Sandefjord – Vålerenga 1-3: Når midtbanen spiller fremover

I kveld spiller vi Sandefjord veldig dårlige. Og det hele starter med Christensen på midtbanen. I kveld, så tør han å utfordre fremover og å slå pasninger frem til medspillere, i stedet for de utrolig feige støttepasningene vi ofte ser fra denne posisjonen.

Og når vi tør satse fremover, så er det deilig å få resultater av det. En leken Aron Dønnum gjør at forsvarsrekka til Sandefjord neppe sover godt i natt. I en ung sesong var i hvert fall første omgang var årsbeste av Vålerenga. Vanskelig åta helt av, dette var mot Sandefjord, men samtidig tapte vi 3-0 her i fjor. Hvis Fagermo og gutta kan ta med seg dette inn mot de neste kampene, så kan det fort bli mye poeng fremover.

Spillerbørs:

Kjetil Haug – 5 – Litt både og av Haug i denne kampen. Har grei kontroll i første omgang. I andre omgang har han en fantastisk assist til Ørnen, før han nesten blir lurt av en tue som Arason i 05, så har han noen bra involveringer før han feilberegner på “Mikko Kaven”-vis og gir bort en redusering til 1-3.

Vegar Eggen Hedenstad – 6 – Ingen problemer defensivt med hva Sandefjord har å tilby. Er alltid løpsvillig fremover og tvinger Sandefjord til å lage selvmål etter et hardt innlegg.

Brynjar Ingi Bjarnason – 6 – Er vel den som taper hodeduellen på målet i mot, men kan ikke lastes for målet. Er nærme å komme på scoringslista etter en heading i stolpen. Blir ikke satt på de store prøvene ellers og har grei kontroll.

Ivan Näsberg – 5 – Rolig dag på jobben. Mindre involvert i dag, da vi ikke trengte å spille tilbake til forsvarslinja hele tiden.

Leonard Zuta – 5 – Løpsvillig fremover og trygg bakover. Er overraskende god til å lese hva Osame vil gjøre og kommer på de rette overlappene. Har et frispark som dessverre ikke er presist nok.

Henrik Bjørdal – 6 – Løper som alltid mye og er spillbar. Er med og skaper mye fremdrift i dag, selv om han ikke er involvert direkte i målpoeng er han god.

Tobias Christensen – 7 BB – Er spilleren som gjør at vi i dag fremstår mye mer fremoverrettet. Når ankeret på midtbanen ikke må spille bakover til midtstopperne hver eneste gang, men i stedet driver fremover med ballen før han finner en åpen lagkamerat, så blir det ofte farlig fremover. Mulig dette ble fremtvunget av skader på Holm og Oldrup Jensen, men dette var bedre enn alle andre forsøk i denne rollen i år. Når vi på offensiv corner gir bort ballen, tar han helhjerta løpet jagende etter ball. Og hindrer Sandefjord til å komme til noe farlig. Ut etter 90 minutter.

Petter Strand – 6 – Samme som Bjørdal, er med fremover og bakover. Skaper rom med mye bevegelse og er involvert i mye bra.

Aron Dønnum – 7 – Setter opp Hedenstad før selvmålet når han trekker innover og spiller ballen i helt rett rom. På 2-0 målet er det litt frem og tilbake før han tar ansvar og regelrett tupper inn 2-0 målet med venstre beinet. En leken Aron som drar av frustrerte forsvarsspillere, setter opp lagkamerater og scorer selv. Tipper det var for å få denne følelsen tilbake at Aron kom til oss på lån. Lukter på BB. Ut etter 75 minutter.

Vidar Ørn Kjartansson – 6 – Har noen forsøk i første omgang, men blir litt borte. Mye fordi han også ikke blir satt opp. Helt til Haug sender han i en løpsduell med en forsvarsspiller, aleine igjennom og mål. Vanskelig å klage på en spiss som scorer, og selv om han definitivt har hatt bedre kamper, så scoret han. Et mål han i fjor hadde bomma på i 9 av 10 kamper. Ut etter 67 minutter.

Osame Sahraoui – 6 – Leken i dag, men det må fortsatt bli litt mer sluttprodukt av det. Det er garantert en kjip følelse av å spille mot han og det føles ut som det hele tiden er små marginer før det lykkes hele tiden. Men marginer må man også skape selv. Ut etter 90 minutter.

Innbyttere:

Seedy Jatta – Inn etter 67 minutter. Litt kort tid, men skaper mye hodebry for forsvaret til Sandefjord. Kun små marginer unna både mål og assist i kveld.

Jonatan Tollås Nation – Inn etter 90 minutter. For kort tid.

Magnus Riisnæs – Inn etter 90 minutter. For kort tid.