Engamorgen 4/2-15: Gary Martin, Ómarsson, TV-avtale og hockeyfeber

Gary Martin kommer på prøvespill til Vålerenga, Ómarsson kommer til legesjekk, og Vålerenga uttaler seg om TV-avtalen og konsekvensene av den. Også er det Hockeyfeber.

Vålerenga får inn en ny prøvespiller, som vi allerede har nevnt tidligere. Gary Martin, KR Reykjaviks britiske spiss, kommer på prøvespill til uka. Det lakk ut på Twitter i går kveld, og klubbene bekrefter det i dag. Gary Martin var i søkelyset til Royal Mouscron tidligere, og valgte derfor å avvente en overgang til norge før overgangsvinduet i europa stengte. Det er nå stengt, og han slutter seg til troppen onsdag. Det er mulig han blir å se i aksjon mot Stabæk på lørdag. Kampen spilles på Nadderud Kunstgress. Det betyr at han misser semifinalen i Reykjavik-cupen for KR. Aner ikke om det er en viktig kamp eller ikke.

Elías Már Ómarsson skal etter sigende ankomme Oslo i dag for legesjekk og signering.

Aperopet vet at Vålerenga jobber med to andre konkrete overganger som de håper går i boks før laget setter seg på flyet til La Manga neste uke. 


Reaksjonene på TV-kampene har ikke latt vente på seg. De fleste supportere er alt annet enn imponerte, men ikke overrasket. Vålerenga har publisert en slags redegjørelse for hva de mener om avtalen. Der kan vi lese at Stig-Ove Sandnes tar til orde for å redusere antall lag i Tippeligaen (for å få redusert antall seriekamper) og spre sesongen lenger ut, slik at det blir flere helger å spille kamper på. Til syvende og sist er klubbene som har skylda, fordi man har via Norsk Toppfotball inngått en TV-avtale. NFF er kun satt til å forvalte det klubbene har bestemt. Vålerenga sier de har forsøkt å gjøre noe med dette via Norsk Toppfotball, men de andre klubbene stiller seg på bakbena. Det er vel verdt å lese hele saken hos klubben.

– Vi setter supporterne i skvis, og det er en helt håpløs situasjon. Det blir nesten umulig å forholde seg til når klubben i ditt hjerte skal spille.

Det mest graverende eksemplet i de ni første kampene er definitivt bortekampen mot Tromsø. Den spilles tirsdag 12. mai. Himmelspretten er på torsdag, men vi får altså kamp i Tromsø midt i uka uten en fridag kampdagen, eller dagen etter.


Luleå vant Champions Hockey League etter å ha snudd 0-2 til 4-2 mot Frölunda. Mathis Olimb scoret Frölundas andre mål, og ble kåret til turneringens beste spiller. En annen VIF-kjenning, Mats Rosseli Olsen, spilte også kampen for Frölunda. Shampo mener Olimb er god nok for NHL, men at nåløye der er ekstremt trangt. Råtips for Aperopet: Olimb ender opp i KHL neste sesong.


Det er mange Vålerenga-spillere i aksjon når Isbjørnene møter Hviterussland, Frankrike og Danmark i firenasjonersturnering i Rødovre. Kampoppsettet finner du her.  Danmark-Norge vises på TV2 Sportskanalen lørdag kl 18.55.

Forøvrig viser de også klassikeren “Hockeyfeber” torsdag kl 20 på Sportskanalen. Når jeg sier klassiker mener jeg egentlig at filmen er dritdårlig, men på en morsom måte. Filmen omhandler lille Manglerud Stars kamp mot Goliat, også kjent som “Inter”. Inter er virkelig onde, og spiller kampene sine på Jordal Amfi. Legenden har det til at Vålerenga skjønte at de ville bli fremstilt i et mindre flatterende lys, og nektet å la filmskaperne bruke navnet sitt. Medvirkende er blant annet Sverre Anker Ousdahl og Rolf Søder, i tillegg til hockeyspillere som Petter Thoresen, Roy “Sleiper’n” Jansen og flere andre. Og Eldar Vågan som parkeringsvakt. Det er visstnok også mulig å se Ilkka Kaarna og flere andre Vålerenga-spillere i Inter-drakt.

v02_FC26271CC8BE590F63E7D147531A9181

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *