Engamorgen søndag 30/8-15: Reka endrer spillestil – eller?

Lyn - Vålerenga på Bislett i 2012.
Mandag inntar vi Bislett for å sende Lyn ned.

Rekdal har snakket med VG, Vålerenga 2 møter Lyn i morgen, vi mimrer gamle busshistorier i lys av at Bohembussen ble avskiltet i Åndalsnes, og Fenerbache-trusler på sosiale medier skaper genial respons.

VG kan fortelle at Rekdal åpner for å endre spillestil etter tapet i Ålesund. Eller gjør han egentlig det?

Til journalisten sier han dette: “– Vi er nødt til å endre på noe. Å tape fotballkamper kan skje, men den viljen og energien man må ha til stedet er ikke hos oss nå. Det er det største problemet” og – Nå er vi inne i en blindgate og ser ikke ut til å klare å løse det. Det er enkelt å spille mot oss om dagen”.

Vi får ikke vite hva journalisten spør om, men jeg skal vedde på at spørsmålet var om han vurderer å endre spillestil. Svaret fører altså til overskriften “Rekdal vurderer å endre spillestilen etter nytt tap”, selv om han ikke er i nærheten å si det. Han utelukker det ikke kategorisk, men legger mest vekt på andre faktorer.

Franko snakket om spillestilen i gårsdagens Engamorgen, men konkluderte da med at problemet har mest med holdninger å gjøre. Jeg skal ikke påstå at jeg sitter med fasiten, og det kan godt hende de endrer spillestilen før møtet med Viking. Nå har man en del tid å jobbe i landslagspausen.

Det er kanskje litt bagatellmessig denne gangen, men jeg har svært liten sympati med journalister som klager over at folk de gang på gang vrir og vender utsagnene til må ty til mediakursing.


På mandag er det Lyn – Vålerenga 2 på Bislett. Dette er noe du bør få med deg, av flere grunner.

Lyn ligger helt sist på tabellen, og kan rykke ned til 3. divisjon. De har vunnet to hjemmekamper på rad og er med det oppe i brillefine 8 poeng. Sier litt om hvor gode de var i våres..

De har henta inn nye spillere og trenere i et desperat forsøk på å redde stumpene. Kampen streames, men Lyn er såpass sjarmerende at de tar 89 kroner for det som etter sigende er en ræva produksjon. Det koster 100kr å komme inn på Bislett. Vålerenga 2 slo dem 5-0 i Vallhall i Mai.

Men det som er ekstra digg med denne matchen er at for oss så er det en andrelagskamp. Vi vet ikke helt hva vi stiller med, det kan være et reint juniorlag, det kan være Morten Berre og Omarsson. For oss er dette gull uansett. Taper vi har vi tapt med rekruttlaget mot a-laget dems. Vinner vi fullfører vi the double over dem med våre nest beste menn.

Lyn hater å møte Vålerenga 2, fordi de i praksis ikke har noe å vinne i forholdet til oss. Det sies at de har tryglet forbundet om å slippe å bli satt i samme avdeling som oss i flere sesonger, fordi det er så pinlig for dem.

Vel, jeg drar på Bislett i morra. Vålerenga-fans oppfordres til å bruke hovedtribunen. Kampen begynner kl 19.


Bohembussen var på vei hjem fra Ålesund i går, men kom ikke lenger enn til Åndalsnes før den ble avskiltet grunnet manglende EU-godkjenning.

Dette ble behørlig dokumentert av Åndalsnes Avis. Men for å være fair, dette er antagelig det største som har skjedd i Åndalsnes siden samvirkelaget begynte å selge Kvikk-Lunsj med havsalt. Saken ble senere plukket opp av lokalavdelinga til NRK.

For oss gamle grinebitere er dette et Blast from the Past med turer over fjellet i innrøyka, slitne gamle busser. Ofte fra Klanens faste leverandør God Tur.

Det verste må ha vært turen til Haugesund i 1998 som både undertegnede og Franko var med på. Bussen brøt sammen flere ganger, og etter å ha krysset Haukelifjell og kommet oss ned på flatmarka på vestlandet dro vi på verksted for å sjekke det ut. Der fant man ut at bussen bare hadde en bolt igjen i det bakre hjulopphenget. Hele karosseriet kunne løsnet fra chassiet og havnet utfor stupet oppe i fjellet. At bussen gikk dårlig reddet antagelig livene våre. Vi fikk fikset en lokal buss fra Haugesund til å hente oss inn til byen, mens God Tur sendte en ny buss fra Oslo.

Vålerenga tapte i kjent stil 1-3 for nykommeren FK Haugesund i øsende regnvær. En fyr vi aldri hadde hørt om spilte sitt livs kamp og scora hat-trick.

Den lokale bussen kjørte oss østover til vi møtte God Tur-bussen. Så var det på ny oppover fjellet i en røten haug, men etter en liten stund begynte det å lukte svidd. Så smalt det som om Krakatoa hadde gått av inne i bussen. Vi løper ut og ser. Navet er rødglødende, og det ser ut til at sjåføren har kjørt med brekket på. Mens vi venter på at det skal kjøle seg ned eksploderer det andre indre tvillinghjulet på bussen. Bare så det er sagt, dette er ikke akkurat noe sykkelhjul. Folk har omkommet når de har stått ved siden av eksploderende buss/lastebilhjul. Smellet var så høyt at vi bare hørte pipelyd i flere minutter etterpå. Takk og pris var det bare det indre hjulet, slik at vi slapp å bli maltraktert av flyende dekkrester.

Så da sto vi der igjen. Vi fikk den lokale bussen til å snu, og etter et par timers venting midt ute i nowhere kjørte det snille bussselskapet oss hele veien til Oslo selv om den var booka dagen etterpå.

Hele den borteturen tok over 24 timer, og jeg fikk lungebetennelse på kjøpet. Klanen sa opp avtalen med God Tur etter det.

En tur til Bergen ble også unødvendig lang, da sjåføren plutselig kom på at han måtte ha hviletid etter vi tapte der borte. Dermed måtte vi sitte 4-5 timer i Bergen sentrum og bare.. vente.

Har du noen gode busshistorier fra de gamle, (gode?) dagene? Send dem på mail.


Over til noe helt annet:

Celtic har trukket Fenerbache i Europa League, og i kjent, sjarmerende, tyrkisk stil poserer maskerte Fenerbache-fans med kniver på sosiale medier for å vise dem hva som venter i Istanbul. Celtic-fans responderer i kjent stil, og nå har det tatt helt av under hashtaggen #ThatsNotAKnife

Originalen:

Noen Celtic-fans har sett litt mye på Simpsons:

View post on imgur.com

Deretter tok det helt av.

Og så videre.. Hvem blir første Vålerenga-fans ?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *