Skandaløst dårlig

Vålerenga var heldige som slapp med tremålstap for Sandefjord i kveld. Smak på den.

Sandefjord hadde én seier på sine siste sju kamper i serien, men det så jaggu ikke slik ut. Vålerenga hadde én seier på sine siste seks kamper, og det så akkurat sånn ut.

Dette var pinlig. Direkte flaut. Helt på trynet latterlig.

Det er noe sært over Vålerenga etter landslagspauser. I stedet for å være pigge og klare til kamp, ser vi gang på gang dødsslitne ut. Sånn har det vært i flere år nå uavhengig av hvem som var hovedtrener. Hva gjør vi i disse pausene? Kanskje på tide å gjøre det motsatte av hva vi gjør nå?

Sandefjord gikk ut i åtti og lekte seg med Vålerenga som gikk ut i tjue. Etter ti minutter var det en fyr som skjøt via leggen til Ivan Näsberg og traff stolpen klokkereint bak en utspilt Kjetil Haug. Vålerenga hadde ballen en del, men var slurvete, ukonsentrerte og virket ikke å være påskrudd i det hele tatt.

37 minutter var spilt da en Sandefjord-fyr kom aleine med Haug som redda. Fem minutter seinere leker en fyr seg ute på kanten mot Fredrik Oldrup Jensen og Leonard Zuta, la inn mot en sovende Jonatan Tollås Nation, og en fyr heada inn Sandefjords første fortjente mål. De burde økt ledelsen på overtid i førsteomgangen, men nok en gang smalt ballen i stolpen.

Der Vålerenga hadde ballen en del i første, var det overhodet ikke snakk om det samme i den andre. Vålerengas første sjanse i omgangen kom etter 69 minutter da Seedy Jatta slo et innlegg over alt og alle. Det bør si det meste.

Da leda Sandefjord 2-0 etter at Oldrup Jensen på uforståelig vis klarte å hælsparke ballen bak Haug. Koko. Det ble 3-0 kvarteret før slutt og ingen flere mål. Takk Gud for det.

Spillerbørs:

Kjetil Haug 6 BB – Vålerengas eneste spiller som presterte utpå der, og er alene grunnen til at det bare ble tre baklengs.

Christian Dahle Borchgrevink 3 – Ble bytta ut ved pause med noe som kan være en skade.

Jonatan Tollås Nation 2 – Skyld i det første målet, og ble igjen i garderoben i pausen.

Ivan Näsberg 3 – Vår bestemann i forsvaret uten at det sier spesielt mye. Burde fått straffespark mot seg da han rev ned en fyr innafor 16.

Leonard Zuta 1 – Katastrofekamp.

Henrik Bjørdal 3 – Prøvde litt, men lyktes sjeldent. Ut etter 78 minutter.

Fredrik Oldrup Jensen 2 – Svak i første, men enda svakere da han ble flytta ned som midtstopper i andre. Scora et selvmål som vil gå runden på sosiale medier i kveld.

Tobias Christensen 2 – Virka ivrig i starten, men falt fort ned på nivået til medspillerne.

Osame Sahraoui 3 – Sliter fryktelig på naturgress og ble enkelt tatt ut av Sandefjord. Pluss for at han prøvde.

Vidar Örn Kjartansson 2 – Får ingenting å jobbe med, og når han fikk ballen, mista han den. Ut etter 78 minutter.

Amor Layouni 2 – Var god sist, men helt ute av det i dag. Ut etter 69 minutter.