Engafredag 6/2-15: NSA, Justin Bieber, Golden Goal og Sepp Blatter

Norsk Supporterallianse truer med aksjoner, Dagbladet mener vår nye spiller ligner på Justin Bieber og at det kan gjøre han populær i klanen, Kjær var på Golden Goal og Sepp Blatter har frekkhetens nådegave.

Det skjedde tydeligvis ikke så mye på Valle i dag som vi kanskje hadde ønsket og trodd. Ting er i emning, dog, og vil skje før avreise La Manga.


Stig-Ove Sandnes har vært ute i media og snakket om kampoppsettet. Det vekker tydeligvis oppsikt at en klubb faktisk kan være kritisk til dette. Sandnes’ kritikk har vært i omtrent alle riksmedier. Andre klubber holder stort sett kjeft. Brann-supporterne truer dog med boikott og aksjoner. De starter OBOS-ligaen med fire strake mandagskamper.

Brann-fansen får støtte fra NSA. Posse Sandboe i Norsk Supporterallianse sier dette:

– Når TV 2 sier at vi må forholde oss til realitetene, er aksjoner en del av realitetene TV 2 må forholde seg til.

 

Og hva sier SK Branns daglige leder Vibeke Johannesen?

– ”Jeg har snakket med Bataljonen om dette, og vi har god dialog med dem, men vi som klubb forholder oss til den TV-avtalen vi har. Vi er veldig glade for at vi blir vist så mye på TV og at vi er attraktive. – Jeg tror og håper at våre supportere vil velge å vise hva de mener uten at de dropper å støtte laget. Vi ytrer synspunktene deres i alle fora, men misnøyen må ikke ramme fotballaget vårt. Alt fokus må være på at vi skal rykke opp igjen, og så får vi ta disse diskusjonene utenfor selve kampen.”

Legg merke til at hun diffrensierer mellom synspunktene til fansen og klubben. Dog avslutter hun med at “Vi vil mene det som er til det beste for våre supportere”. Ganske vanskelig å trekke konklusjoner ut fra dette.

 

Uansett er “forhold dere til realitetene” kjente ord for en som har lest litt om folkebevegelser. Det er helt normalt at makthavere, ofte med økonomiske interesser, “ønsker protester velkommen” eller “respekterer deres synspunkter”. Dette tror de vil gi folk en mulighet til å blåse ut damp, og at situasjonen deretter vil løse seg, mens de turer frem som før. Og når slike bevegelser blir snakket ned til eller ignorert lenge nok av arrogante makthavere, øker kynismen hos folk i takt med at trua på å få gjennomslag synker. Og når man ikke ser noen annen utvei, da kommer aksjonene.

Det kan gå mot en spennende sesong..


Dagbladet har funnet ut at Ómarsson ligner på Justin Bieber. Journalisten ser ut til å tro at det vil gi han cred blant Vålerenga-fans. Mer interessant er det at Rekdal mener gutten ikke er en naturlig toppspiss, men er mer tilenkt en rolle som kantspiller eller tier. Uansett kan Ómarsson bli en stor hit, en fyr med publikumstekke både på og av banen.


Jan Tore Kjær var på Golden Goal i går. Vi fikk vel ikke vite så veldig mye nytt, bortsett fra at sesong 2 av Iskrigerne er godt i gang, og at han er meget fornøyd med TV-serien. Veldig lite fornøyd med hockeysesongen. Nå er det landslagspause, og Jan Tore har igjen invitert gutta til hyttetur. Se opp for ramsalte bilder på sosiale medier. Og få med deg reprisen av Golden Goal.


Sepp Blatter er ute i media og refser det internasjonale håndballforbundet fordi de lot Qatar kjøpe både VM, eget landslag og tilsynelatende dommere. Blatter understreker at dette med å kjøpe et landslag aldri kunne skjedd i fotball, grunnet FIFAs regelverk.

Å kjøpe et mesterskap sa den gamle superpampen ingenting om.


Husk at Vålerenga møter Stabæk på Nadderud kunstgress lørdag kl 14. Prøvespiller Gary Martin spiller, det gjør også Ómarsson.

 

1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *