Engamorgen lørdag 20/6-15: Denne gjengen er på poengjakt!

Enga på tur! Foto: Jostein Ellingsen.
Enga på tur! Foto: Jostein Ellingsen.

Over fjord og fjell og daler, dem er alltid der det skjer! En rekke Vålerenga-supportere har satt kursen for “Rosenes by” der tre poeng skal hentes i kveld. Dagens meny hos oss består av litt kampsnakk, “Moa”, juniora og Bislett kontra Ullevaal. God morgen!

Kamptidspunktgeneratoren har spyttet ut lørdag klokka 18 for Oslos Stolthet denne gangen, og motstander er regjerende seriemester Molde. Med Odds poengtap mot Start i går, vil ett av dagens motstandere ligge på tredjeplass på tabellen etter denne runden. For oss holder det med uavgjort, men vi går selvsagt for seier – håper vi.

Laget er så å si det beste vi kan stille med kun Deshorn Brown og Alexander Mathisen ute. Hva Molde kommer med er usikkert, men det betyr ikke noe særlig uansett. Molde skal for en gang slås der borte.

– Det handler om to ting for oss: det ene er å angripe Molde så mye som mulig, og det skal vi gjøre. Det er ikke noe poeng i å ligge i forsvar i 90 minutter på «Røkkeløkka». Vi må regne med at vi også blir trykket tilbake av og til, jeg blir overrasket om vi styrer hele kampen. Og det andre: vi må bli bedre til å forsvare oss enn vi har gjort i enkelte kamper. Det er logisk, sier Rekdal til Aftenposten.

– Vi vet hvordan Molde spiller og ønsker å fremstå, og det mener jeg vi har forberedt oss godt på. Vi har terpet på formasjon, gått gjennom detaljer i Moldes spill, og så klart jobbet med vårt eget spill. Vi må skape sjanser og score på dem, sier VIF-treneren til avisa som bugner av Vålerenga-nyheter i dag.

Ex-viffer Tor Olav Skullerud har også sin plan klar for dagens kamp.

– De er et godt offensivt lag. De har skapt mye, og scora mye mål. En viktig del blir å stoppe dette. Men det viktigste er å tenke på oss selv, og hva vi kan gjøre. Her ute (på Aker stadion) har vi vært gode i lang tid. Det vil overraske meg om vi ikke er det på lørdag også, sier Skullerud til 100 prosent fotball

Kampen begynner klokka 18 og, med mindre du er en av dem som faktisk drar til Molde, kan se kampen på C More.

 


“Moa” kan slippes gratis fra Stuttgart, men Kjetil Rekdal heller kaldt vann over dem som tror vi har mulighet til å hente superspissen nå.

– Nå bare gjetter jeg, men jeg er usikker på om en spiller kunne tenke seg å gå ned fra 10, 12 eller 15 millioner i årslønn, til en million i årslønn. Men «Moa» vil alltid være interessant for Vålerenga den dagen han skal hjem til Norge. Men jeg har ikke tenkt denne tanken nå, og nå er det nok umulig å få til lønnsmessig også. Og om han skulle bestemme seg for å komme hjem når kontrakten i Tyskland går ut sommeren 2017, så må alt klaffe for at vi skal kunne signere ham. Men dette er det umulig å gi et fornuftig svar på nå. Vi er ikke i nærheten av å tenke i de baner i dag, sier Rekdal til Aftenposten.

Noe av det teiteste jeg ser supportere skrive er at “ja, men han har jo tjent fett til nå så da vil han sikkert ikke kreve så mye for å spille for [klubb]. Sorry, men vi mennesker er skrudd sammen på den måten at vi alltid vil ha mer. “Moa” sier ikke nei til muligheten til å tjene 10 millioner i et eller annet land for å heller spille for Vålerenga for én drøy million. Ja, vi har en milliardær i bakhånd, men tror selv ikke han tør ta sjansen på å punge ut for en spiller som ofte er skadet.

Det virker også som at mange ikke helt har respekt for den økonomiske krisa vi faktisk er inne i. Vi kommer til å tape penger i 2015, men fra januar 2016 vil det løsne en del på grunn av spillere som ikke lengre er i klubben ikke lengre får lønn fra oss. Det vil løsne, men ikke åpnes helt.

– Vi har sagt nei til spillere mange ganger fordi de har vært for dyre for oss. Det er mange som har kunnet tenke seg og kan tenke seg å spille for Vålerenga, men det har blitt for dyrt. Da har vi måttet si nei takk. Det er både norske og utenlandske spillere, sier Rekdal.

Likevel legger ikke Rekdal skjul på at det kan bli handlings når overgangsvinduet åpner senere i sommer.

– Vi jobber livet av oss på alle plan når det gjelder spillerlogistikk. Det henger nøye sammen med økonomien i klubben. Vi må planlegge alt veldig godt for ikke å dra på oss nye utgifter vi ikke kan håndtere. Men lønnskostnadene våre går drastisk ned 1. januar neste år. Men vi må erstatte noen av dem som er på utgående kontrakter. Det jobber vi med. Dessuten kan det bli salg i sommer, da kan det også hende noen må erstattes. Men det er foreløpig en intern sak, sier VIF-treneren til Aftenposten.

“Moa” er også klar på at det er Vålerenga som gjelder når han kommer hjem til Norge.

– Jeg har et veldig godt forhold til Vålerenga. Så VIF vil være et naturlig valg for meg når jeg tenker å komme hjem til Norge. Jeg er oppvokst i Oslo og det er der jeg har familie og venner. Jeg har kontakt med Vålerenga, og jeg har gode venner som spiller i klubben, sier Abdellaoue til Aftenposten


 

Vålerenga junior er videre i NM etter å ha slått Fredrikstad 4-2. FFK fikk en mann utvist i kampen Fredriksstads Blad har skrevet om.


 

Dagsavisen har en sak om Vålerengas hjemmebane i 2016 (og halve 2017) og Bislett dras fram som en høyaktuell kandidat. – Tja, sier Rekdal, – Ja, sier Klanen.

– Vi vil til Bislett, som et første symbolsk steg tilbake til østkanten. Vi har kastet bort nok penger til Ullevaal og Norges Fotballforbund de siste femten åra, sier talsmann for Klanen, Christian Kjellsen til Dagsavisen.

Etter det Aperopet erfarer vil en avgjørelse tas i styremøtet på mandag.


 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *