Meta: Trenger vi virkelig flere Vålerenga-blogger?

Går vi til krig mot VPN? Nei, aldeles ikke.

Det er VPN som stiller spørsmålet om vi trenger flere Vålerenga-blogger i onsdagens dagbok.

Må innrømme at jeg ikke ser poenget med en haug forskjellige Vålerenga-blogger. Nå har vi VPN, sotahjørnet, aperopet. Hva skal man med alle sammen? En side med skikkelig trykk hadde kanskje vært bedre.

Det har alltid vært flere blogger der ute selv om de fleste av disse ikke har dukket opp på VPNs radar. Grunnen er sannsynligvis at initiativtaker går lei etter kort tid når besøkstallene aldri overstiger vennekretsen. Det er også mye, mye mere jobb enn hva folk tror for å holde en blogg operativ og aktuell. Derfor forsvinner de fleste før året er omme. Hva med Aperopet? Vel, vårt mål er å selge bloggen til en rik sjeik, slutte i jobben, flytte til karibien og drikke paraplydrinker på stranda mens vi ruller opp ei bønne på størrelsen med en underarm.

Men før den tid kommer vil vi etter hvert finne vår plass i vålerengauniverset. Vi kan tilby noe ingen andre kan gjøre, nemlig å gi et innblikk fra innsiden av klubben uten å måtte trå varsomt i form av å være en offisiell side. Treningsrapporter vil komme regelmessig gjennom hele året, selv om det har vært labert i det siste på grunn av sykdom. Vi vil også knytte til oss gjesteskribenter som har mer enn gjennomsnittlig kunnskap om sitt felt. Vi vil la de som ikke vanligvis kommer til ordet gjøre nettopp dette hos oss.

Kunne vi gjort dette hos VPN? Kanskje. VPN er en institusjon i Vålerenga-miljøet og feirer snart 20-årsdag. Det er imponerende, men det merkes også på hva som leveres derfra. Det går stadig lengre tid mellom de virkelige gode sakene, og det er lett å merke apatien i redaksjonen der. En side med flere skribenter og ingen leder vil føre til mye diskusjoner og lite framdrift. Vi er to stykker som driver Aperopet og vi diskuterer hver eneste dag. Etter noen minutter er vi enige, og da kjører vi på. Vi har med andre ord en liten og fleksibel redaksjon. Vår erfaring fra/med VPN er at denne prosessen tar mye, mye lengre tid. Det kan ofte bli for byråkratisk og da ebber gnisten ut fort. VPN har heller ikke vært spesielt hardtslående de siste årene. Opprinnelig var VPN en uavhengig og kritisk vaktbikkje overfor klubben, nå minner det mer om familiens gamle labrador. Snill og lojal, men ikke særlig til vaktbikkje der den hilser postmann og andre velkommen – hvis den er våken.

Når det gjelder innhold, er Sotahjørnets Venner en strålende blogg, spesielt dersom du er interessert i yngres avdeling for begge kjønn i både fotball og ishockey. Klanen.no skriver litt om mangt, men må passe seg for å ikke hisse opp noen alt for mye da de tross alt snakker på vegne av Klanens styre og medlemmer – enten dem liker det eller ikke. VPN skriver så å si kun om A-laget i fotball og fotballklubben generelt. Derfor har vi har mer enn god nok plass til en blogg som bidrar med noe utover dette.

 Det er utrolig lite effektivt med så mange mindre fraksjoner i et miljø som allerede drar få lesere.

Dette er tida vi er inne i nå. På tribunen er det stadig flere som mener at Klanen ikke lengre snakker deres sak og har meldt seg ut. Det som var en liten klack helt oppe i hjørnet har nå vokst seg til å bestå av noen hundre – og stadig flere følger etter med å starte egne greier både på Ullevål og Jordal Amfi. Det vil tvinge frem holdningsendringer hos Klanen som igjen må være nyskapende. Det samme håper vi Aperopet kan være for VPN og den digitale vålerengaverdenen generelt, uten at vi sammenligner oss med noen spesielle fraksjoner på tribunen for øvrig.

Det er verdt å merke seg at to av de mest leste sakene på VPN i fjor er skrevet av en av oss: Mysteriet Ranheim og Framtidas Vålerenga-tribune. Relatert til sistnevnte sak gir sitatet ovenfor uttrykk for at i alle fall enkeltpersoner i VPN fortsatt ser på Vålerenga-miljøet som én stor mastodont. Klanen som enhet på tribunen, og VPN som toneangivende meningsmaker på nettet.

Ved at vi eksisterer vil kanskje VPN ta seg sammen og finne fram til gammel storhet. Litt vennlig konkurranse har alle godt av. Vi vil fortsette med å lenke til VPN når dem har noe spennende å si på samme måte som vi tror dem vil lenke til oss når vi kommer med noe nytt. Uansett føler vi oss trygge på at vi skal være et relevant supplement til det som allerede finnes der ute.

5 kommentars på “Meta: Trenger vi virkelig flere Vålerenga-blogger?

 • 14. januar 2015 i 20:06
  Permalink

  Jeg trur det er plass nok til dere alle :) Jeg er i alle fall mektig imponert over bra kvalitet og oppdateringsfrekvens hos dere i Aperopet.

  Både vpn, Sotahjørnet og Aperopet har blitt en del av det man sjekker daglig på nettet.

  Stå på !!

  Svar
 • 15. januar 2015 i 15:52
  Permalink

  Jeg tenker denne debatten gjelder hele Klanen – og omkringliggende supportermiljøer og -foreninger.

  Viktig også å huske at hele Klanens sjel, og sjela til supporterne til Vålerenga, er “do it yourself” – det er ingen som bare gir deg ting i henda.

  Svar
 • 15. januar 2015 i 21:12
  Permalink

  Utrolig lovende start fra Aperopet! VPN har dessverre hatt lite å komme med de siste årene (det er kanskje derfor dere har få lesere), så en velskrevet vålerengablogg med innhold utover det mediene tar opp er veldig kjærkomment.

  Svar
 • 16. januar 2015 i 12:40
  Permalink

  “Konkurranse” om man kan kalle det for det i dette tilfelle, er alltid sunt. Aperopet (og Sota) kommer forhåpentligvis til å vekke den sovende kjempen VPN slik at VPN når tidligere storhetstider.

  Men før det skjer er Aperopet det Vålerenga-nettstedet jeg sjekker først – og hyppigst. Takk for arbeidet dere legger ned – imponerende start.

  Espen

  Svar
 • Tilbaketråd Dagboka torsdag 15. januar 2015 | Vålerenga På Nett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *