Engamorgen 30. januar: Sendeskjema for TL 2016

Start er laget som kommer heldigst ut av TV 2s sendeskjema. Foto: Grydis.no
Start er laget som kommer heldigst ut av TV 2s sendeskjema. Foto: Grydis.no

TV 2 har sluppet sendeskjemaet for årets første 25 runder. Det er flott med forutsigbarhet, men er det grunn til å være fornøyd med måten kampene er fordelt på? Vi har sett nærmere på fordelingen av kamptidspunkter og kanaler.

Som de lovet tidligere i uka slapp TV 2 ‪i går sendeplanen for Tippeligaens første 25 runder. ‪TV-kanalens signal til fotballinteresserte er glassklart: Kjøp deg sporenstreks et abonnement på TV 2 Sumo eller C More.

‪Når TV 2 sier at de gjør dette for å yte en ekstraservice til supporterne, låter det selvsagt litt hult. Det er ingen tvil om at TV2 gjør dette først og fremst for å tjene penger. Dette kampoppsettet skal være salgsdrivende for TV 2s lukkede premiumkanaler (C More og TV 2 Sumo Norsk Fotball. Dersom man ønsker engelsk fotball i tillegg må man kjøpe en egen pakke for dette). I korte trekk har TV 2 plassert det innholdet folk har lyst til å se hovedsakelig bak låste dører, mens kampene med lag som er mindre interessante for de breie lag av befolkninga i større grad ligger åpent tilgjengelig.

‪ For noen år siden fleipet en gjeng klansfolk med at vi skulle true NFF med «nakentirsdag». Konseptet består i at alle på tribunen stiller nakne dersom NFF legger serierunder til tirsdager. Mye voksen naken mannehud (ikke få bilder i hodet) skulle skremme forbundet fra å gjøre noe så dumt.

‪Mye tyder på at vi nådde fram med trusselen men ikke med poenget. For sesongen 2016 er Vålerenga satt opp til å spille på seks ulike dager, men ikke tirsdag.

‪Mandag 3 kamper (18.00 og 19.00)

‪Onsdag 1 kamp (19.00)

‪Torsdag 1 kamp (19.00)

‪Fredag 3 kamper (19.00)

‪Lørdag 6 kamper (15.30, 18.00 og 20.00)

‪Søndag 11 kamper (15.30, 18.00 og 20.00)

‪For Vålerengas supportere er de tre mandagskampene ingen krise. Alle tre er på Ullevaal. I tillegg mistenker vi at de er ønsket fra klubben for å trekke publikum. For første serierunde mot Viking styrer vi unna konkurransen med Skiskytter-VM i Holmenkollen, Molde-kampen er lagt til mandagen i Norway Cup-uka. Videre ser vi at onsdags- og torsdagskampene er borte mot henholdsvis Bodø/Glimt og Molde. Av fredagskampene er to hjemmekamper, mens bortekampen er mot Haugesund.

‪ ‪Når det kommer til kamper på åpne kanaler, altså TV 2 Zebra, kommer Start best ut: Seks av deres bortekamper, og fire av deres hjemmekamper, går på en åpen kanal. For Vålerenga er det de tre bortekampene mot Aalesund, Odd og Haugesund som går på Zebra, mens fire hjemmekamper er tilgjengelige for allmenheten. Verken Brann eller Rosenborg har bortekamper på noe annet enn låste premiumkanaler.

Som vi spådde i gårsdagens Engamorgen er det tydelig at de store publikumslagene i stor grad plasseres på C More. Vålerenga kommer faktisk veldig heldig ut sammenliknet med Brann og Rosenborg. Men hvis man vil se majoriteten av Vålerengas kamper, og ikke har mulighet til å reise land og strand rundt i løpet av ukedagene, så er altså et abonnement på en betalkanal eneste løsning.

Sett i lys av dette sendeskjemaet er det nesten så man håper at Discovery får pressa opp prisen i de pågående forhandlingene med Canal Digital, slik at de kan tjene penger selv om de legger mesteparten av Tippeligaen på åpne kanaler neste år.


 

I ettermiddag tar Vålerenga Ishockey imot Kongsvinger Knights i Jordal Amfi.

”Iskrigerne” har en heller begredelig statistikk mot laget fra de dype skoger denne sesongen, med to tap og en seier. I kveld skal det imidlertid opprettes balanse med en trygg hjemmeseier.

 

— Vi må justere på det som ikke har vært så bra, men samtidig ta med det positive videre, til syvende og sist må vi score mål, sier Magnus Fischer til vif-hockey.no.

Billetter kjøper du på Billettservice og pucken droppes klokka 16.00 i ettermiddag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *