Åpent brev til spillere og trenere i Vålerenga Fotball

Foto: Eivind Hauger/Flickr

Halla gutta!

Hei, dere veit den sangen vi synger sammen etter seier? Den om Lyn og Oslo by og herjing og sånn?

Det kom litt brått på, men den gjelder nå. Det er nemlig den Lyn-gjengen vi møter i køppen. Og selv om de er et andredivisjonslag, så er ikke dette bare en vanlig 2. runde kamp.

Dette er et vaskeekte byderby. Det teller like mye som mot Lillestrøm, faktisk enda mer. For dette er et derby innenfor byens grenser.

Og jeg skal love dere at de har akkurat hatt den tøffeste treningsuka de noen gang har hatt. De kommer til å komme ut i hundre, og vil selge seg så dyrt som mulig. Det betyr at dere må ha samme inngang på dette som når dere møter Lillestrøm, Brann eller Rosenborg.

Det betyr at denne kampen er viktigere enn den mot Bodø/Glimt til helga. Og det igjen, betyr at trenerteamet bør sette opp laget deretter.

Topp laget, spill hardt, og innkasser en derbyseier. Det er ingen av oss rundt klubben som tenker på Bodø nå. Det betyr ikke en dritt. Dette er mye, mye viktigere.

For husk: I Oslo by – Der herjer vi! Der hakke svina ifra Lyn no’ dem skal si!

Stabæk – Vålerenga 2-1: Veike i begge bokser

Foto: Eivind Hauger/Flickr

Glem den ræva banen. Glem tidenes VAR-skandale. Glem røde kort. Vi taper fordi vi er kyllinger i duellene. I første omgang blir Juklerød og flere knust gang på gang i dueller, og det ender med 1-0 ved barista-dansken som seff feirer mål med å takke gud, og har nr 69 på drakta. Alt vi liker med en fotballspiller. 2-0 kommer etter Bakenga får spille volleyball og score. Men hvordan kommer han i den posisjonen? Hvor er forsvaret?

Les mer…

Vålerenga – HamKam 3-0: Verdig hyllest

@HakonSteine1 / twitter

En del Vålerenga-fans har som hobby å liste opp alle eks-spillerne som skal score mot oss neste kamp. Denne gang var det selvsagt Henrik Udahl. Vi kan også nevne Bjarnason og Amin Nouri som potensielle kandidater, men spesielt Udahl – det var liksom bankers.

Marcus Sandberg derimot, ble utvist fordi han puffet en Tromsø-spiller i ansiktet med en ball forrige kamp og skaffet seg karantene. Kanskje han skjønte hva som kom.

Les mer…

Haugesund – Vålerenga 1-1: Ikke så artig igjen..

Foto: Eivind Hauger / Flickr

Når jeg begynte å følge Vålerenga fikk jeg fort en favorittspiller: Dag Riisnæs. En litt tynn og skadeutsatt men elegant midtbanespiller med bra overblikk og pasningsfot. Det var nesten så jeg ble litt rørt når sønnen Magnus utlignet til 1-1 der i andre omgang etter sin første start. Følte meg også ganske gammel.

Les mer…

Brann – Vålerenga 3-1: Bra treningsuke?

,

Fagermo mot Viking. Foto: Eivind Hauger/Flickr

Starten på en vanskelige rekke kamper startet dessverre akkurat slik jeg fryktet. Fagermo fremstår som Komiske Ali der han står og sier vi skal den ene tingen etter den andre, når det overhodet ikke ser slik ut når det gjelder. Vi har ikke lag til å bli topp 4, det bør ha vært klart for selv den mest optimistiske blant oss.

Les mer…