Engamorgen 5. februar: Spill for tomme tribuner?

Blir det enda mer glissent neste sesong? Foto: grydis.no.
Blir det enda mer glissent neste sesong? Foto: grydis.no.

I dag ser vi bakover, på kampen mot CSKA, og framover mot helgas kamper på både is og gress. Men først dramatiske trusler fra NFF.

Som de fleste som holder med Vålerenga veit blei det en ugrei avslutning på sesongen 2015. På bortefeltet i Drammen blei det fyrt opp bluss, røyk og blinkere av maskerte supportere, og noen av disse effektene blei kasta inn på banen.

Det burde heller ikke være noen overraskelse for folk som følger Vålerenga at NFF ikke er overvettes begeistra for blussing, og at klubben kunne forvente seg en smekk har liggi i korta. Nå har påtalenemnda i NFF kommet med sin innstilling til det dømmende organet, Doms- og sanksjonsutvalget, og påtalenemnda innstiller på en bot på småpene kr 100.000,-

100.000 kroner merkes nok godt for en klubb som allerede sliter med å holde hodet over vannet, reint økonomisk, men det som er enda mer dramatisk enn innstillinga på den klekkelige bota er at det for første gang trues skriftlig med tomme tribuner. Nå kan man kanskje innvende at Vålerenga har spilt samtlige hjemmekamper for tomme tribuner de siste åra uansett, men hvis det faktisk skulle bli stengte dører og ingen mennesker på stadion en kamp eller to i løpet av 2016, så står klubben overfor et dramatisk bortfall av inntekter.

Den blodferske daglige lederen Morten Nydal forteller til Dagsavisen at dette er den første gangen han har hørt om at det skriftlig trues med tomme tribuner, og at han anser det som alvorlig.


 

Rekdal etter CSKA

Vålerenga tapte 4-1 for CSKA Moskva på onsdag, og i går publiserte klubbens hjemmesider et etterkamp-intervju med Kjetil Rekdal  . Etter fire mål i ræva, tre av dem etter stygge balltap på egen banehalvdel, er det lett å være enig med Reka når han åpner intervjuet med å slå fast at “Det er langt igjen”.

Heldigvis er det også et stykke igjen til seriestart, så en del av trøbbelet fra onsdagens kamp burde det være mulig å rette på. Dessuten finner sjefen positive elementer å ta med seg også:

Jeg synes nok en gang at Deshorn viser at han er mye bedre enn i fjor. Herman syns jeg spiller en god kamp i 90 minutter. Sander starta forferdelig dårlig, men hevet seg betraktelig. Robert Lundstrøm gjorde også veldig mye bra, spesielt i førsteomgang


 

Hockey og fotball i helga

På lørdag klokka 16 møter “Iskrigerne” Lørenskog hjemme på Jordal. Med seier der vil Vålerenga klatre forbi Frisk Asker, og innta fjerdeplassen på tabellen. Vålerenga har dessuten én kamp mindre spilt enn askerlaget.

Samtidig er det avspark på La Manga, hvor Vålerenga møter våtromsmembranet Litex.

Her er det altså bare å håpe at Edge-dekninga inne i Jordal er god nok til å streame treningskampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *