Niklas Gunnarsson forlater Vålerenga

Niklas Gunnarssons 3-1-mål mot Strømsgodset tidligere i år skulle vise seg å bli hans siste for klubben - i denne omgang. Foto: grydis.no
Niklas Gunnarssons 3-1-mål mot Strømsgodset tidligere i år skulle vise seg å bli hans siste for klubben – i denne omgang. Foto: grydis.no

Som Aperopet nevnte i treningsrapporten tidligere i dag var det én spiller som ikke deltok på dagens trening og som var på vei bort. Nå har klubben bekreftet dette: Niklas Gunnarsson forlater Vålerenga.

Han går på lån ut sesongen til svenske Elfsborg, men svenskene har sikret seg en opsjon på kjøp. Elfsborg ligger på 4. plass i Allsvenskan, kun fire poeng bak serieleder IFK Göteborg, med en kamp mindre spilt. I tillegg er laget fortsatt med i Europa League hvor de senest torsdag kveld slo de Odd 2-1 på hjemmebane.

Med Robert Lundströms ankomst i neste uke ble veien inn på førstelaget enda lengre for den 24 år gamle backen/stopperen, og det var derfor naturlig å la han gå til en annen klubb nå. I fjor spilte han 29 kamper i serien (alle fra start) og to cupkamper, mens det i år bare har blitt 12 seriekamper (åtte fra start) og én cupkamp. På Aperopets spillerbørs ligger han nest sist (bare foran Morten Berre med én kamp) med et snitt på 4,19.

Det er imidlertid ingen som skal frata Niklas’ engasjement i Vålerenga. Han var på grunnsteinnedleggelsen onsdag og ledet seiersropet i garderoben etter seieren over Lillestrøm mandag. Han vet at kvaliteten på innleggene sine ikke har vært gode nok, og har derfor mang en gang terpet på nettopp dette på treningene lenge etter at majoriteten av spillerne har gått i garderoben. Skulle svenskene ikke ønske å beholde Niklas etter låneperiodens utløp vil vi få en mer erfaren spiller tilbake i januar. Vi ønsker i alle fall Niklas lykke til i Sverige!

Vålerenga kommer ikke til å erstatte Niklas, men er fortsatt på jakt etter en sentral midtbanespiller. Forhåpentligvis vil den spilleren være klar til Tromsø-kampen i neste uke, men det vil sannsynligvis ta lengre tid.

 

2 kommentars på “Niklas Gunnarsson forlater Vålerenga

  • 31. juli 2015 i 15:01
    Permalink

    Trist at Niklas drar han var hyggelig, sosial og engasjert person som man var nødt å bli glad i. Som med Sivert så stoppet dessverre utviklingen og da er det tøft å være i Tippeligaen. Uansett vil jeg ønske Niklas lykke til hvis karrieren fortsetter i andre klubber.

    Svar
  • Tilbaketråd Niklas Gunnarsson forlater Vålerenga - Vielskerfotball.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *