Engamorgen 16/1-15: Bloggkrigerne, iskokkosene, og OBOS-ligaen

I dag tar vi for oss bloggerdrama, Vålerenga Hockey’s nitriste tap mot Lillehammer og OBOS-ligaen.

Det har brutt ut full krig i Vålerenga-bloggosfæren etter Sotahjørnet gikk inn i krigen mellom Aperopet og VPN på vår side. Da vi fikk støtte fra en av Enga-sfærens mest engasjerte folk kapitulerte VPN umiddelbart. Neida, nå overdriver vi veldig. Vi er gode venner med VPN, og om denne lille samtalen vi har hatt leder til noe positivt så er det uansett bra for alle. Dessuten laget vi litt ekstra drama fordi vi i Aperopet håper at Iskrigerne og Bloggerne-skaper Tommy Maczim kontakter oss for å lage Bloggkrigerne. Vi kan love saftig (scriptet) dramatikk: For eksempel at fjernkontrollen til Franko går tom for batteri akkurat i det tippekampen begynner, slik at han må reise seg og gå til TV’en for å zappe. Eller at nettet hos Skog går ned akkurat i det han oppdager at noen har kommet med en faktafeil på et diskusjonsforum.


Uansett er det lov å håpe at det går bedre med oss som reality-stjerner enn Vålerenga Ishockey, som gikk på trynet mot Lillehammer torsdag kveld. Det er smått utrolig, med tanke på at Lillehammer er et av de dårligste bortelagene i hockeyverdenen. De tapte faktisk på Kongsvinger for ikke så lenge siden. Undertegnede fikk bare sett deler av kampen på Sumo, men det så unektelig bra ut i starten. Vålerenga kjørte på, og det var helt ufortjent at Lillehammer tok ledelsen. Men man sløser enormt med sjansene, samtidig som man har en følelse av at noen av gutta som har hatt en svak sesong er så blottet for selvtillit at de nesten bare venter på at det skal være over. Enga gikk opp til 2-1, men når de ikke klarer å drepe matchen ser det ut til at flere får nerver. Lillehammer fikk mer og mer trua etter som tiden gikk, også gikk det i dass. Vålerenga vant skuddstatistikken 42-26…

Ledelsen på Jordal har alltid sagt at det er bøtta som gjelder, men fortsetter det sånn kan vi risikere å ryke i kvarten. Skal ikke si så mye mer om dette nå, vi får heller ta en evaluering når sesongen er over.

Svenna ble intervjuet på VIF Hockey-TV etter matchen, men sier vel egentlig det alle tenker.

Dette fra Brede Csiszar er forhåpentligvis mer frustrasjon og mindre resignasjon:


Fra Vålerenga Fotball meldes det om at det går sakte framåt med Rasmus Lindkvist etter han ble operert før jul. Dersom vi forstår Vålerengas skribent riktig har Rasmus fått seg en nosejob for å øke luftinntaket igjennom nesa. Det høres umiddelbart litt underlig ut, men han driver med opptrening og håper å bli klar til seriestart.

Det er også offentliggjort trenerkabal for talentlagene til Vålerenga Fotball. Tommy Berntsen er tilbake i klubben etter 20 år i eksil, som brutalt nok betydde opphold i både Lyn og Lillestrøm. Han hadde en bra spillerkarriere hvor han også var innom Eintracht Frankfurt og Portsmouth, og er vel således en av ganske mange spillere klubben valgte bort/rota bort på 90-tallet og ble en slags Vålerenga-nemesis da han var kaptein og forsvarsklippe på Lyn store deler av 2000-tallet. Bra han endelig har funnet veien tilbake.


Vi tar også med at OBOS har kjøpt navnerettighetene til 1. divisjon for de neste fem sesongene for småpene 12,8 millioner kroner årlig. NFFs generalsekretær Kjetil Siem, som i fjor uttalte at Sepp Blatter er et forbilde for han selv, er selvsagt henrykt. 12,8 mill kommer forhåpentligvis klubbene til gode, men det drypper nok en del på forbundet selv også. Det kan for eksempel komme godt med som lommepenger til FIFA-kongressen i Zürich i mai, hvor da 79 år gamle Sepp Blatter stiller til gjenvalg – muligens med støtte fra NFF – mer om det ved en senere anledning.

Uansett er det litt komisk at Brann da skal spille neste sesong med reklame for Oslo Bolig- og Sparelag på drakta. Spesielt siden de i oktober inngikk sin egen avtale med BOB – Bergen og omegn boligbyggelag – en direkte konkurrent til OBOS. Christian Kjellsen fra Klanen benytter anledningen til å komme med litt tyn angående dette i Nettavisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.