Engamorgen 18/6/15: Hva skjer med VIF Hockey?

Det snakkes om forsinkede lønnsutbetalinger i Vålerenga Hockey, Dagsavisen snakker om Bislett vs Ullevål, Bystyret har snakket om Vålerenga Stadion, og vi har snakket med våre kilder om kompensasjon for Deshorn Browns Copa America-deltagelse.

Nok en gang er det snakk om manglende lønnsutbetalinger i Vålerenga Ishockey. Denne gang er det TV 2 som melder at spillerne har måttet etterlyse utbetalinger og bonuser forrige sesong, til tross for rapporter om at pengene nærmest rant inn som en følge av oppmerksomheten rundt “Iskrigerne”.

Jan Tore Kjær avdramatiserer det i kjent stil med at “De eneste som klarer å betale alle på dagen er Stavanger Oilers”. Jeg håper det han egentlig mener er “betale alle på samme dag”, da det er slik at hockeyspillerne får lønn utbetalt på forskjellige dager for å spre kostnadene utover måneden. Det sier forøvrig litt om hvordan ståa i norsk hockey er. Samtidig medgir han at de har vært “noen dager for sent grunnet likviditet”. Erik Follestad Johansen mener det ikke er noe problem, og Shampo mener også at det ikke er noe problem. Så er spørsmålet om folk tør å faktisk gå til ledelsen å påklage dette. Ting kan tyde på at det gjør de ikke.

TV 2 påstår at flere spillere har ventet over en måned på lønnsutbetalinger, og hockeyekspert Bjørn Erevik mener at dette gjør at Vålerenga ikke er like attraktive å gå til som de var før. Og det er kanskje noe i det, fordi før kunne man i alle fall regne med at man kjemper om bøtta, nå kan man ikke gjøre det heller. Det sportslige opplegget var helt på trynet i fjor, og endte med tidenes fiaskosesong. Og hvis du må lure på om du kan betale husleia neste måned, da er det ikke mye igjen å ropa hurra for.

Andre klubber i Get-ligaen har styrket stallene sine betraktelig, mens vi har mistet mange norske spillere. Kun Martin Laumann Ylven har kommet inn – en spiller som er kronisk utvist og kronisk skadet. Vi har plass til kun fire utlendinger, og nesten alle de gode norske spillerne har signert med andre klubber. Morten Ask ser heller ikke ut til å bli, han har etter sigende snakket med Lørenskog..

Kjær mener vi har tapt de norske spillerne fordi vi ikke klarer å konkurrere på lønninger. Men denne sesongen skulle jo Vålerenga ha tidenes satsing med rekordstort sponsorbudsjett?

Nå bør de begynne å varte opp med noen signeringer, for akkurat nå ser ting ganske dårlig ut.


Kampoppsettet for Get-ligaen er akkurat lagt ut. I kjent forbundsstil blir det lansert på PDF. Vålerenga seriestarter borte mot Storhamar 13. september kl 17. Deretter følger Lørenskog hjemme, så det kan bli en interessant seriestart.


Dagsavisen imponerer med Fotballsnakkis. De snakker med Kjetil Rekdal, Ghayas Zahid og tema er Bislett vs Ullevål og Molde-Vålerenga. Mats Zuccarello er også innom og forteller at han ser norsk fotball på Sumo. Se hele fotballsnakkis her.


Samtidig ser vi at et enstemmig bystyre har vedtatt utbyggingsavtalen for Vålerenga Stadion. Dermed er nok et formelt hinder passert.


Noen har spurt oss om Vålerenga får kompensasjon fra CONMEBOL og CONCACAF for Deshorn Browns spill i Copa America og Gold Cup. Kilder i klubben sier at det gjør vi ikke. De turneringene er nok ikke i nærheten av den pengemaskinen et VM er.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *