Engamorgen tirsdag 12. september: Prestasjoner og valg

Det ble jo faktisk som på konseptbildene. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Det ble jo som på konseptbildene. Foto: Anders Grydeland, grydis.noVi har gått inn i en helt ny æra og skal aldri se oss tilbake. Dessverre ser ikke det sportslige ut til finne inspirasjonen fra den nye hverdagen helt ennå.

Antiklimaks for rekruttene også

Igår var det Vålerenga 2 sin tur til å prøve vårt nye hjem. 243 tilskuere møtte opp og fikk se et, på papiret, sterkt VIF 2 mannskap ble spilt ball i hatt med av KFUM. 0-4 var beholdningen før dommeren ville hjem til valgvake.

Vålerenga 2 ligger på 11. plass, med 21 poeng, i Postnordligaen avdeling 1. Det er siste trygge plass. tre poeng foran 12. plass og seks og syv poeng fra 13. og 14. plass.

Samtidig finner vi 10. plass kun et poeng opp, niende to poeng unna og åttende fire poeng unna (dog 15 plussmål bedre enn oss). Det er altså fullt mulig å klatre på tabellen de siste seks kampene.

De siste seks kampene:

  • 18/9 Asker-Vålerenga 2 (Asker ligger på tredjeplass med 37 poeng)
  • 25/9 Vålerenga 2-Brumunddal (ligger på 12. plass med 18 poeng)
  • 2/10 Finnsnes-Vålerenga 2 (Finnsnes ligger på sisteplass med 14 poeng)
  • 7/10 Vålerenga 2-Grorud (ligger på sjetteplass med 30 poeng)
  • 14/10 Kjelsås-Vålerenga 2 (ligger på åttendeplass med 25 poeng)
  • 21/10 Vålerenga 2-HamKam (ligger på førsteplass med 47 poeng)

Det er ingen enkel oppgave for gutta fremover, men klarer Ronny Deila og trenerapparatet å hente frem vinnermentaliteten i A-stallen, kan det jo hende at det smitter nedover i rekkene.

 


Han kom, ble svett og dett var dett

For drøyt en uke siden skrev 42-årige Anders Myrvold under spillerkontrakt med Vålerenga Hockey etter å ha lagt opp for seks år siden. Fredag spilte han serieåpningen i Gjøvik fjellhall. Igår la han opp.

Det hele høres helt sirkus ut i beste VIF-ånd, men det er egentlig svært forståelig når man ser det fra Anders sin side.

Han driver egen business (personlig trening) der han blant annet er ute i feltet selv og trener bedriftskunder. I tillegg har han fått barn og familie siden sist han spilte. Det er jo ingen hemmelighet at han levde et hardt liv både på og av banen, tidligere i karrieren. Tanken på å igjen spille topphockey var nok altfor fristende til å ikke satse. Imponerende nok klarte han det, men det var nok ikke verdt det for ham personlig alt i alt. Helt fair.

Så takk for innsatsen, Anders. Du har nok lagt opp for godt, men skulle du ta en Øystein Olsen er nok Roy villig til å høre.

Vålerenga Hockey fortsetter sesongen på torsdag

Turen går da til Lørenskog Ishall og stram garderobelukt når hockeyens sannsynlige svar på FK Lyn Oslo skal få kjenne på kroppen hvor hardt gutta har jobbet i sommer. Søndag er vi fortsatt utenfor bomringen, men heldigvis innenfor bygrensa, når sesongens første kamp i sesongens lånte hjemmearena, Furuset Forum. Der venter formidabel motstand når Frisk Asker gjester oss. Kampen går kl. 17, så er du ikke på tur til Trondheim rekker du hockeyn før turen går til Bohemen/Vertshuset/Øst for å se fotballkampen.

Vi må nevne at det snakkes om å flytte flere av sesongens kamper til Gjøvik. Hva synes vi egentlig om det?

 


Når skal vi til Vålerenga kultur- og idrettspark igjen?

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Tre herlige dager med to sportslige antiklimaks. Når kan vi gjøre dette igjen? Allerede neste uke faktisk.

Lørdag 23. september møter damene sølvplasserte Avaldsnes kl. 14. Et rekordstort publikum fikk se et Vålerengalag som faktisk kjempet for klubben forrige lørdag. Vi satser kanskje ikke på ny publikumsrekord, men forhåpentligvis tar flest mulig turen for å se denne kampen. Kanskje bruke anledningen som “korøvelse” etter søndagens tribuneerfaringer.

Damene som fortjener heder. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Søndag 24. september får vi besøk av Brann, kl. 18, i det som blir den første store prøven for på arrangementsiden, etter åpningshelga. Det burde komme nesten like mange folk som på søndag.

Og hvis du leste rekruttsegmentet over her ser du at Vålerenga 2 spiller bunnoppgjør mot Brumunddal, mandag 25. september.

Det blir en ny strålende helg med, forhåpentligvis, mye mer jubel.

Vi glemmer selvfølgelig ikke semifinalen, onsdag neste uke

Festplassen. Foto: Anders Grydeland, grydis.no 

Guttas andre kamp på Vålerenga kultur- og idrettspark blir nok et oppgjør med Sarpsborg 08, onsdag 20. september kl. 20:15.

Flomlyskamp allerede i andre kamp blir veldig spennende. Vi forventer å se langt mer guts og vilje fra gutta i den kampen sammenlignet med søndagens oppgjør. Norgesmesterskapet er tross alt den eneste arenaen vi har sjansen til å vinne noe som helst denne sesongen, kanskje med unntak av å vinne plassen i Eliteserien 2018.

Alle må ordne seg billett til denne kampen. Også de med sesongkort og Vallekort.

Billetter finner du her.

 


Vi må dessverre avslutte dagens Engamorgen med triste nyheter. 

Like før før dette gikk i trykken kom denne beskjeden fra Jarle Teigøy i Historielaget:

ARVIN TARAVATY, G-16 NORGESMESTER 2012, ER DØD

Vålerengas NM-mester fra 2012 ble drept etter tragiske omstendigheter på Ellingsrud torsdag. Arvin Taravaty døde lørdag.

Hans lagkamerater var bla. Ivan Nasberg, Markus Nakkim, Niklas Nygård Castro, Rino Falk Larsen og Simen Olafsen.
Det lyses fred over hans minne.

Aperopets redaksjon sender våre tanker til Arvins familie. Vit det at også juniorspillere i klubben blir omtalt som legender mange år etter spillernes triumfer. Det erstatter ikke Arvin, men minnene vil dere alltid ha. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *