Vålerenga Baseball: Nyeste idrett inn i foreninga og ut i Europa

Vålerenga Baseball

Ut i fra hva vi har klart å finne ut er Baseball siste idrett inn i Foreninga. Faktisk oppdaget ikke Aperopet dette før for kun noen uker siden.

Vålerenga Baseball ble stiftet før 2022 sesongen og vant likegodt the double i oppstartssesongen. Laget spiller derfor i Federation Cup Qualifier denne uka.

Du skal leite litt for å finne hjemmekampene til Vålerenga Baseball, dersom du ikke er en del av menigheta. Undertegnede oppdaget de tilfeldigvis etter litt snakk i pausen på en damekamp på Intility. Ganske raskt ble det bestemt at dette måtte vi titte på. Og i iveren etter å se kamp, glemte vi at all amerikansk idrett med respekt for seg selv setter opp hjemmelaget sist, (Awayteam @ Hometeam). Dermed drøyde det enda litt lengre. Laget spiller sine hjemmekamper på Rommen Baseballbane, en bane de deler med Oslo Pretenders.

Været var strålende og vi angret meget raskt på at vi ikke hadde med engangsgrill og kjølebag. Vålerenga startet kampen greit, men lot Trondheimslaget spille på seg selvtillit og vi lå under med 5 runs ganske tidlig. Heldigvis reduserte vi og tok ledelsen ved første anledning og deretter så laget seg aldri tilbake. Kampen ble stoppet i 6te inning (omgang) fordi da ledet Vålerenga med 10 runs (poeng). Da kom en barmhjertighetsregel i spill, fordi vi ledet med 10 poeng eller mer etter 5 inning.

Vålerenga Baseball – Photo: Erik Engen

For å spare kostnader spilles det doble møter, slik at lagene spilte igjen seinere på dagen også. Vi hadde da dratt hjem, men også denne kampen ble stoppet da Vålerenga ledet med 10 poeng.

Vålerenga har siden reist til Sola for å spille mot det eneste andre laget som var ubeseiret i Eliteserien. De kampene vant Vålerenga 15-5 og 12-0 og er dermed eneste ubeseirede lag og Top of the league, baby!!!

Federation Cup Qualifier
Dette er kvalifisering til 3de nivå av Europacup. For å kvalifisere inn til neste års turnering må man vinne sin turnering. Det spilles denne uka kvalifisering flere steder, og Vålerengas kamper arrangeres av Sundbyberg Heat, like utenfor Stockholm.

I første kamp møtte vi arrangørlaget og var nok noe uvant med nivået, og dessverre ble Sundbyberg Heat alt for sterke. Kan nevne at dette laget ble stiftet i 1972 og muligens har litt mer rutine på dette nivået.

I neste kamp mot London Capitals var vi langt mer på hugget og vant tilslutt en meget gjevn kamp 4-3. Dette gjorde at dersom svenskene slo samme lag, så var vi i semifinalen i dag. Sundbyberg tok tilslutt en klar seier mot Londonlaget og vi var i semifinale.

I semifinalen ble det dessverre tap mot Mariners Baseball Ireland. Dette var en kamp vi kunne vunnet, men som vi dessverre taper på små marginer og kollektivt svikt i 2 inninger. Dermed er det duket for kamp om tredjeplassen i morgen, lørdag klokken 14.00.

Kampen streames på Sundbyberg Heats sin YouTube kanal. Der kan også alle kampene sees i reprise dersom det er ønskelig.

Tilbake i Norge
1 Juli spiller laget hjemme mot Øvrevoll Hosle på Rommen. Kampene går klokken 13.00 og 16.00. Jeg er litt usikker om det vil være lov å grille eller ikke i Oslo 1 Juli, men baseball banen ligger i gangavstand fra Obs Haugenstua.

Hvis du vil følge laget eller baseball generelt i Norge, så finner du info her:
Forbundets sider
Vålerenga Baseball på Facebook

Èn kommentar på “Vålerenga Baseball: Nyeste idrett inn i foreninga og ut i Europa

 • 26. juni 2023 i 15:06
  Permalink

  Jeg er NSBF forbundsdommer og jeg anbefaler en ettermiddag i sola for å se på den avslappede, men spennende amerikansk nasjonal sporten (dette gjelder også de fleste land i mellom amerika, og Japan). Lagene i Norge (Oslo Pretenders, Kristiansand Suns, Bergen Wet Sox, Sola Aviators, & Trondheim Hellhounds – i tillegg til Vålerenga) har spillere fri å alle kontinenter og svært mange land – det er et riktig inkluderende miljø, altså!

  Jeg skal selv ut 1.juli og dømme U12 kvaliken nede i Bulgaria. Ifjor dømte jeg Norges kvalifisering til EM, noe Norge tapte på målforskjell til Ungarn etter å ha slått gruppe vinneren i ekstra omganger.

  Baseball er spilt over hele Europa og jeg håper nordmenn fatter interesse i sporten.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *