Engamorgen 9/8-15: Vi møter Real Madrid

Foto: Grydis.no
Vålerenga møter Real Madrid i dag

Vi får inn en prøvespiller som skal spille mot Real Madrid, Kjetil Wæhler byttet favorittlag, Hockeyforbundet klarer fortsatt ikke webpublisering, og vi lurer på om Oilers merker nedgangen i oljeindustrien. Les mer i dagens Engamorgen! 

I dag blir det “showkamp”, også kjent som “treningskamp med publikum”, mot Real Madrid. I motsetning til når vi møter lag fra Tippeligaen, som er en norsk fotballserie, er det denne gang stor forhåndsomtale i pressen.

Vi kan ta det først som sist. Martin Ødegaard får spilletid mot Vålerenga. Ammagaaad!

TV 2: Benitez: – Ødegaard får spille i morgen

VG: Lover Ødegaard spilletid mot Vålerenga

Und su weiter. Samtidig kan vi lese at:

VG: Cristiano Ronaldo ikke til Oslo

TV 2: Ingen Ronaldo, Benzema eller Ramos på Ullevaal

Så da er det klargjort. Personlig klarer jeg meg fint uten jålebukken Ronaldo. Det er mye fetere å tenke på at Moa redebuterer for Vålerenga Fotball i dag. Og at Morten Berre får spilletid!

Men for unge Real-fans som har fått inn Champions League med morsmelka må det vel være et stort øyeblikk å endelig få se gutta up close. 20 av de hadde faktisk møtt opp på flyplassen i går, men de fikk ingen glimt av spillerne. Real gikk nemlig rett i bussen fra flyet og kjørte med politieskorte til hotellet.

Når det gjelder å møte idoler, så har Deshorn Brown sagt han ikke vil ta flere selfier med fotballstjerner. Synd, her hadde det seff vært en mulighet til å reise kjerringa i forhold til Huawei, med tanke på at Vålerenga inngikk en avtale med dem rett før den verdensberømte selfien ble tatt i Chile – med iPhone.

Dagsavisen kjører Fotballsnakkis før denne kampen. Sjekk det ut.


 

For et par uker siden hadde vi Predrag Randelovic fra Dalkurd på prøvespill. Han er invitert tilbake til Vålerenga, og skal spille mot Real Madrid. Randelovic sier han er lovet 45 minutter spilletid, noe som seg hør og bør når han reiser helt fra Sverige for å spille. Han har tre landskamer for Makedonia og er flasket opp i Partizan.


Som om ikke det var nok plastikk med Real Madrid blir det også snakk om Premier League. Dagsavisen har tatt en ringerunde for å spørre folk i fotball-norge om hva som er deres engelske favorittlag. Fordi alle har jo et engelsk favorittlag, ikkesant? Her er Vålerenga-folkenes svar:

Rekdal: Holdt med Leeds United siden han så dem i serievinnercupen mot Bayern i 1975

Elias Mar Omarsson: Han er oppvokst i et hus fullt av Liverpool-effekter.

Daniel Fredheim Holm: Newcastle siden 93-94.

Herman Stengel: Manchester United. Hele familien er United.

Markus Nakkim: Arsenal, arvet av fatter’n.

Terje ‘Hengern’ Hellerud: Blackpool siden 50-tallet (!)

Kjetil Wæhler forteller at han var Liverpool-fan som guttunge, men byttet til Manchester United på grunn av Graeme Souness..

Bortsett fra Henger’n er vel Eivind Sæther på Koffa en slager. Han holder med Macclesfield fordi han ble tilbudt prøvespill med dem. Han takka nei, men begynte å holde med dem i stedet. Øh, ok.


Hockeygutta trener hardt nå for tida (håper vi), og forbundet har nå gjennomført den årlige Ironman-konkurransen. Vålerenga kom på tredjeplass i lagkonkurransen bak Sparta (1) og Stavanger (2). På den individuelle delen var det Petter Røste Fossen fra Stavanger som vant foran Martin Laumann Ylven fra Vålerenga. Jørgen Karterud tok niende plass.

I god, norsk hockey-stil klarer ikke forbundet legge ut dette på web på en skikkelig måte. Ei heller som PDF, denne gang ligger fila ute som Microsoft Word og kan lastes ned her.


Samtidig kan vi lese at Røste Fossen, som jobber 50% i oljebransjen og er 50% hockeyspiller nå er permittert fra jobben og må på NAV. Mer interessant er det at VG ikke får noe svar på hvorvidt Oilers har merket “Oljeknekken”, som i dropp i sponsorater. Det får vi nok høre mer om utover høsten, men vi kan jo alltids håpe. Som konkurransesituasjonen i norsk hockey er nå er det nesten meningsløst å si at man går for seriegull.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *