Kampreferat: Molde – Vålerenga 0-0

Molde er så jævlig døllt. Du skal være ganske desperat etter penger for å søke deg til Molde som fotballspiller, en by som kun har en hurtigrutekai og en jazzfestival å skryte av. Big fucking deal. Haugesund har også en jazzfestival. Da står du igjen med sjøutsikt, hurtigrutekai og en feit lønnsslipp skrevet ut av Pimp Sugar Daddy-duoen Røkke og Gjeldsten, og en fotballstadion stående som et monument for en gal manns verk. En mann med alt for mye poenger, som attpåtil har rappa det æreverdige Aker-navnet.

Molde FK er en klubb bygget på økonomisk doping. De gir Financial Fair Play en massiv finger mens forbundet nikker anerkjennende og applauderer. Med på laget har de gladguttene Harmeet Singh og Etzaz Hussein. To forsmådde østkantgutter som valgte den enkle veien for å bli stor fisk i liten dam istedet for å satse på å bli noe der de er fra. Du får ikke så mye streetcred av henge i Molde. Verre er det at han ene kaster seg ned hver gang han ser 16-meterstreken, han andre sprader rundt og er konstant fornærma fordi dommeren og motspillere ikke bøyer seg i støvet i anerkjennelse av hans massive talent. For når du er så jævlig god så trenger du jo ikke jobbe for å bevise det, ikkesant? Vel, det funker kanskje i Tippeligaen, men det funka ikke i United eller Feyenoord.

Det sier litt om mentaliteten der borte når Moldes ydmyke målvakt Ørjan Nyland mener det er enveiskjøring før pause. Hvis han ser så dårlig er det ikke rart han er ræva på landslaget.

Så hva da med kampen? Vel, kampen kunne jo sett litt annerledes ut dersom dommeren hadde giddi å gjøre jobben sin. Vegard Forren skal være veldig glad for at han fullførte den kampen, da vi ble snytt for klar straffe og rødt kort etter få minutter. Det er også verdt å merke seg ting som at når to Molde-spillere kolliderer inne i boksen, og nærmeste VIF’er er to meter unna, så blir det friskpark mot oss. Man skulle nesten tro Ken Henry Johnsen og Tom Harald Hagen vanker i samme frimurerlosje.

Bortsett fra det synes jeg gutta jobber bra. Vi blir spilt lave til tider, og særlig mot slutten når Molde kjører på og samtidig setter på Tommy “Solfaktor” Høiland. Men denne gang ble det ingen scoring på den blide rogalendingen, som forøvrig ser ut som kjærlighetsbarnet til Mia Gundersen og Ole Klemetsen.

Vil også sende et tidlig julekort til Ola Kamara som brant noen rimelig fete sjanser. Bortsett fra det synes jeg gutta rydder opp ganske greit, duoen Wæhler/Tollås begynner å se bra ut nå. På midten jobber Grindheim som en mann.

Og for en spissdebut fra start for Omarsson. Han raserer Forren fullstendig før pause, men faller litt av i andre omgang. Kunne blitt kronet med scoring, og han skulle som sagt hatt ei straffe.

Og endelig spiller vi en kamp hvor vi ikke varierer voldsomt i prestasjonene. Med litt flyt kunne vi stjålet med oss alle poengene, selv om det kanskje ville vært i overkant. Men hva så? Folk på bygda tror vi fra Oslo Øst er kriminelle uansett.

Neste uke møter vi Rosenborg B, også kjent som Bodø/Glimt. To ting dukker opp i hodet mitt. En gul tannbørste, og Bob Kåre Staurvik. Det blir tre greie poeng.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *