Engamorgen lørdag 19/9-15: Sjekk denne dommerskandalen!

En overivrig dommer i Vålerenga - Tromsø. Foto: TV 2
En overivrig dommer i Vålerenga – Tromsø. Foto: TV 2

Tåkekampen mot Lørenskog kom kanskje som bestilt for nå garanterer også Arbeiderpartiet for å både bedre dagens hall, men også bygge et nytt praktanlegg på Jordal. I tillegg tar vi med en overivrig dommer i juniorkampen torsdag.

Kampen mot Lørenskog måtte avbrytes midtveis da tåka inne i Jordal Amfi var så tjukk at keeper Søberg ikke så over isen. Før valget gikk Høyre inn for en ny hall med en kostnadsramme på en halv milliard kroner, og til TV 2 følger valgvinner Arbeiderpartiet opp.

– Vil dere også bygge et nytt Jordal til 500 millioner kroner, som var prislappen det sittende byrådet lovet?

– Ja, Arbeiderpartiet vil bygge et nytt Jordal Amfi. Det er vi veldig klare og tydelige på. Vi ønsker å ta igjen det etterslepet vi ser nå, for Oslo mangler over 500 idrettsanlegg for å komme på landsgjennomsnittet, sier idrettspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Abdullah Alsabeehg til TV 2.

Nå sier han jo ikke strengt tatt at de vil si ja til prisen, men håper dette ikke er taktisk spill slik at vi får en langt billigere hall enn hva Høyre gikk inn for. Han garanterer imidlertid for at hallen skal stå klar til serieåpninga 2018. Men først må hallen være spillbar i dag.

– Arbeiderpartiet har høyere ambisjoner enn det sittende byrådet på vegne av idretten i Oslo. Vi vil bygge et nytt Jordal Amfi, men også sikre kortsiktige tiltak som forbedringer av ventilasjonsanlegget. Så det kan spilles kamper der igjen

Det synes direktør Jan Tore Kjær er stas.

– Det er kultur- og idrettsetaten som eier anlegget nå, som må gå inn med strakstiltak på ventilasjon og luftavfukting så vi får gjennomført TV-kampen på tirsdag. Vi jobber for harde livet, så får vi se. Alternativet er å ikke spille i det hele tatt, slår Kjær fast. 

For øvrig kan vi nevne at kampen mot Lørenskog skal spilles på ny, fra start, en gang senere denne sesongen. Vålerenga Ishockey har lagt ut informasjon om at informasjon om denne kampen kommer senere.


Vi skrev om juniorkampen mellom Vålerenga og Tromsø i gårsdagens Engamorgen, men etter at mediene ble oppmerksomme på dommerens reaksjon da Matias Totland ble utvist, tok det av i går kveld. TV 2 brukte saken som teaser i sportsendingene på TV i tillegg til å lage en sak om det, Dagbladet kjørte sak, og det samme gjorde tromsøavisene Nordlys og Bladet Tromsø. Klanens Webradio fikk i alle fall god PR i går, selv om dommeren nok ikke er like happy for det. Se video av hendelsen hos mediene nevnt over.


 

Vålerenga Fotball Elite, Klanen, og en privatperson gikk sammen om å gi 2,50 pr tilskuer som møtte opp på Viking-kampen til Røde Kors’ arbeid for å hjelpe flyktningkatastrofen som herjer i verden for tiden. Med 7.198 betalende tilskuere skulle summen blitt 53.985 kroner, men dem har i stedet blitt enige om å donere 75.000 kroner sammen.

– Vi bestemte oss etter kampen for å overføre til sammen 75.000, i tre like deler fra Vålerenga Fotball Elite, Klanen og en god venn av klubben som ønsker å være anonym, skriver klubben på sine nettsider

Aperopet applauderer, og minner om at du fortsatt kan hjelpe. Send sms FLUKT til 2272.


 

Vålerenga møter Mjøndalen borte i morgen, og Kjetil Rekdal prater litt om kampen på klubbens sider. Der mener han at Mjøndalen er et annerledeslag i Tippeligaen.

– Mjøndalen er et tøft lag med mye innkast, cornere og frispark. De gir seg ikke og står på, men har også sprukket på hjemmebane. Det er ikke noe topplag i Tippeligaen vi skal møte, men det er et lag som er annerledes enn mange andre, sier Kjetil Rekdal.

Selv om vi så bedring i kampen mot Viking endte også den kampen med tap – det fjerde på rad. Rekdal understreker at dem jobber med å snu den dårlige trenden.

–Vi jobber hver eneste dag, men har havnet i et uføre vi ikke så skulle komme. Nå får vi sørge for at vi reiser hjem fra Mjøndalen med tre poeng, det trenger vi alle mann, avslutter Rekdal.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *