Kampreferat: Stabæk – Vålerenga 2 – 0

Nicolay Næss og Stabæk gikk seirende ut av toppkampen mot Alex Mathiesen og Vålerenga. Foto: Grydis.no

Dette var kvelden da Vålerenga skulle skaffe seg en luke til Stabæk, og virkelig melde seg på i gullkampen. Det forsmedelige tapet for de blå og svarte på Ullevaal skulle revansjeres, og vi skulle vise bæringene hvem som er storebror.

Men på Nadderud denne kvelden var det ett lag som var klart best, og som spilte med desidert mest vilje. Og det laget var ikke Vålerenga.

Allerede etter 11 minutter gikk Stabæk opp i ledelsen. Muhamed Keita kom seg forbi Simon Larsen, på sin venstre kant, og slo inn til Ernest Asante som stod skremmende alene rett ved 11-metersmerket. Den tidligere Start-spilleren leverte en god avslutning da han satte ballen knallhardt i lengste kryss.

Vålerenga var heldige som ikke lå under med mer enn ett mål til pause, for Stabæk var helt klart det førende laget, og hadde flere muligheter til øke ledelsen. Blant annet var tidligere Vålerenga-spiller Nicolay Næss nære på da han stupheadet ballen i tverrliggeren etter 15 minutter.

Vålerengas største mulighet i omgangen var det Alex Mathiesen som sto for, da han med ryggen mot mål headet ballen i en bue over Stabæk-keeper Mande Sayouba. Men Nicolay Næss sto på streken, og kunne enkelt klarere.

Ti minutter inn i andre omgang kom dagens største mulighet for Vålerenga, da Kjetil Wæhler headet ballen i tverrliggeren etter en corner.

Det var det nærmeste Vålerenga skulle komme. Og da Luc Kassi fikk avansere 30 meter med ballen uten å bli presset, før han satte ballen inn ved stolperota fra 18 meter, da var alt håp om poeng ute.

Vålerenga så giddalause og tafatte ut på Nadderud, og Stabæk vant fullt fortjent 2-0.