Vålerenga Damer: Veien mot gruppespill i Champions League

Vålerenga Damer skal ut i playoff kamper der vinneren sammenlagt går inn i gruppespillet i Champions League. Kampene trekkes fredag kl 13.00 og kan følges på UEFAS websider.
Vi har tatt en titt på lagene vi kan møte.

Etter en fantastisk seier på straffespark konkurranse, der Guro Pettersen reddet den siste straffen etter å scoret selv tidligere i konkurransen, er det nå mye vanskeligere lag som møter oss som siste hinder før ett eventuelt gruppespill i Champions League. For ordensskyld, så er Vålerenga lavest rangert av disse lagene.

Kvalifiseringen er delt i 2 der Vålerenga er i “League path”.
Lagene som er med der er delt i seedet og useedet gruppe.

Seedet gruppeUseedet gruppe
VfL WolfsburgParis FC
Paris Saint-GermainEintracht Frankfurt
Real MadridFC Twente
Sparta PrahaManchester United
BK HäckenVålerenga 

Rent praktisk kan ikke Paris FC og PSG møte hverandre i denne runden. Det kan heller ikke VfL Wolfsburg og Eintracht Frankfurt. Dette fordi lag fra samme land ikke kan trekkes mot hverandre i denne runden.

Av lagene vi kan trekke så er det størst mulighet for å gå til gruppespillet om vi unngår Wolfsburg, PSG og Real Madrid. Om vi trekker Sparta Praha eller Häcken kan det bli spennende, men vi er seedet sist av alle de 10 lagene som er videre. Sparta Praha er antageligvis vår beste sjanse for avansement og gruppespill.

Wolfsburg:
Tidligere Champions League vinner i 2013 og 2014. Tapende finalist i 2016, 2018, 2020 og 2023.
Bundesligavinner: 2013, 2014, 2017, 2018, 2019 og 2020

Paris Saint-Germain:
Tapende finalist i Champions League i 2015 og 2017
Division 1 Féminine vinner i 2021

Real Madrid:
Laget som ble stiftet som Club Deportivo TACÓN i 2014, ble til Real Madrid Femenino i 2019. Laget som hadde en sesong på høyeste nivå der de endte på 10ende plass som Club Deportivo, har etter de ble en del av Real Madrid tatt 2 seriesølv og en seriebronse.
I Champions League kom de til gruppespillet i fjor, der de på veien dit slo ut Rosenborg med resultatene 3-0 og 2-1.

Sparta Praha:
Serievinner i Tsjekkoslovakia 12 ganger. Serievinner i Tsjekkia 21 ganger de siste gangene i 2018, 2019 og 2021.
I fjor tapte de mot Roma på veien mot Champions League gruppespillet.

BK Häcken:
Laget ble stiftet som Landvetter i 1970. I 2004 flyttet de inn i Gøteborg og skiftet navn til Kopparbergs/Göteborg FC. Som Kopparbergs/Göteborg FC vant de Damallsvenskan for første gang i 2020, dette feiret de ved å 29 Desember annonsere at de skulle legge ned hele klubbdriften. 2 dager seinere ombestemte de seg og skulle fortsette likevel. Så 28 Januar ble de en del av BK Häcken.

I Champions League kvalifiseringen i 2021/2022, så slo de ut oss på veien til gruppespillet med resultatene 3-1 og 3-2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *