Start – Vålerenga 1-6: Sterkt resultat på sørlandet

Etter to svake kamper trengte Vålerenga en opptur. Det fikk vi til gangs.

La gå at Simon Larsen fikk rødt kort etter noen få minutter, og at vi, siden vi satte det påfølgende frisparket, nærmest starta kampen med både en mann og et mål mer enn Start. Men en 6-1-seier på bortebane lar seg uansett høre, og gir gutta en etterlengta innsprøytning av selvtillit.

Start produserte så godt som ingen ting i kveld, og Vålerenga hadde egentlig stålkontroll på kampen hele veien. Når begge backene er solide bidragsytere offensivt, begge kantspillerne fungerer bra, og hele laget legger ned en solid førsteforsvarerjobb og vinner baller høyt i banen, da er det ikke rart at det renner inn med mål.

Riktignok så vi litt mer rusk i maskineriet defensivt, særlig foran det ene målet Start fikk med seg, og dette må strammes opp før neste seriekamp mot serieleder Molde. Men alt i alt er kampen i dag mer en godkjent.

Og ny boost kommer på onsdag!

Adam Larsen Kwarasey – 5: Kan vel ikke sies å bli satt på de store prøvene i dag, Kan heller ikke klandres for målet.

Amin Nouri – 5: Flere svake involveringer defensivt. Roter bort ballen for mye, også i forkant av Start-målet. Men når han kan stå høyt, bryte foran, og slå innlegg, da fungerer han bra.

Jonatan Tollås Nation – 6: Gjør en god jobb med å lede et forsvar som ikke har plagsomt mye å gjøre.

Felipe Carvalho – 5: Shaky debut fra start for Carvalho. Henger ikke med på Start-målet, feilberegner noen innlegg, og fremstår med litt mindre pondus enn fysikken hans skulle tilsi. Blir mer varm i trøya utover i kampen, og kan nok bli en solid bidragsyter framover i sesongen.

Sam Adekugbe – 6: Er ofte med fremover og bidrar i det oppbyggende spillet flere ganger. Har ellers den samme kontrollen som resten av forsvaret har på Starts få og spede forsøk.

Daniel Fredheim Holm – 6: Daniel leverer målet som starter ballet med et ypperlig frispark. Kapteinen er tydelig på midtbanen, og strør om seg med gode innlegg og pasninger.   Ut etter 66.

Magnus Lekven – 6: Også Lekven gjør en god kamp på midtbanen. Gjør en viktig gjenvinningsjobb, og særlig når han vinner ballen høyt før 2-0-målet.

Samúel Fridjónsson – 6: Framstår unøyaktig i første omgang, og begynnelsen av andre. Brenner tre gigantiske sjanser, men den siste han brenner blir til en retur som Finne kan score på.  Gjør imidlertid opp for sine forspilte sjanser med en scoring fra langt hold og en riktig så flott hælflikk-assist. Ut etter 69.

Bård Finne – 7 BB: Meget god kamp av Finne som viste gode takter allerede da han kom inn for Jukle mot Godset.  Leverer både mål og målgivende, og er et konstant uromoment på sin høyrekant.

Sam Johnson – 6: Jobber knallhardt, som alltid, og får betalt ved 2-0-målet. Viser evnen til å dukke opp på rett sted til rett tid gang på gang, og kunne kjapt ha fått flere mål. Blant annet etter to Ejuke-innlegg i første omgang. Ut etter 75

Chidera Ejuke – 7: Veldig mye bedre til å variere i dag enn han har vært i det siste. Av og til trekker han inn i banen, andre ganger utfordrer han mot dødlinja, og et par ganger slår han også harde og gode innlegg som finner hodet til Johnson. Men han prøver å filme til seg en straffe når vi leder 6-1. Pinlig og unødvendig.

Innbyttere:

Ernest Agyiri (inn for Fredheim Holm etter 67 minutter) – 5: Kampen bærer preg av å være avgjort når Ernest kommer inn. Han får ikke vist fram all verdens, men også Agyiri viser noen tendenser til filming som er unødvendig når man leder med en håndfull mål.

Abdisalam Ibrahim (inn for Fridjónsson etter 69) – 5: Også Ibrahim er forholdsvis usynlig de minuttene han får.

Peter Godly Michael (inn for Johnson etter 75): For kort tid.

Èn kommentar på “Start – Vålerenga 1-6: Sterkt resultat på sørlandet

• 15. april 2018 i 15:45