Engamorgen 19/6-15: Vi myser mot Molde

Vålerenga skal til Molde, troppen er klar. Vi får erfare at landslagsspillere i våre største lagidretter ikke ansees som toppidrettsutøvere av Olympiatoppen, og vi får inn nye skjerfebilder. 

Rønsen intervjuer Rekdal om Molde-kampen.


Vålerenga har publisert troppen som drar til Molde:

Michael Langer, Lars Hirchfeld, Niklas Gunnarsson, Markus Nakkim, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Ruben Kristiansen, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Morten Berre, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen, Herman Stengel, Daniel Braaten, Elias Mar Omarsson, Rasmus Lindkvist.

Vi mangler altså Deshorn Brown, som er i Copa America. Vålerenga melder at han blir med til kampen mot Den Gule Tannbørste, men han skal også spille Gold Cup som starter syvende juli i USA. Vålerenga får ingen økonomisk kompensasjon fra CONCACAF eller CONMEBOL for deltagelsene i deres turneringer.

Alexander Mathisen er fortsatt ute med skade. Ellers er troppen skadefri.


 

I mange, mange år har jeg sittet med en følelse av at lagidrett, og spesielt ishockey sees ned på av de som driver norsk idrett. Nå har vi fått enda et bevis på det. Mens Mats Zuccarello stiller opp gratis som ambassadør for Ungdoms-OL på Lillehammer og spiller gratis veldedighets-kamp i DNB Arena (hvor han får inn kompiser fra Rangers) får vi vite at han og de andre utenlandsproffene må betale for å trene på olympiatoppen i sommer. Dette fordi de ikke regnes som toppidrettsutøvere.

Grunnen til dette er visstnok at landslaget endte på 11. plass i VM i år. Det betyr at Gagarin Cup-mester Patrick Thoresen, Lokomotiv Jaroslavl-kaptein Jonas Holøs, CHL-MVP Mathis Olimb og de andre utenlandsproffene ikke er å regne som toppidrettsutøvere. Det samme gjelder landslagsspillere som spiller for norske toppklubber. Det betyr at serie -og norgesmester Trettenes ikke regnes som toppidrettsutøver – fordi han er landslagsspiller.

Det samme gjelder forøvrig landslagsspillere i håndball og fotball.

Grunnen til at de ikke regnes som toppidrettsutøvere er visstnok fordi de ikke er stipendutøvere. Ingen av de gutta mangler penger til å kjøpetreningskort, men det er et signal om hvor giret mot marginale kondisidretter ingen bryr seg om norsk idrett egentlig er. Folk som driver med idretter som er så marginale at de må ha stipend for å overleve (hei, kombinert!), de får trene gratis. Men driver du vinter-OLs største idrett, da må du løse kort sjøl.


 

Og til slutt: Folk er på ferie og folk skjerfer. Vår nye medarbeider Greger er for tiden i Washington DC for å hilse på Obama, slik alle nye medarbeidere i Aperopet gjør, og Atle Enersen later seg på stranda i Kreta. Sjekk skjerfebildene og send inn dine egne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *