Engamorgen 20. januar: Ny trener presenteres i dag!

Lyngset og Hilt Jørgensen kan snart juble for ny trener. Foto: Kennethmyhre.no
Lyngset og Hilt Jørgensen kan snart juble for ny trener. Foto: Kennethmyhre.no

Noen skal inn, noen skal ut, og noe skal være slik det alltid har vært. I dag handler det om ny hockeytrener, Markus Nakkim og måten Tippeligaen skal spilles på.

Vålerenga Hockey har kalt inn til pressekonferanse i dag klokka 12.30, og tema for møtet er presentasjon av Espen “Shampo” Knutsens etterfølger i trenerrollen.

Helt siden Roy Johansen på litt uheldig vis forsvant fra jobben som landslagssjef, etter 15 år i stillinga, har det ligget i kortene at han var et hett navn for Vålerenga. Mannen har tross alt bakgrunn fra klubben både som spiller og trener.

Nå “erfarer” både TV2 og NRK at Roy er mannen som skal lede Vålerenga de kommende årene, så mye peker mot at det er “Tåka” som presenteres på pressekonferansen i ettermiddag. TV2 forteller også at Johansen, som kjenner flere av vålerengagutta fra landslaget, var ønsket av mange i garderoben. Og det høres jo ut som et bra utgangspunkt for Johansens jobb med å ta Vålerenga til toppen av norsk hockey igjen!

Aperopet kommer tilbake med siste nytt med en gang det er bekreftet hvem som blir vår nye trener.

 

Ingen forandring i Tippeligaen

I 2015 gikk diskusjonen i fotballnorge om tiden var moden for å gjøre endringer i seriestrukturen. Med rapporten fra Hypercube i bakhodet ble det snakket om reduksjon av antall lag i Tippeligaen og et serieoppsett bestående av et grunnspill og to sluttspill.

Nå kan Aftenposten fortelle at fotballstyret har vurdert saken, og bestemt seg for ikke å foreslå noen endringer på antall lag eller måten serien spilles på i de to øverste divisjonene. Det vil si at Tippeligaen fortsatt skal spilles akkurat slik den gjør i dag.

Nedover i divisjonssystemet blir det derimot endringer, og dette vil få konsekvenser for Vålerengas rekruttlag. Dagens Oddsenligaen, hvor VIF2 spiller, består av fire avdelinger på 14 lag. Fra 2017 skal dette reduseres til to avdelinger på 14 lag. Antall lag i Oddsen-ligaen skal altså halveres i løpet av 2016!

Akkurat hvordan denne halveringa skal gjennomføres har vi foreløpig ikke fått klarhet i, men det er vel nærliggende å tenke at nedre halvdel av tabellen i hver av de fire avdelingene rykker rett ned etter årets sesong.

Så muligheten for å se mange etablerte spillere på rekruttlaget burde være til stede i år.

 

Nakkim til Strømmen?

Etter en av årets første treningsøkter fortalte Rekdal at det var ønskelig å leie ut Ivan Näsberg og Markus Nakkim i 2016. Tidligere i uka fikk vi bekrefta at Näsberg leies ut til Svenske Varberg BoIS ut 2016, og når har ryktene begynt å svirre om Nakkim også. Mye tyder på at han er på vei til Strømmen for å spille førstelagsfotball i Obos-ligaen.

Vi kommer tilbake med mer info med en gang et eventuelt utlån er bekreftet.

Èn kommentar på “Engamorgen 20. januar: Ny trener presenteres i dag!

  • 20. januar 2016 i 12:44
    Permalink

    Roy Einar Johansen. Månedens beste nyhet

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *