han tar seg av. Finner det ikke. Han er riktignok flere ganger på plass for å stoppe overganger, men blir rett og slett borte i store perioder. Når stopperne har ballen, så er han aldri spesielt interessert i å komme seg i åpent rom og be om ballen. Det gjør at vi alltid må spille opp langs sidene og aldri i midten.

Matthias Vilhjalmsson – 6 – Matti er bedre som midtspiss enn som indreløper, men han spilles også alt for sjelden god av lagkameratene også. Han kjemper med alt han har i 90 minutter og ser aldri ut til å klage. Han vinner hodedueller, som ofte ender opp i ingenting, fordi INGEN lukter at han vinner hodeduellene.

Aron Dønnum – 7 – Aron har forsvarerne til Godset i lomma. Ofte valgte de sikring og sikring til sikringa når han fikk ballen. Hadde tidlig i kampen en bra involvering som ender med en pasning til Stokke som sender den videre. Men vi blir feilaktig avblåst for offside. Spiller frem Borchgrevink som sender ballen til Osame som sender oss i føringen. Slår også corneren som Salvesen header i egen stolpe før Niklas Gunnarson kløner ballen i mål. Lukter på BB.

Osame Sahraoui – 7 – Ut etter 67 min. Signerte ny kontrakt denne uken og feiret med å score mål. Kommer inn i helt riktig rom, mottar ballen fra Borchgrevink og setter den i mål. Viser seg frem som en artist og vil fort bli en publikumsyndling. Drar av spillere og forsøker å finne medspillere med gode pasninger. Kunne fått BB.

Benjamin Stokke – 5 – Burde fått en assist i dag, men linjedommeren vinket det av. Blir for mye borte, men får ikke så alt for mye å jobbe med av laget heller. Har en farlig heading ned til Lekven, som dessverre ikke scorer. Er med å gjøre oss farlige på dødballer, men det lukter ikke mål av han.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – 6 – Inn etter 19 minutter. Usikker på hvorfor han velges på venstre back når Sam må ut, men løste oppgavene bedre enn fryktet. Han er god med beina, men mot raskere spillere ville han fått problemer. Offensivt er han god og løser oppgavene bra.

Bård Finne – 5 – Inn etter 39 minutter. Klarer ikke å se hvorfor Lekven skulle ut og Finne inn. Jeg liker Finne og han kommer ofte til sjanser som blir nesten farlige, men det blir alltid bare med nesten. Sitter med følelsen av at han mangler selvtillit som kanskje kunne kommet om han scoret ett mål eller to.

Odin Thiago Holm – 5 – Inn etter 67 minutter. Viser at han er en spennende spiller for fremtiden. Har en farlig sjanse etter ett innlegg fra Dønnum, men setter den utenfor. Har også noen gode pasninger og finter. Etterhvert som vi legger oss bakpå, så blir han litt borte, men gjør jobben han skal.

Èn kommentar på “Vålerenga – Strømsgodset 2-0: Bunnsolide bakover

• 26. juli 2020 i 23:29