Engamorgen lørdag 11/7-15: Rekdal vil ha flere på kampene

Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no
Kjetil Rekdal. Foto: grydis.no

Det er en liten skadekrise i Vålerenga før dagens kamp mot Sandefjord, og Kjetil Rekdal vil vekke entusiasmen i Oslo.

Som vi nevnte i gårsdagens treningsrapport er både Rasmus Lindkvist og Sivert Heltne Nilsen uaktuelle til dagens kamp på grunn av skader. Fra før er Daniel Fredheim Holm og Michael Langer ute med skader, mens Lars Hirschfeld er på landslagsoppdrag. Lindkvist sliter fortsatt med skaden han fikk da han ble grisetaklet i forbindelse med Vålerengas 1-0-mål mot Odds, mens Heltne Nilsen fikk en smell i hodet i rekruttkampen mot Ullern mandag.

Her er Vålerengas tropp:

Otto Fredrikson, Adrian Jonuzi Møller, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Jonatan Tollås Nation, Simon Larsen, Ghayas Zahid, Morten Berre, Herman Stengel, Daniel Braaten, Christian Grindheim, Alexander Mathisen, Elias Mar Omarsson, Sander Berge, Kjetil Wæhler, Markus Nakkim, Deshorn Brown, Ivan Näsberg.

Kampen går klokka 18:00 på Ullevaal og HER kan du kjøpe billetter. Dersom du ikke får dratt på kamp så vises den på C More og TV 2 Sumo.


 

Vålerenga 2 fikk seg, som forventet, en på kjeften av Kjelsås i Oddsenligaen avdeling 1 i går. Ved pause ledet Kjelsås hele 4-0 svært flatterende, men Vålerenga kjempet tilbake til 3-4 takket være to mål av Niklas Castro og ett av Mortadha Jassim Alkanany. Noen minutter før slutt fastsatte imidlertid Kjelsås sluttresultatet til 5-3.

Vålerenga ligger fortsatt på sjetteplass med 18 poeng, men både Senja (møter Harstad hjemme) og Finnsnes (møter Mjølner hjemme) kan passere Vålerenga med seire i sine kamper. I toppen er Kjelsås nå bare fire poeng bak KFUM, men har én kamp mer spilt.

Kampreferat finner du på klubbens sider.


 

Tilskuerbudsjettet er allerede i ferd med å passeres, men Kjetil Rekdal er likevel ikke helt fornøyd.

– Vi vet ikke helt hvorfor det er så vanskelig å tiltrekke oss andre enn de som er blodfans. Det er mange innflyttere her, det kommer folk fra hele landet, ja hele verden, men det skulle være nok av ekte oslofolk som ønsker å se VIF live. Spillerne fortjener at flere folk kommer på hjemmekampene. Vi bor i en flerkulturell by, VIF er en flerkulturell klubb. Men vi har problemer med å få mørkhudede mennesker til kampene våre. Vi som klubb har en jobb å gjøre på dette feltet, sier Rekdal til Dagsavisen.

Vålerenga har et snitt på 11.315 tilskuere så langt denne sesongen, og spesielt kampen mot Rosenborg trekker opp her.

– Vålerenga har vanvittige supportere i Klanen, den støtten de gir klubben er av uvurderlig betydning for oss. Men vi savner mer støtte fra Oslos befolkning generelt. Vi er hovedstadens eneste toppklubb. Det er ingen osloklubber i 1. divisjon, og nede på 2. divisjonsnivå er det lite å snakke om på tilskuersiden, sier Rekdal.


 

Direktør Stig-Ove Sandnes kan i forbindelse med kontraktforlengelsen til Daniel Fredheim Holm avsløre at vi faktisk er i ferd med å nå budsjettet for publikum allerede om kort tid. Skulle vi kjempe om edelt metall utover høsten kan dette med andre ord bli en kjærkommen inntekt til en slunken klubbkasse.

Se intervjuet på klubbens sider.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 11/7-15: Rekdal vil ha flere på kampene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *