Engamorgen onsdag 1. februar: Vålerenga er klar for kamp, men er NFF klar for ny sjef?

Jonatan Tollås Nation og Vålerenga er ferdig med treningene på La Manga, og avslutter treningskamp i dag mot danske Nordsjælland. Foto: Vif-fotball.no

I natt lukket det internasjonale overgangsvinduet. Som Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen uttalte det i går: Det betyr langt på vei at det skandinaviske vinduet åpner. Vi har noe smånytt om overganger. Men før det skjer noe vesentlig der, møter Vålerenga Nordsjælland klokka 14.30.

– Jeg forventer at [Nordsjælland] i hvert fall er på nivå med oss, kanskje i utgangspunktet hakket bedre også, i og med at de er midt i sesongen. Normalt sett skal de være et ganske spillende lag, så det blir god matching for oss, sier Jonatan Tollås Nation til klubbens hjemmesider.

Han er fornøyd med både vær og intensitet under oppholdet på La Manga.

– Vi har hatt fine dager, med gode treningsforhold og bra vær. Øktene har vært tøffe, slik de har vært i hele år, men når vi er her nede er det kun fotball som står i fokus, så jeg tror vi har fått godt utbytte av leiren.

Se hele intervjuet med Jonatan i videoen under.

VG presenterer det de har som mer dramatiske nyheter, og viser video av at det var høy temperatur på treningene på La Manga.

Dagens kamp kan ses på Eurosport Norge 14.30.

 


Talenter

Ronny Deila er imponert over talentene i Vålerenga, og har planer om å bruke dem, kan vi lese i Nettavisen.

De melder at stallen Deila har med seg til La Manga har gjennomsnittsalder på 22,8 år, og at en rekke tenåringer har planer om spilletid i år.

Magnus Grødem (18), Mathusan Sandrakumar (18), Aron Dønnum (18), Ernest Agyiri (18), Felix Horn Myhre (17) og Christian Borchgrevink (17) har alle vært involvert på VIFs A-lag i vinter. I tillegg er lovende spillere som Kristoffer Hay (18) og Thomas Elsebutangen (18) en del av A-stallen, men ikke med til La Manga, skriver Nettavisen.

– Christian Borchgrevink har spilt de to siste kampene og gjort det kjempebra. Hvis jeg ser gjennom trening og kamper at de holder nivået, er alder ingenting for meg. Er du god nok, spiller du. I tillegg til Christian er det mange andre unge og gode spillere her, forteller Deila.

Også Magnus Retsius Grødem ønsker seg plass.

– Jeg ser på mulighetene for spilletid som store hvis jeg fortsetter jobben jeg har gjort til nå. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har jobbet så hardt som jeg gjør for øyeblikket, så det blir spennende å se hvor mye spilletid jeg får, sier Grødem til Nettavisen.

– Disse gutta tapte finalen i NM for junior i fjor, og du kommer ikke dit hvis det ikke er talent i gruppa. Dette er kanskje den største forskjellen fra å være i Strømsgodset og kanskje Odd. Det er flere store talenter i Oslo enn andre steder, og det må vi utnytte. Ofte når man har et talent i Skien eller Drammen, må man gjøre maks ut av de man har, for det er ikke så mange. Mens i Oslo er det flere å ta av på grunn av et større nedslagsfelt og befolkning, sier Deila.

 


Rasmus på loffen?

Svenske Fotbollskanalen melder at AIK har budt på Djurgården-supporter Rasmus Lindqvist. I tradisjonelle vendinger vil verken AIK eller Vålerenga uttale seg om saken. Det tyder ofte på at det har vært samtaler, men at selgende klubb ikke er helt fornøyd, og at kjøpende klubb og spiller ikke har blitt enige. Mer senere.

 


Sakor til Tilburg

Fjorårets innleide Vålerenga-spiller Vajebah Sakor leies ut fra Juventus til det nederlanske elitserielaget Willem II ut denne sesongen, altså juni, melder blant andre Nettavisen. Det betyr at det nå også er andre grunner til å besøke Tillburg enn det strålende trappistbryggeriet bak merkenavnet La Trappe.

 


Børven tilbake til Bergen

Tidligere Vålerenga-spiss Torgeir Børven reiser fra Nederland etter at kontrakten hans med FC Twente er terminert. Bergenspressen virker informert, og mener han blir Brannspiller.

 


Ny norsk landslagstrener i dag?

Hvem blir Norges neste landslagstrener? Ikke Rekdal og ikke Deila, skal vi tro pressen, Og det passer Aperopet utmerket. Disse beholder vi mer enn gjerne i Vålerenga.

Dagbladet mener at Kjetil Rekdals mange krangler med fotballforbundet er en av grunnene til at han ikke ønskes på Ullevaal, og får støtte av TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

– Kjetil har vel sagt nøyaktig hva han har ment om alt de siste årene, og det er det tydeligvis noen som har blitt lei seg for der oppe på Ullevaal, sier Mathisen til Dagbladet.

– Det som står i veien for Kjetil Rekdal, er Kjetil Rekdal. At han er den han er, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

Til Nettavisen forteller Vålerenga-trener Ronny Deila at det er helt uaktuelt å overta Norge.

– For det første har jeg ikke lyst, jeg elsker å trene lag hver dag, og for det andre har jeg gitt min lojalitet til Vålerenga. Det skal jeg stå for, jeg skal være med og bygge noe her. Jeg er ikke en aktuell kandidat, sier Deila til Nettavisen.

Morten P. og Dagbladet hevder skråsikkert at beslutningen er fattet, og at denne kan offentliggjøres allerede i dag.

Pedersen mener det i forrige uke var “fire mann igjen i feltet da jakten på Norges neste landslagstrener herrer A gikk inn på oppløpssida”, og at avgjørelsen nå er tatt.

Han hevder videre å ha hørt om et kortsiktig løsningsforslag der NFF bruker noen av de trenerne de allerede har på lønningslista, med Nils Johan Semb som sjef.

Grunnen er å “gjenåpne den døra NFF fikk i trynet da Ståle Solbakken sa nei”.

Midlertidig løsning for å sikre suksess i framtida, med andre ord.

Så da er det altså to ting å gjøre i dag: Se Vålerenga slå Nordsjælland og se NFF innkalle til pressekonferanse. Ikke verst for onsdag 1. februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *