Engamorgen 14/1-15: Første spiller for sesongen forlater VIF

Etter noen dager med tørke er det endelig litt action i og rundt Vålerenga. I dagens Engamorgen kan vi friste med saker om sesongkort, Ulvestad, Hypercube, gamle helter og én spiller som forlater klubben. God morgen!

Vi starter med nyheten om at du nå kan kjøpe sesongkortet ditt på nett! La gå at designet ser ut som det er laget for Internet Explorer i 1997, mens du sitter på bunnsolide Netscape Navigator, men content is key her. Logg inn, velg tribuneseksjonen du vil stå på, betal, vent til mars hvor du kan hente kortet i Sjappa. Kjør på her!


Førstemann ut døra i år er Simen Olafsen som går til Follo melder Follos offisielle nettside. Unggutten var kaptein på rekruttlaget forrige sesong, og han scoret faktisk i begge oppgjørene mot nettopp Follo. Selv om Vålerenga ble så til de grader slått i disse kampene gjorde han en god nok jobb til å få kontrakt med dem. Vålerenga bekrefter overgangen onsdag formiddag, og sier det er av konkurransehensyn at unggutten fristilles av klubben. Les saken deres her. Selv om han definitivt kunne gjort en bra jobb for rekruttlaget denne sesongen, er det nok det beste for spilleren selv å gå videre til en annen klubb. Vi ønsker Simen lykke til videre i karrieren!


Klubben har intervjuet både Jonatan Tollås Nation og Kjetil Rekdal etter tirsdagens trening. Sjekk videoene på vif-fotball.no.


Aalesund krysser fingrene for at Fredrik Ulvestad ikke lar seg friste av Vålerenga, Rosenborg eller Molde og finner seg i stedet en utenlandsk klubb å gå til, melder TV 2. Bakgrunnen er at selv om midtbanespilleren er uten kontrakt så er han under 23 år og da vil AAFK ha krav på utdanningskompensasjon. Ifølge TV 2 vil AaFK ha krav på rundt 600.000 kroner om han går til en norsk klubb, men dette beløpet øker til mellom tre og 3,5 millioner kroner dersom han går til en utenlandsk klubb. Rekdals bestevenn i Ålesund, Henrik Hoff, ønsker naturligvis at unggutten går til utlandet utelukkende av økonomiske grunner.

– For vår del er det helt klart ønskelig at Fredrik går til utlandet. Også litt fordi det er det gutten hele tiden har ønsket. Men det er klart at de summene der er veldig, veldig mye penger for en norsk klubb, sier Aalesunds klubbdirektør Henrik Hoff.

Jeg merker jeg plutselig fikk ekstra lyst på Ulvestad nå, jeg!


Aftenposten melder at det ikke blir noe av endringene den nederlandske rapporten Hypercube lanserte i høst. Det blir med andre ord ikke færre lag i Tippeligaen, cupfinalen spilles ikke om våren og en hel haug med forslag som kunne hjulpet publikumsinteressen her oppe på bjerget. Litt synd at dette så kategorisk er lagt på is foran fotballtinget i mars, men vi liker ting som det alltid har vært her oppe. Vi tipper det kommer forslag om at alle som deltar på et fotballarrangement i 2015 vil få et diplom som bevis på at alle er like gode og hele landet er med! Gud forby om storbyene skal få styre skuta!


Våre venner i VPN har begynt en artikkelserie hvor de prøver å finne ut hvor spillere som ikke lyktes i Vålerenga er nå. De starter med Ian Heart og Mario Martinez. Sjekk saken deres her!


Appropos tidligere helter, keeper Troy “We are fuckings Vålerenga!” Perkins er klar for Drew Careys klubb, Seattle Sounders i MLS. For spesielt interesserte, vi vet, men saken kan i alle fall leses på The Seattle Times.


En annen spiller med fortid i Vålerenga, Gagandeep Singh Lally, kjemper om en kontrakt i Sarpsborg 08 for tiden, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Han har en fortid fra rekruttlaget, men har vært innom både Fredrikstad og Sarpsborg 08 etter dette. Han fikk ikke fornyet kontrakt med særpingene, men får et forsøk til på å overbevise dem om at han fortjener en kontrakt. Vi ønsker lykke til!

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen 14/1-15: Første spiller for sesongen forlater VIF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *