Engamorgen torsdag 28. januar 2016: Én spiller inn – to spillere ut og farvel Kjartansson!

Vidar Örn Kjartansson var negativ til Vålerenga onsdag. Foto: grydis.no
Vidar Örn Kjartansson var negativ til Vålerenga onsdag. Foto: grydis.no

Vålerenga Fotball har sikret seg en ny spiller, mens to av våre talenter blir utleid kommende sesong. Vidar Örn Kjartansson har gått til Malmö FF og har samtidig klart å kritisere Vålerenga.

Vi starter med vår tidligere islandske helt, Vidar Örn Kjartansson. En spiller som for to år siden av en ubetydelighet, men som virkelig blomstret da han fikk på seg den blå-røde drakta og pøste inn mål. Etter ett år i Kina vender han nå snuten hjemover for å spille for Champions League-millionærene fra Malmö. Under pressekonferansen fikk han naturligvis spørsmål om hvordan det var å spille i Vålerenga og i Kina, og svaret kunne vært bedre sett med Vålerenga-øyne:

– I’m better to, like, play with a team. In Norway I was only just scoring goals almost, but the style of play was not so good.

Se sitatet selv i videounder (fra 09:53).

Det skal også sies at han var kritisk til sin kinesiske klubb hvor han sa at taktikken deres var dårligere enn det den var i Europa.

Fotbollskanalen har tatt en prat med vår egen Rasmus Lindkvist om Kjartansson, og får kun lovord tilbake.

– Han er den beste jeg har spilt med. Han er sjukt bra i boksen. Får han ballen i boksen så blir det som oftest mål, sier han til Fotbollskanalen, og legger til:

– Jeg sa til han at Malmö er en av Sveriges aller største klubber og at de har spilt i Champions League. Det er ingen dårlig overgang for han.

Ifølge svenske medier torsdag morgen betalte Malmö FF tre millioner svensker kroner for islendingen, men ga spissen selv en sign-on-fee på hele åtte millioner kroner. Langt utenfor Vålerengas prisklasse med andre ord.

 


Ny spiller klar!

Onsdag formiddag kom meldingen fra Valle om at klubben har signert 21 år gamle Simen Juklerød. Han har trent med klubben i det siste og fikk også spille andreomgangen mot Kongsvinger i helga. Der spilte han på venstrebacken, men han er i Vålerenga tiltenkt en kantspillerrolle.

– Jeg har selvfølgelig ambisjoner om å spille så mye som mulig, og forhåpentligvis komme meg inn i en ellever etter hvert, sier han til klubbens offisielle nettside

Han spilte to sesonger i Bærum, og var i klubben da Morten Tanderbeg ledet laget til opprykkskvalik i 2014. Tandberg, som nå er assistenttrener i Vålerenga, er full av lovord for unggutten.

– Simen er akkurat det vi ser etter i en kantspiller. Han er både god i kombinasjonsspillet og 1 mot 1, i tillegg til at han en er skapende og har en veldig bra fysikk. Han har vært god i 1.divisjon, og er definitivt klar for å ta det neste steget, sier Tandberg. 

Juklerød har skrevet under med en torårsavtale med Vålerenga.

 


To spillere leies ut

Det er fra før klart at Ivan Näsberg leies ut kommende sesong, og nå er også Markus Nakkim og Riki Alba på vei ut dørene på Valle. Nakkim har vært linket til Strømmen, mens Alba skal være på vei til en annen klubb i Obos-ligaen.

Dette er gode nyheter for både spillerne selv og for Vålerenga. I Vålerenga er de ganske langt bak i kampen om en plass i start-elleveren og får her vist seg fram på et høyere nivå enn i 2. divisjon med Vålerenga 2. Dersom de vokser på å spille fotball regelmessig, vil vi hente de tilbake til klubben.

Vi bare håper gutta selv ser fordelen i dette og ikke ser på utlånsavtalene som mangel på tillit. Husk at selv David Beckham har vært på utlån i sine yngre dager…

 


 

Sander Berge

Unggutten er fortsatt på prøvespill i West Ham, og etter rapportene gjør han en bra jobb der borte. Klokka tikker allikevel fort for å få til en eventuell overgang i vinter da overgangsvinduet i England stenger klokken 23.00 mandag 1. februar.

Vålerenga kan selge ham når som helst, men vinduet i England stenger da. For lagene i Norden og Russland stenger ikke vinduet før i mars.

 


 

Omarsson vil til EM

Dagsavisen er tilbake med Fotballsnakkis og har i den anledning blant annet snakket med Elias Mar Omarsson. Han håper å spille seg inn i den islandske landslagstroppen som skal spille EM i sommer.

– Jeg ligger litt bedre an fysisk nå enn for et år siden. Så jeg skal gjøre det jeg kan, sier han til Dagsavisen

Kjetil Rekdal håper også spissen får representere landet sitt – selv om det er av mer egoistiske grunner.

– Hvis Elias kommer med i troppen betyr det at han har hatt en sterk sesong for Vålerenga. Så derfor håper jeg han er med der, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Se hele Fotballsnakkis her!

 


To spillere på landslaget

Norges iskrigere skal møte Sør-Korea og Danmark i perioden 10. til 13. februar, og landslagssjef Roy Johansen har tatt ut Steffen Søberg og Martin Laumann Ylven fra Vålerenga i landslagstroppen. Det melder Dagsavisen.

Norge møter Sør-Korea både 10. og 11. februar, mens Danmark er motstander 13. februar.

 


Josimar 

Josimar dedikerte hele januarnummeret til overgangssaken mellom Vålerenga og Stabæk med Veigar Pall Gunnarsson som midtpunkt. Hele 180 sider var nummeret på, og enorm informasjon blir gitt til deg som leser. Men klarte Josimar å avsløre noe?

Aperopet er usikker og har laget en sak på det som du kan lese her.

Josimar-nummeret kan du kjøpe på Narvesen nå.

Èn kommentar på “Engamorgen torsdag 28. januar 2016: Én spiller inn – to spillere ut og farvel Kjartansson!

  • 28. januar 2016 i 09:27
    Permalink

    Slik jeg forsto det snakket Vidar om sin egen ”style of play”, ikke vålerengas. Han sa også i intervjuet at grunnen til at han scorte så mye for oss var at han hadde veldig gode spillere rundt seg. Han sa også at de er bedre på taktikk i Norge enn i Kina, og at Malmö og VIF har ganske lik spillestil.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *