Engamorgen mandag 20/7-15: Lundström klar for Vålerenga!

Robert Lundström. Foto: Wikimedia Commons
Robert Lundström. Foto: Wikimedia Commons

Vålerenga offentliggjorde mandag at Robert Lundström er klar for Vålerenga! Men overgangen skjer ikke før i 2016.

Ryktene har versert siden forrige uke, men nå er det altså bekreftet: Den svenske høyrebacken Robert Lundström er klar for Vålerenga, etter at han har signert en kontrakt som knytter ham til klubben ut 2018 sesongen.

Lundström kommer fra den svenske klubben GIF Sundsvall som ligger på 13. plass i Allsvenskan. Han er bosmanspiller etter sesongen, og han kommer i utgangspunktet gratis til Vålerenga i januar. Klubbene forhandler imidlertid nå om en overgang allerede i dette vinduet, og man håper å komme til en enighet i løpet av få dager. Svenskene er imidlertid avhengig av å få inn en erstatter før dem slipper sin beste spiller for sesongen. Ifølge rykter på Valle skal dem også plutselig ha krevd mer penger av Vålerenga uten at Aperopet har fått dette bekreftet.

På den svenske fotballsiden Svenskafans beskrives Lundström som en rask og energisk høyrebeint høyreback. Dette bekreftes også av C Mores fotballekspert Joacim Jonsson, som i forrige uke skrev følgende på Twitter:

Lundström har spilt 15 av GIFs 16 kamper denne sesongen, han har scoret ett mål, og har pådratt seg 3 gule kort. Les mer om overgangen på klubbens sider.

Vi ønsker Robert velkommen til Vålerenga, forhåpentligvis allerede om noen dager!


 

Det er andre nyheter på vei fra Valle også, men vi venter til klubben offentliggjør dette før vi publiserer noe. Men vi kan røpe at det er snakk om en overgang!

 


 

Damelaget spiller sine kamper inne i Vallhall, og midt i fellesferien er det å sitte inne og se på fotball ikke det mest fristende for oslofolket. Under gårsdagens kamp mot Medkila var det kun 87 betalende tilskuere i hallen, og Vålerengas toppscorer Anne Lise Olsen sier til VG at hun håper flere vil dukke opp framover.

– Det var gøy å se hvordan det var i Canada. USA og Canada er gode på det, men vi har litt å gå på. Vi skulle selvsagt ønske at det var flere på kamp, sier Olsen.

Aperopet streamer damelagets kamper, med fet grafikk og dyktige kommentatorer, så vi regner med at alle som ikke fikk vært i Vallhall i helgen hadde med seg laptopen på hytta, og så kampen der.


NRKs avdeling for saker om sutrete folk fra distriktene har nylig slått av en prat med Bodø/Glimt. Der er man bitre for at man må reise langt når man skal spille fotballkamper i den andre enden av landet.

– Når Vålerenga har mindre utgifter på reise, kan de bruke pengene på andre ting, sier direktør i Bodø/Glimt Bjørn Tore Hansen.

Jeg foreslår at Hansen og resten av Bodø/Glimt ved neste stortingsvalg gir sin stemme til det partiet som lover å gjøre avstanden mellom Bodø og Østlandet mindre, og i mellomtiden kan de trøste seg med at de slipper å reise på bortetur til Bodø en gang hver sesong.

 

2 kommentars på “Engamorgen mandag 20/7-15: Lundström klar for Vålerenga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *