Engamorgen 6/3-15: Vi myser på kvartfinalen!

Vålerenga Fotball slo Marbella i går, men i dag myser vi aller mest på kvartfinalene i hockey. Også ler vi av brann, og snakker litt om svartebørs.

Vålerenga Fotball slo Marbella 3-0 i Spania i går. Målene ble scoret av Omarsson, Nilsen og Grindheim. Rekdal forteller til klubbsidene at det var en grei gjennomkjøring, men at de fortsatt har mye å rette på. For de som er kompetente i Spansk har Marbella FC en rapport også. Høydepunkter fra kampen kan du se her.


 

All ære til fotballen, men i dag er det hockey det går i. Dagsavisen har funnet veien til Jordal Amfi for å intervjue Kjær. Der kommer det faktisk frem ganske mye interessant. For det første, så skylder han på Champions Hockey League for den dårlige sesongen. Han mener gutta sleit med selvtilliten etter å ha spilt de vanskelige kampene, og ikke klarte å omstille seg til å spille i serien. Ganske merkelig, da de aller fleste utenforstående følte Vålerenga gjorde en god figur i den turneringen til tross for noe manglende betaling i poeng. Videre kan han fortelle at det er en ny, stor hovedsponsor på vei inn i klubben. Avtalen vil ligge 30-40 prosent over dagens avtale.


Dagbladet har en morsom sak om Glenn Jensen, tror vi. Men den er paywalla så den får du bare lese om du har Dagbla+.


Asker og Bærums Budstikke, Frisks lokalavis, burde jo kjenne sin besøkelsestid når det Onde Imperiet fra sentrale strøk kommer utover for å spille kamp. Men nå er treningskampsesongen i gang i fotball, så på nettutgaven av Dagens budstikke er ikke hockey nevnt med et kløyva ord. Sluttspillfeber i Asker, altså.


VIF-Hockey TV’s hardkokte reporter Jokke intervjuet Sondre Olden og Rasmus Juell i går:


Ellers fortsetter moroa i Brann. Davy Wathne, kjent i VG som TV2-Davy sånn i tilfelle folk blander navnet sammen med Idol-Davy, Anno-Davy eller Farmen-Davy, frykter at Brann rykker ned en divisjon til. Det er stor humor, men neppe helt seriøst ment. Jeg tror ikke de ondeste Vålerenga-supporterne i sine villeste fantasier klarer å se for seg et nytt nedrykk. Manglende opprykk? Definitivt.

Uansett kan alt dette være en slu plan fra Brann for å holde på sine unge talenter. Åge Hareide er deppa over at han ikke får signert 19-årige Andreas Vindheim, fordi Brann ikke har noe styre til å godkjenne overgangen. Genialt trekk av Brann. Litt skadelig for imaget sånn totalt sett, men veldig lurt.


 

Vi supportere handler mange billetter. I Norge er det Ticketmaster, aka Billettservice, som kontrollerer det aller meste av markedet når det gjelder billetter. Egentlig en genial forretningsplan å sette opp et selskap som utelukkende produserer inngangsbevis til andres arrangementer, for så å slenge på typ 15% “avgift” til seg selv. Nå vil Ticketmaster inn på svartebørsmarkedet. I utgangspunktet kan jo dette være greit, nemlig å få tatt rotta på en del av folkene som sitter og skor seg på finn.no. Dette gjelder ikke bare konserter, jeg husker fortsatt folk som sto i kø til gamle sjappa for å sikre seg billetter til cupfinalen i 2002, og som åpenlyst flirte på TV når de sa at de skulle selge billetten videre for å tjene penger.

I USA har ticketmaster en portal hvor folk kan videreselge Biletten til har kjøpt på ticketmaster til den prisen de ønsker, mot selvsagt en ny “avgift” fra Ticketmaster, som skor seg på å selge samme billett flere ganger. Noen ville kanskje mene det er litt uetisk at et selskap som har monopol på å selge billetter til et arrangement, fasiliterer videresalg med ekstrem pris, slik at de kan sko seg på nytt.

Jeg var på NHL-kamp i USA for et par år siden, da hadde faktisk fansen en underskriftskampanje utenfor hallen mot Ticketmaster. For problemet var ikke bare at de har laget sin egen svartebørs, de har også gjort det ulovlig å videreselge billetten til andre uten å gå tilbake igjennom Ticketmaster. Med andre ord har du betalt for et produkt, uten å få retten til å selge det videre til hvem du vil.

Tenk om du hadde kjøpt deg en splitter ny Volvo, også sto det i kjøpskontrakten at det var ulovlig for deg å selge bilen selv når du ville bytte..

Det skal bli spennende å se hva slags lovforslag som kan komme ut av dette her på berget.


 

Gikk du glipp av vårt eksklusive intervju med Brian Ihnacak sier du? Fy deg – gå og les!


Oi! Og der har jaggu Budstikka kommet ut med en Hockeysak! Dog en en fryktelig tynn og kort en, hvor Sune Bergman forteller at det er Vålerenga som er favoritter, og at han synes det er innafor at vi forsterket laget utover i sesongen. Ikke verdt klikket.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *