Engamorgen søndag 15/11-15: Nytt hockeytap

Brede Frettem Csiszar, Foto: Grydis.no
Brede Frettem Csiszar, Foto: Grydis.no

Vålerenga Ishockey tapte nok en gang for Stavanger Oilers i går og vi avkrefter et rykte om at Vålerenga Fotball Elite har signert en ny keeper. Vålerenga Bredde har derimot hentet en ny portugiser.

Vålerenga Ishockey gikk på sitt sjuende strake tap for Stavanger om man tar med den famøse kampen som ble annullert i sluttspillet i fjor. Oilers ledet 1-0 etter den første perioden, men Martin Laumann Ylvens utligning i den andre hjalp ikke ettersom Oilers scoret to mål til før perioden var over.

– De scoret to mål. Jeg vil ikke si billige mål, men smarte. Deres pucker gikk inn, mens våre ikke spratt vår vei. I tredjeperioden var det bare for Oilers å holde på ledelsen, sier Brede Frettem Csiszar til RA.

Ingen mål i tredje og kampen endte dermed 3-1 til Oilers som befestet sin posisjon på toppet av tabellen. Vålerenga ligger på 5. plass.

Klubben har skrevet om kampen, mens TV 2 har video av målene og noe av gruffet som oppsto i kampen.

Sjeldent morsomt å lese rogalandsavisene etter at Vålerenga (nok en gang) har tapt for Oilers, men her er noen sitater:

– Det er tøft å spille i DNB Arena. Ekstra kult er det at så mange fra Klanen kom med buss til Stavanger fra Oslo. Det setter vi veldig stor pris på, sier VIF-kaptein Brede Frettem Csiszar til RA.

– Jeg synes vi har god kontroll. Det er en tøff kamp. Vi må være på topp for å slå dem, men de er ikke like tøffe som før. Før skulle de slå ut tennene mine hver kamp. De er ikke så tøffe nå lenger, sier Henrik Solberg til RA.

– Jeg var litt overtent i starten. Vålereanga tror de er tøffe, men de er ikke så tøffe som de tror når det koker ned, sier Tommy Kristiansen

– Vålerenga er det deiligste laget å slå. Det er tenning og ingen av oss vil tape, sier han.


 

Ha Ha Ha

Når eget lag gjør det dårlig er det moro å le av andre. Storhamar presterte å tape for Kongsvinger Knights i går. Sug på den.


Filipe Marqued Amador har flyttat til Oslo fra Portugal. Foto: Vålerenga Fotball
Filipe Marqued Amador har flyttet til Oslo fra Portugal. Foto: Vålerenga Fotball

Ny keeper?

Litt før klokka 03 natt til søndag skrev Sotahjørnet på Twitter at Vålerenga har henta  keeperen Filipe Marqued Amador. Litt kjapp undersøking søndag morgen avklarer en del. Aperopets kilder avkrefter at Vålerenga Fotball Elite har hentet en ny keeper, men åpner for at det er noen i yngres avdeling som har gjort dette på eget initiativ. Dette bekreftes da også av Vålerenga talent på Facebook.

Amador er født 25. januar 2000, og er så vidt eldre enn vårt eget keepertalent Kristoffer Klaesson født 27. november samme år. Så vidt vi kan tolke portugisisk, så spilte Amador på juniorlaget til den portugisiske klubben Gafanha som hører til på nivå tre i Portugal. Han har ingen kamper for A-laget.

Vålerenga har som kjent valgt å ikke fornye kontraktene til Vålerengas tre keepere denne sesongen, Michael Langer, Sascha Burchert og Lars Hirschfeld, men har allerede henta svenske Marcus Sandberg fra IFK Göteborg. Det er forventet at juniorkeeper Adrian Møller blir tredjekeeper, Kristoffer Klaesson fjerdekeeper og vi vil etter hvert hente en ny andrekeeper. Men det er altså ikke Amador.

 

Årets spiller

Aperopet har kåra årets Vålerenga (Fotball)-spiller og det ble en jevn affære der to spillere endte på samme poengsnitt. Les mer om det her.

 

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 15/11-15: Nytt hockeytap

  • 15. november 2015 i 12:34
    Permalink

    Sotahjørnet har rett. Amador har signert. Mer på Facebook-sida “Vålerenga Talent.”

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *