Engamorgen fredag 23 september: Cup-exit etter juling fra et bedre lag

Ghayas Zahid var vår beste mann mot Godset. Arkivfoto: grydis.no.
Ghayas Zahid var vår beste mann mot Godset, men det holdt ikke til cupavansement. Arkivfoto: grydis.no.

Man kan ikke forvente å gå videre når man glemmer å møte opp til kamp, var Kjetil Rekdals hovedpoeng til TV2 etter kampen. Og Strømsgodset-Vålerenga i Drammen var dessverre en kamp hvor det beste laget, det laget som ville mest, vant.

Vålerenga var lenge heldige i første omgang, og da 45 minutter var spilt, sto det 0-0. Bare synd at dagens førsteomgang varte i 47.

Vi slet med å komme i gang, og det hadde gått 27-28 minutter før Vålerenga faktisk kom til noe som lignet på et ordentlig press. Da hadde vi noen minutter hvor Strømsgodset ble presset langt bakover og hvor det var en rekke sjanser, eller i hvert fall muligheter, for Vålerenga. Det ble aldri ordentlig farlig, men med flaks kunne det blitt en scoring. Og et skudd fra Zahid et par minutter senere kunne gitt oss ledelsen mot spillets gang.

Rett før dommeren blåste til pause var det klart for omgangens første mål. Godset angrep på sin venstreside, Parr passerte Lundström med en tunnel, og sendte ballen inn i feltet, der Marcus Pedersen vant duellen mot Markus Nakkim, uten at det var lett å se hvem av dem som satte ballen bak Sandberg. 1-0 til Godset. Og det var egentlig fortjent, ikke basert på sjarm, karma og attraktivitet, men på spill og sjanser.

Tid for pause, og mulighet for at treneren kunne komme med noen ordentlige innspill.

Fem minutter inn i andre lot Lundström seg nok en gang lure på samme måte. Denne gang løp han opp Parr og kom borti ham innenfor 16-meteren. Parr falt enkelt, men det var Lundström som ga dommeren muligheten til å blåse straffe. Pedersen gjorde kort prosess, og det er egentlig slutt på kampen. 2-0 til Godset. I resten andre omgang var vi litt mer med, men om det er fordi vi var bedre eller fordi Strømsgodset lot oss ha ballen er jeg usikker på.

Gjennom resten av kampen gikk det ikke fort nok med Vålerenga. Det virket som om det ikke var nok vilje, og Strømsgodset fikk ligge bakpå og kontrollere og kontre. I det store og hele så det ut som om motstanderen hadde flere spillere enn oss på alle deler av banen. Et tydelig tegn på at bevegelsene ikke er gode og raske nok.

Vi kom til to store muligheter i denne omgangen, en der Moa var alene gjennom og skal score, og en der Henrik Kjelsrud Johansen headet ballen rett utenfor. Men det var ikke nok, og årets cup er ferdig.

Spillerbørs

Marcus Sandberg – 6 – Gjør noen gode og viktige redninger, og kan ikke lastes for noen av målene.

Robert Lundström – 3 – Vår svakeste. Blir lurt gang på gang spesielt i førsteomgang, og er også negativt involvert i begge målene.

Simon Larsen – 4 – Gjør et par viktige redninger i første, og tidvis ser man tendens til at han dirigerer forsvaret, men blir på mange måter forsvarets symbol på det tafatte i laget denne kvelden…

Markus Nakkim – 5 – gjør en god kamp med unntak av noen tilfeller av overdreven markeringssvikt.

Rasmus Lindkvist – 4 – gode offensive løp, lite viktig defensivt, og dårlige innlegg.

Daniel Fredheim Holm – for kort tid – ut etter åtte minutter med kneskade.

Sander Berge – 5 – tidvis veldig upresis i pasningsspillet, rolig og ok for øvrig.

Ghayas Zahid – 6 BB – på sitt beste passerer han folk, sender gode pasninger og leverer et par OK skudd.

Christian Grindheim – 5 – har et par geniale involveringer, inkludert en strålende gjennombruddspasning til Moa i andre omgang, men også mye av tafattheten som preger laget for øvrig.

Simen Juklerød – 4 – gjør noen rare valg defensivt, og er brukbar offensivt i første, forsvinner mer i andre.

Mohammed Abdellaoue – 5 – vond å møte, men var ikke på sitt beste i dag. Burde satt kjempesjansen sin.

Innbyttere

Vajebah Sakor – 4 – inn etter åtte minutter, hadde energiske tendenser, men blir anonym utover i førsteomgangen

Henrik Kjelsrud Johansen – 5 – inn etter 70 minutter, gjorde gode involveringer offensivt og defensivt, men klarte dessverre ikke å styre headingen sin innenfor stengene.

Ernest Agyiri – for kort tid – inn etter 83 minutter.

Vålerenga hele helga

Heldigvis trenger vi ikke å vente lenge på en mulighet til å få revansje etter gårsdagens forsmedelige tap. Allerede på søndag står Aalesund på motsatt banehalvdel, i det som strengt tatt er en viktigere kamp enn cupkampen. Neste års tippeligakontrakt er ikke heeeelt i boks ennå, men med en trepoenger mot AAFK kan vi legge den ballen død.

Hvis du er glad i hockey kan du dessuten ta årets korteste bortetur, for mange er den til og med kortere enn turer til hjemmekamper, allerede i morgen klokka 16.00. Da gjester “Iskrigerne” naboene Manglerud Star i Manglerudhallen.

Og hvis du trenger å glemme cupexiten allerede i kveld, med noe helt annet enn fotball men som fortsatt er litt vålerengarelevant, ja da har vi løsninga for deg og.
Aslak Borgersrud var tidligere rapper i gruppa Gatas Parlament, og hvis du har vært på vålerengakamp på Ullevaal de siste 5-6 årene har du hørt ham synge “Vi er alle fra Vål’enga” under innmarsjen. Nå har han slutta å rappe, og begynt å synge, og debutsoloskiva hans “Det er valgfritt å irritere seg” kommer ut i dag!

Aslak inviterer derfor til releasekonsert på konsertstedet Krøsset (Maridalsveien 3) i kveld! Billettene koster 200 spenn, det er 20 årsgrense, og dørene åpner 18.00.

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 23 september: Cup-exit etter juling fra et bedre lag

• 23. september 2016 i 10:12