Engamorgen torsdag 8/1-15: Calvo på vei bort

I dagens Engamorgen har vi plukket ut saker om Sid Oussou, Diego Calvo, Odd Iversen, Jørgen Horn og Kamer Qaka. God morgen! Les mer under.

Vi starter med dagens minst overraskende nyhet: Sidoine “Det største talentet jeg noen gang har sett” Oussou er ferdig i Vålerenga. Unggutten hadde kontrakt ut 2014, men får naturligvis ikke forlenget denne. Spissen fikk to kamper for A-laget, melder klubbens nettsider.


Klubben har også snakket med vår nye assistenttrener Morten Tandberg. Vel verdt en titt her.


Det var Diego Calvo selv som på Twitter linket til en artikkel i Bycampbell hvor det sto at han var på vei tilbake til Alajuelense, men at klubbene ikke klarte å bli enige om en overgangssum for costarikaneren. Spilleren har fått fri én uke lengre enn alle andre og vil slutte seg til Vålerenga-troppen neste uke.


Adresseavisen har dratt fram det siste intervjuet Odd Iversen gjorde med avisa. Det var fra september i fjor hvor spørsmålene handlet om Vidar Ørn Kjartansson ville slå scoringsrekorden til legenden.

– Det er helt fint om en fra Enga-spiss gjør det. Jeg ble jo toppscorer i serien en gang mens jeg spilte for Vålerenga selv. Men da scoret jeg «bare» 17 mål på 22 kamper, sa Iversen til Adressa.

Kjartansson endte på 25 mål som var et lite stykke bak rekorden til Ivers på 30 mål i én sesong.

Iversen bisettes i dag. Hvil i fred.


I Drammen snakkes det naturligvis mest om Martin Ødegaard, men de har også valgt kaptein der borte etter at den tidligere Vålerenga-keeperen Adam Larsen Kwarasey forlot klubben for å bli lagkompis med tidligere Vålerenga-spilleren Pa-Modou Kah i Portland Timbers. Den nye kapteinen blir den tidligere Vålerenga-spilleren Jørgen Horn som signerte en ny treårsavtale i går. Saken sto i Drammens Tidende.


Apropos Ødegaard, den tidligere Vålerenga-juvelen Kamer Qaka anbefalte unggutten om å velge Ajax – en klubb han selv vraket til fordel for Vålerenga ifølge ham selv. Qaka hevdet at han aldri fikk sjansen i Vålerenga under Rekdal, og han benyttet anledningen til å avkrefte ryktene om at han hadde dårlige holdninger i tiden i Vålerenga. Jo da, han satt oppe sent med kompisene sine og spilte FIFA, han spiste mye kebab og han slo ned en fyr på skolen, men dårlige holdninger hadde han ikke! Relevansen i dag? Etter å ha blitt pælma ut av både Raufoss og Hønefoss er englebarnet nå på prøvespill hos Sarpsborg 08 melder Sarpsborg Arbeiderblad. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *